Nustatytojo OS X fono paveikliuko keitimas (prisijungimo ekranas)

Daugumas „senesnių” Mac vartotų greičiausiai tai žino ir yra pasidarę tai savo kompiuteriuose, jei tai jiems pasirodė reikalinga.Bet, kadangi, Mac vartotojų armija sparčiai auga ir atsiranda naujų „obuoliukų”…

Pagrindinis Mac’o wallpaper’is, kurį matome už login dialogo, nei nenaudojame “autologin” gyvena /System/Library/CoreServices/ ir paveiksliuko failo pavadinimas yra DefaultDesktop.jpg

Taigi, norint jį pakeisti paprasčiausias būdas yra:

  1. Surandame arba sukuriame paveiksliuką, kurį norėtumėme matyti pasikrovus Mac’ui kai rodomas prisijungimo dialogo langas. Pasistenkite, kad naujasis paveiksliukas savo forma ir dydžiu atitiktų Jūsų Mac’o ekrano nustatymus.
  2. Surastą/sukurtą paveiksliuko jpg failą pavadiname DefaultDesktop.jpg (svarbu ne tik tikslus failo pavadinimas bet ir tai, kad atitiktų didžiosios ir mažosios raidės (būtų parašytos taip pat kaip originale).
  3. keliaujam į /System/Library/CoreServices/
  4. nusikopijuojame originalų paveikliuko failą DefaultDesktop.jpg ir padedame kur nors saugioje vietoje, dėl visa pikta.
  5. Nukopijuojame naująjį paveiksliuką į senojo vietą. Jei prašo autentikuotis - autentikuojamės, įvedame slaptažodžius ir …. voilà sekantį kartą, kai jungsitės, rodys naują paveiksliuką.

Terminal’o komandų mėgėjams (viena komandinė eilutė)

sukuriame atsarginę kopiją (viena komandinė eilutė):

sudo mv /System/Library/CoreServices/DefaultDesktop.jpg /System/Library/CoreServices/DefaultDesktop.jpg.old

kopijuojame savo paveiksliuką į biblioteką (viena komandinė eilutė):

sudo cp NaujasPaveiksliukas.jpg /System/Library/CoreServices/DefaultDesktop.jpg

voilà

norėdami grįžti prie originalaus paveiksliuko (viena komandinė eilutė):

sudo cp /System/Library/CoreServices/DefaultDesktop.jpg.senas /System/Library/CoreServices/DefaultDesktop.jpg

Tiem kas atlikti panašius veiksmus mieliau naudoją Terminal’ą yra ir alternatyvus būdas, kuriame galima nurodyti kelią iki norimo paveiksliuko. Atminkite, kad kelias turi būti nurodomas pilnai nuo disko root’o. Tarkim norite, kad būtų rodomas paveiksliukas pavadinimu ManoZiurkenas.jpg esantis /Library/Desktop Pictures/ tada komanda turi būti (viskas vienoje eilutėje): sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow DesktopPicture"/Library/Desktop Pictures/ManoZiurkenas.jpg"

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų