Kaip pažiūrėti kiek vietos užima OS X šiukšlinės turinys

Jei mėgstate tvarką kompiuteryje, norite kad jis netaptų vos judančiu šiukšlių konteineriu, kuriame „velnias koją nusilauš“ beieškodamas reikalingos informacijos, greičiausiai, per dieną pasiunčiate ne vieną failą į šiukšlių dėžę.

Yra kompiuterių vartotojų manančių, kad perkėlus failus į kompiuterio šiukšliadėžę jie nebeužima vietos kompiuterio diske, tačiau toks manymas yra klaidingas.

OS X Trash išvalymas paspaudus dešinį pelės klavišą ant Trash piktogramos OS X Dock juotoje kartu su Alt klavišu ir be jo.

Būdas pažiūrėti kiek vietos užima failai esantys OS X šiukšliadėžėje, paprastam vartotojui gali nepasirodyti labai akivaizdus, nes paspaudus ant „Trash“ piktogramos dešinį pelės klavišą, nesvarbu ar naudojant Alt ⌥ klavišą ar ne - tos informacijos neišvysite, o elementaraus būdo pažymėti „Trash“ aplankui nėra.

Tačiau tai nereiškia, kad negalite greitai ir paprastai sužinoti kiek gi vietos kompiuterio diske yra uzurpavę „ištrinti“ failai:

OS X Trash Get Info langas
  • atidarykite „Trash“ aplanką Fider aplikacijos lange
  • paspauskite Cmd ⌘-i arba iš Finder meniu pasirinkite File > Get Info

Atsidariusiame lange išvysite šiukšliadėžės piktogramą, informaciją apie „ištrintų“ failų skaičių bei tai kiek vietos jie užima jūsų kompiuterio diske.

Jei nenaudojate OS X Trash'o svarbių failų saugojimui (būna ir taip), nepamirškite periodiškai „išnešti šiukšlių“ ir taip išvaduoti Mac kompiuterio diską nuo nereikalingų ir vietą užimančių failų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų