Apple paskelbė 2013 metų 4 ketvirčio rezultatus

Temos: Apple, Statistika

Apple paskelbė savo paskutinio fiskalinių 2013 metų ketvirčio, kuris kompanijai nebuvo blogas, rezultatus.

Per ketvirtą 2013 metų ketvirtį (ketvirtis baigėsi 2013 metų rugsėjo 28 dieną) gavo 7,5 milijardo JAV dolerių pelno. Kupertino gigantas per ketvirtį pardavė 33,8 milijono iPhone ir tai yra 6,9 milijono iPhone daugiau nei per paskutinį 2012 metų ketvirtį. Kompanija taip pat paskelbė pardavusi 14,1 milijonų iPad, vos 100 000 tūkstančių vienetų lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Kai kurie rinkos analitikai sakė, kad Apple nustatė per aukštas kainas iPhone 5c modeliui. Jie matyt vis dar gyvena su tais gandais, kurie pradėjo sklisti apie 5c modelius ir suteikė laisvę interpretuoti, kad „c“ yra „cheap“ - pigus. Tačiau net ir po to, kai pasirodė Apple reklama, gana tiesmukiškai paaiškindama „c“ raidės reikšmę „colourful“ - spalvingas jie nenustojo bumbėdami, kad tokiomis kainomis Apple niekada nenurungs pigesnių Android telefonų. O kas sakė, kad Apple pretenduoja į tą pigių telefonų segmentą. Šiandien Tim Cook, patvirtino, kad Apple niekada neplanavo, kad iPhone 5c bus „pigus“ telefonas.

Mac kompiuterių pardavimai ir toliau krito. Apple tai jau ketvirtas ketvirtis iš eilės kai parduodama vis mažiau Mac kompiuterių. Per paskutinį šių metų ketvirtį Apple pardavė 4,6 milijono Mac kompiuterių (pernai metais per tą patį laikotarpį buvo parduota 4,9 milijono). iPod pardavimai, kurių buvo parduota 3,49 milijonai vienetų, lyginant su paskutiniu 2012 metų ketvirčiu nukrito 33 procentais.

Apple pajamos sudarė 37,7 milijardo JAV dolerių ir tai daugiau nei praeitą ketvirtį (35,3 milijardai JAV dolerių) ir tai yra 0,68 milijardo daugiau nei buvo tikėtasi. Iš Apple akcijų gaunamas uždarbis taip pat didesnis nei buvo tikėtasi (7,92 JAV dolerio) ir yra 8,26 JAV dolerio nuo akcijos.

Apple pajamos augo ir Azijoje: Japonijoje jos paaugo 40 procentų, o Kinijoje 6 procentais.

Reikia paminėti, kad tik iTunes atnešė Apple 4,4 milijardo dolerių pajamų, tuo tarpu Apple Store parduotuvės per ketvirtį priprekiavo 4,5 milijardus JAV dolerių.

Nežiūrint gerų iPhone pardavimų, kompanijos pelnas smuktelėjo nuo 40 iki 37 procentų.

Kalbėdamas apie krentančius Mac kompiuterių pardavimus Tim Cook sakė, kad turint omenyje 10 procentų kritimą kompiuterių rinkoje apskritai, Apple rezultatai labai geri.

Apple 2012 ir 2013 metų 4-o ketvirčio gautų pajamų ir pelno palyginimas Apple 2012 ir 2013 metų 4-o ketvirčio produktų grupių pardavimų reultatų palyginimas

Šaltinis: Apple

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų