Apple problema - ji praranda talentingus komandos narius

Tema: Apple

Per pastarąsias keletą dienų Apple išleido šimtus milijonų dolerių įsigydama dvi kompanijas: Topsy - Twitter socialinio tinklo paieškos analitikus ir PrimeSense - dirbančią su judesio jutikliais.

Naujausiame Marco Arment Accidental Tech Podcast, Apple stebėtojai Casey Liss ir John Siracusa bandė išsiaiškinti kas gali slypėti po šių kompanijų įsigijimu. Išvada, kurios jie priėjo - gana problematiška Apple. Liss ir Siracusa spėja, kad Apple šias abi kompanijas įsigijo, nes negali įdarbinti naujų ir išsaugoti esamų talentingų darbuotojų.

Liss sakė: „Apple technika dabar geresnė nei bet kada anksčiau, tačiau jų paslaugos niekada nebuvo blizgančios, o ir programinė įranga taisytina. Operacinių sistemų komanda yra puiki, kokie žmonės tai bebūtų jie puikūs ir Apple jų turi pakankamai. Kalbant apie aplikacijų komandas - čia padėtis įtempta. Todėl visus šiuos metus turėjome naudotis iWork’09, o pasirodžius naujajai versijai akivaizdu, kad ji yra nebaigta. Apple aiškiai reikia daugiau žmonių, jiems reikia daugiau inžinierių“.

„Kiek aš suprantu, jie praranda daug žmonių dėl savo pačių sukurtos ekosistemos, startup’ų ir aplikacijų pasaulio, kuriuose žmonės kol jie dirba Apple negali dalyvauti. Todėl neatrodo keista, kad darbuotojas vieną dieną taria - ‘visus šiuos metus aš dirbau su vartotojų aplikacijų palaikymu, kodėl gi man nepabandžius sukurti savo?’ Apple taisyklės leidžia išėjusiems darbuotojams grįžti per tam tikrą laiką ir išsaugoti savo turėtas pozicijas, tačiau problema yra ta, kad žmonės negrįžta.

Nors Liss, Siracusa ir Arment gerai susipažinę su Apple vidiniu gyvenimu, tačiau atrodo, kad jie neturi aukštesnes pareigas Apple užimančių šaltinių. Jie lankosi visose didesnėse Apple konferencijose ir ten bendrauja su vidutinio lygmens Apple inžinieriais ir jei tie žmonės sako, kad Apple turi problemų įdarbinant gerus žmones - Apple greitai pradės kurti prastus produktus.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. akivaizdu, kad ši kompanija nuo-iki buvo sukurta ir laikėsi tik vieno asmens deka - SJ... ai, nematau reikalo pergyvent - pasaulis ir yra tuo nuostabus, kad nestovi vietoje ir keičiasi, atsiras naujų kompanijų, kurios taip pat sukurs ką nors naujo ir gero. Visos žvaigždės gimsta, gyvena, auga, ir galų gale baigia savo gyvenimą sprogimu. Pats SJ sakė - "on the other hand - death ir the greatest invention of life" ... gamta nemėgsta ir nepripažįsta tuštumų - jos greitai užsipildo gyvybe:)))

  2. Manau, neverta taip Suviešpatinti vieno žmogaus kompanijos mastu. Daugelyje kompanijoje yra atsiskleidusių ir nematomų ar nepastebėtų genijų ir kiekvienas sraigtelis yra svarbus, net jei jis ir nematomas. Daugeliui kompanijų dirbančių toje pačioje srityje kaip ir Apple ir gyvuojančių ne ką trumpiau, dar toli ir ilgai bus toli iki to ką dabar turi ir yra sukūrusi Apple.

    Kaip ir daugelyje kompanijų kurios užsiima ne vieno varžto sukimu, taip ir Apple yra stipresnių ir silpnesnių pusių ir tol kol jos gaminama „geležis“ geriausia ir operacinės sistemos geriausios - pergyventi nėra ko, nes kitą reikalingą programinę įrangą atsiras kas sukuria ir be jos; svarbu, kad pagrindas/pamatas (kompiuteriai ir OS) būtų tvirtas.

    Apple gėrį gali įvertinti tada kai turi daugiau jos įrangos - tada atsiskleidžia visas jos ekosistemos grožis. Pavyzdžiui šiandien rašiau vieną straipsnį Mac Arenai apie kelių monitorių naudojimo galimybes OS X Mavericks. Pradėjau rašyti stacionariame kompiuteryje, vėliau, kadangi turėjau laukti sūnaus iš treniruotės - tęsiau nešiojamame, ten pakeičiau kelis sistemos nustatymus papildydamas automatinio koregavimo įvedant tam tikrus žodžius funkciją. Grįžęs namo, vėl prie stacionaraus kompiuterio, tęsiau straipsnį ir man nebereikėjo vėl eiti į System Preferences > Keyboard > Text ir dar kartą suvedinėti jų šiame kompiuteryje - jie automatiškai buvo susisinchronizavę su kitais mano Mac’ais ir net iPhone.

    Daugelį dalykų pastebime tik jų netekę. Tie kas naudoja ir Mac ir Windows OS pagrindu veikiančius PC, tai labai gerai supranta… kai nejučiomis pradedi bergždžiai tikėdamasis stebuklo braukyti pirštais per PC trackapdą ar turi kiekviename savo kompe suvedinėti tuos pačius nustatymus… nesvarbu ar aplikacijų ar sistemos.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų