Siri iOS 7 išaugo iš „beta“ kelnaičių

Tema: iOS

Beveik prieš du metus, išleidusi iPhone 4S, Apple savo iOS įrenginių vartotojams pristatė ir Siri.

Tik pasirodžiusi Siri buvo netobula, stipriai kompiuterizuotas balsas, lėtas turinio atvaizdavimas, nepatikimas bendravimas su serveriu, klaidos…

2011 metais Siri žinojo vos kelias kalbas: anglų, prancūzų ir vokiečių. Apple leido iOS vartotojams naudotis Siri nors ji buvo dar ir „beta“ stadijoje ir po truputį šią paslaugą tobulino: Siri išmoko naujų kalbų (lietuviškai Siri, aišku, nešneka[1]) ir pradėjo suprasti naujas užduotis.

Kartu su iOS 7 vartotojo sąsajos pasikeitimais - pasikeitė ir Siri, nauja išvaizda, nauji balsai, naujos funkcijos. Dauguma klaidų, kurios kartkartėmis versdavo nusivilti šio asmeninio asistento pajėgumais išnyko ir panašu, kad su tuo sutinka ir Apple. Artėjant oficialiai iOS 7 pradžiai, Apple panaikino, beveik du metus prie Siri stovėjusį užrašą „beta“.

Šios savaitės pabaigoje, Apple atnaujino Siri svetainę panaikindama bet kokias užuominas apie „beta“. Papildomai, Apple panaikino Siri DUK puslapius kur buvo paaiškinta kaip naudotis Siri, kokiomis paslaugomis ji gali būti naudinga vartotojui ir kokiomis kalbomis šneka. Matyt, Apple nusprendė, kad papildomas puslapis aiškinantis kaip naudotis Siri - nebereikalingas.


  1. Nemanau, kad artimiausiu metu Siri prabils lietuviškai ar atsiras lietuviška vartotojo sąsaja iOS įrenginiuose, nes net 107-toje vietoje, pagal ją kalbančių skaičių, esanti kalba shona (Zimbabvė) turi 7 milijonus kalbėtojų.
Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų