Vieną dieną MacBook korpusas gali tapti jautrus prisilietimams

Naujai paskelbtas Apple patentas rodo, kad greitai naujuose MacBook kompiuteriuose dalis funkcionalumo gali būti perkelta į jų korpusą.

Apple patentas pavadintas „Housing as an I/O device“ (korpusas, kaip duomenų įvedimo/išvedimo įrenginys) aprašo technologijas, kurių pagalba, praktiškai bet kuri kompiuterio korpuso vieta gali tapti pilnai funkcionalia dalimi leidžiančia jį kontroliuoti. Pavyzdžiui palietus pirštu prie USB jungties ekrane pasirodytų USB nustatymų langas, o šalia MacBook kameros iššauktų kompiuterio kameros nustatymų parodymą ekrane.

Patente taip pat aprašomos permatomos kompiuterio rėmo vietos, kurios leistų lengviau orientuotis kurios vietos yra jautrios prisilietimams ir net klaviatūros egzistuojančios rėme galimybės ir taip panaikinančios tradicinės klaviatūros būtinumą.

Be paprastų prisilietimų patente aprašomos ir paspaudimų galimybės, tokios kaip suspaudus MacBook kairėje pusėje garsą sumažintų, o dešinėje - padidintų.

Kai kurios šiame patente aprašomų idėjų atrodo, kaip patogios ir funkcionalios. reikia tikėtis neteks ilgai laukti, kol Apple jas įgyvendins.

Ausinės stebinčios žmogaus būklę

Kitas prieš porą dienų pasirodęs Apple patentas susijęs su ausinėmis. Paskutiniu metu Apple skiria daug dėmesio žmogaus organizmo būklės stebėjimo sistemoms. Be to, kad sakoma, jok kompanija dirba ties širdies darbo sekimo ir įspėjimo apie galimą širdies smūgį sistemomis, naujasis 2007 metais Apple pateiktas ir tik dabar JAV patentų biuro patvirtintas patentas aprašo technologijas, kurios įdiegtos ausinėse leistų sekti žmogaus širdies darbą, nueitą kelią ir greitį, temperatūrą, prakaitavimo lygį ir t.t. Patentas nedetalizuoja kaip būtent būtų renkami šie duomenys.

Apple turi begalę registruotų patentų ir šis patentas dar visai negarantuoja, kad jame aprašomos technologijos artimiausiu metu ar kada nors apskritai bus panaudotos Apple produktuose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

 

Į viršų