PIN kodų vagystės FLIR kameros ir iPhone pagalba bei kaip to išvengti

Dažnai įvesdami PIN ar kokį kitą kodą pirkdami, telefone prie bankomato ar atrakindami duris net nesusimąstome, kad už mūsų stovintis žmogus gali jį pavogti per kelias sekundes ir jam nereikės mūsų net užkalbinti.

FLIR ONE™ - asmeninis šilumą fiksuojantis prietaisas ir infraraudonųjų spindulių kamera, kurią galima pajungti prie iPhone 5 ar iPhone 5s ir filmuoti ar fotografuoti infraraudonųjų spindulių spektre esančius vaizdus. Tai smagus užsiėmimas leidžiantis ne tik pamatyti bet ir užfiksuoti mums visiškai nematomą pasaulio dalį.

Be to, kad FLIR ONE™ mums atveria akis, ji gali būti panaudota ir nedoriems tikslams, pavyzdžiui: PIN ar kitokių kodų vagystėms. Naudojant šį, kaip paprastas iPhone dėklas atrodantį ir pora šimtų JAV dolerių kainuojantį įrenginį, kurį galima įsigyti beveik kiekvienoje JAV Apple Store nesunkiai galima sužinoti koks jūsų telefono ar iPad atrakinimo kodas, kompiuterio slaptažodis ar į biurą įėjimo, o gal ir seifo kodas.

Kaip šis įrenginys gali būti panaudotas piktam ir kaip nuo to apsisaugoti žiūrėkite žemiau pateiktame video.

Reikia paminėti, kad FLIR ONE™ dar oficialiai nėra pardavinėjamas už JAV ribų, tačiau dabar, kai atstumai ne problema - niekada negali būti tikras, kad už nugaros nekaltai lūkuriuojantis tipelis jums įėjus į biurą ar atjungus apsaugos signalizaciją nepasinaudos šiuo įrenginiu kodui sužinoti.

Taip pat skaitykite: • Paverskite savo iPhone termine grobuonies stebėjimo kamera

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų