Jei OS X Mavericks aplikacijos neveikia foniniame režime

Vienas iš didesnių OS X Mavericks privalumų yra App Nap funkcija leidžianti nešiojamuose Apple MacBook kompiuteriuose taupyti baterijos energiją, tačiau tam tikrų aplikacijų atveju, ši funkcija gali tapti kliūtimi našiam darbui.

Yra visa eilė aplikacijų, kurios dirba foniniame režime ir tie kurie stengiasi efektyviai išnaudoti laiką prie kompiuterio, nespoksodami į slenkančią foniniame režime veikiančio proceso progreso juostą, o per tą laiką nuveikti ką nors kito - OS X Mavericks gali susidurti su nemaloniu efektu.

Kaip vieną iš galimų atvejų paminėsiu Final Cut Pro X „background rendering“ funkciją.

Kai Final Cut Pro X aplikacijoje redaguojamą video medžiagą papildote tam tikru efektu, perėjimu, titrais ar kitu tekstu - norint tai pritaikyti vaizdo medžiagai ir atvaizduoti ekrane reikalingas jų sukonvertavimas, kuris vykdomas foniniame režime, maždaug po 5 sekundžių (jei nustatymuose nesate nurodę kitaip[1]) po to kai nustojate redaguoti video medžiagą ir judinti pelę. „Background rendering“ indikatorius yra oranžinė linija[2] „Timeline“ srityje žemiau kadro laiko žymų.

Tačiau, jei redagavę video nusprendžiate, kad turėtumėte paskaityti elektroninį paštą ar panaršyti internete ir Final Cut Pro X aplikacija tampa nematoma ekrane - šis foninio efektų pritaikymo procesas gali neprasidėti, jei video redagavimui naudojamas nešiojamas Apple MacBook tipo kompiuteris su įdiegta OS X Mavericks operacine sistema.

Norint, kad taip nebūtų ir kol jūs užsiimate kita veikla Final Cut Pro X aplikacija atliktu visas jai priklausančias užduotis:

  • atidarykite aplanką, kurioje įrašyta aplikacija (įprastai /Applications aplankas)
  • pažymėkite aplikaciją ir paspauskite dešinį pelės klavišą ir iš meniu pasirinkite Get Info arba surinkite klavišų kombinaciją Cmd ⌘-i
  • atsidariusiame lange „varnele“ pažymėkite Prevent App Nap

    Turėkite omenyje, kad ne visoms aplikacijoms galėsite tai padaryti. Pavyzdžiui Apple iWork aplikacijoms bei Mail, Messages, Calendar, Contacts ir net Text Edit - App Nap atjungti negalėsite.


  1. Po kiek laiko nustojus judinti pelės žymeklį prasidės foninis efektų pritaikymo procesas Final Cut Pro X aplikacijoje nustatyti galite iš meniu pasirinkę: Final Cut Pro X > Preferences > Playback ir uždėję varnelę ant „Background render“ - tai įgalins Final Cut pro aplikaciją pradėti efektų pritaikymą kai video medžiaga nėra redaguojama (pagal nutylėjimą ši funkcija įjungta) bei nurodę laiką „Start after x.x seconds“ po kiek laiko, kai aplikacijoje nieko nedarot šis procesas turėtų prasidėti (numatyta reikšmė 5 sekundės, bet galite ją pakeisti į labiau jūsų poreikius atitinkančią).  ↩ Final Cut Pro X nustatymai Preferences-Playback

  2. „Background rendering“ indikatorius yra oranžinė linija „Timeline“ srityje žemiau kadro laiko žymų.  ↩ Final Cut Pro X Background Render

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų