Ne visos iOS 7 funkcijos veiks senesniuose iPhone, iPad ar iPod touch modeliuose

Daugelis iOS įrenginių savininkų, jau dabar pakėlę pirštus virš savo iPhone, iPad ar iPod touch įrenginių „Software Update“ mygtukų, „užėmę žemo starto pozicijas“ laukia, už poros dienų pasirodysiančios naujos iOS versijos, kad galėtų greičiau išbandyti jos funkcijos.

Nauja iOS 7 versija, ko gero didžiausias iOS atnaujinimas nuo pat šios operacinės sistemos pasirodymo dienos. Be radikalių vartotojo sąsajos išvaizdos pakeitimų iOS 7 turi virš 200 naujų galimybių (iš kurių nemaža dalis, greičiau, yra patobulinimai nei naujovės, kaip kad papildoma garsumo reguliavimo mygtuko funkcija: norint sufokusuoti vaizdą fotografuojant, iOS 7 tai padaryti bus galima ne tik pirštu palietus vaizdą ekrane, bet ir paspaudus patylinimo mygtuką. Pagarsinimo mygtukas išsaugo jau buvusią fotografavimo funkciją). Tačiau ne visiems dabartinių iPhone, iPad ar iPod touch įrenginių savininkams teks džiaugtis visomis naujosios Apple operacinės sistemos skirtos mobiliems įrenginiams funkcijomis, net ir turintiems, kol kas naujausius, iPhone 5 modelius, kurių visame pasaulyje parduota virš 60 milijonų vienetų iš 600 milijonų bendro pasaulyje parduotų Apple mobilių įrenginių skaičiaus.

Didelė dalis naujovių naujuosiuose iPhone 5S modeliuose yra susijusi su fotografija ir žinoma jas praturtina iOS 7 galimybės. Tačiau ne visų iOS įrenginių vartotojai galės džiaugtis iOS 7 suteikiančiomis naujovėmis.

Viena iš iOS 7 naujovių susijusi su panoraminių vaizdų formatu, tačiau ja džiaugtis galės tik iPhone 4S ir naujesnių bei penktos kartos iPod touch įrenginių savininkai. Viena iš „Camera“ naujovių: galimybe naudoti „Instagramiškus“ fotografinius filtrus galės džiaugtis tik iPhone 5 ir naujesnių ar penktos kartos iPod touch modelių savininkai. Fotografiniai filtrai „Photos“ aplikacijoje veiks iPhone 4 ar naujesniuose, iPad 3 ir naujesniuose, iPad mini ir penktos kartos iPod touch.

Praeitą savaitę Apple išleido iOS 7 GM versiją, kuri buvo papildyta naujausiomis funkcijomis, pvz: daugiakadriu fotografavimu. Tačiau nors ši funkcija veikia ir senesniuose iPhone modeliuose (laikant nuspaudus fotografavimo mygtuką), tačiau ji toli gražu nėra 10 kadrų per sekundę. Dėl naujo paveiksliuko signalo procesoriaus įmontuoto naujajame A7 procesoriuje, 10 kadrų per sekundę fotografuoti galės tik naujieji iPhone 5S. Net nauji iPhone 5C telefonai galimybės fotografuoti tokiu greičiu - neturės ir daugiakadriu režimu fotografuos maždaug 1-2 kadrus per sekundę.

Dar viena iOS 7 naujovė, ilgai laukta AirDrop funkcija veiks tik iPhone 5 bei naujuosiuose iPhone 5S ir iPhone 5C telefonuose.

Su iOS 7 suderinami įrenginiai: iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s 16GB/32GB/64GB talpos 5-tos karos iPod touch iPad 2, iPad (Retina) ir iPad mini

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų