Apple pasirašė sutartį su TSMC taip sumažindama savo priklausomybę nuo Samsung

Wall Street Journal pranešė, kad Apple pagaliau pasirašė sutartį su Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) dėl lustų, kai kuriems iOS prietaisams, gamybos.

Nuo 2014 metų TSMC gamins 20-ies nanometrų Apple A8 procesorius bei 16 ir 10 nanometrų Apple procesorius kai technologiškai tai taps įmanoma.

TSMC gamina „Snapdragon“ linijos procesorius, kurie stovi beveik kiekviename Android įrenginyje skirtame vakarų šalims, NVIDIA bei eilės kitų kompanijų procesorius. TSMC nėra didžiausias procesorių gamintojas, bet jie dideli.

Apple derybos su TSMC prasidėjo 2010 metais. Pirmasis jų turas buvo nesėkmingas. Tačiau šį mėnesį Apple ir TSMC pasirašė sutartį dėl 20nm lustų, naudojančių mažiau elektros energijos nei dabartiniai Apple A5 ir A6 serijos 32nm Samsung gamybos. Samsung kurį laiką išliks pagrindiniu procesorių tiekėju Apple iOS įrenginiams, o tai reiškia, kad nauji iPad ir iPhone modeliai pasirodysiantys šį rudenį, dar bus „varomi“ Samsung puslaidininkių.

Apple taip pat sumažino RAM (DRAM) ir NAND lustų, skirtų iPhone, iPad ir iPod Touch, užsakymų kiekius iš Samsung bei nustojo naudoti Samsung ekranus iPhone. Tai neatrodo netikėta teisinių kovų, vykstančių visoje eilėje šalių tarp Apple ir Samsung, fone.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų