JAV saugumiečiai turi priemonių prieiti prie duomenų išmaniuosiuose telefonuose

Vokiečių Spiegel praneša, kad jiems pavyko gauti labai slaptus NSA (National Security Agency USA) dokumentus informuojančius, kad JAV žvalgybos agentūra turi galimybes prieiti prie vartotojų duomenų saugomų Apple iPhone, Google Android ir Blackberry išmaniuosiuose telefonuose.

Anot šių labai slaptų dokumentų NSA gali prieiti prie asmeninių telefono vartotojų duomenų, tokių kaip SMS žinutės, vartotojo buvimo vietos (geolokaciniai duomenys), įrašų ir t.t.

Žiūrinėjant dokumentus nėra visiškai aišku ar NSA turi nuotolinį priėjimą prie tų duomenų, tačiau panašu, kad prie iPhone esančių duomenų jie priėjimą gauna per kompiuterį su kuriuo tas iPhone yra sinchronizuojamas. Skriptų pagalba jie gali prieiti prie 38 iPhone paslaugų.

Dokumente esanti informacija taip pat leidžia suprasti, kad NSA saugumo specialistai taip pat turi priėjimą ir prie BlackBerry esančių SMS ir elektroninio pašto žinučių - kurių saugumu taip didžiavosi BlackBerry.

Faktas, kad priėjimas prie Android išmaniuosiuose telefonuose esančių duomenų, nesukelia didesnių problemų, nes būdų juos nuskaityti yra visa galybė ir tie būdai yra sąlyginai pigiai parduodami.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų