Kaip padaryti, kad skambučio metu jūsų balsas būtų aiškesnis

Nauja „iOS 16“ funkcija užtikrina, kad lojantys šunys ar triukšmaujantys vaikai netrukdytų jūsų skambučio garso kokybei.

2021 metais išleisdama „iOS 15“, „Apple“ į „iPhone“ įdiegė „Platus spektro“, „Balso izoliacijos“ ir „Standartinį“ mikrofono režimus. Tačiau režimai veikė tik „FaceTime“ skambučių metu. Tiesa, šių režimų nebuvo nustatymuose ir juos įjungti reikėjo „FaceTime“ skambučio metu. Vieną kartą tai padarius nustatymas likdavo aktyvus ir būdavo pritaikomas visiems kitiems „FaceTime“ skambučiams.

„Balso izoliavimo“ (Voice isolation) pašalina visą jus supantį foninį triukšmą ir teikia pirmenybę tik jūsų balsui, kad „kitoje ragelio pusėje“ esantis asmuo jus girdės aiškiau.

Kaip aktyvuoti „Balso izoliavimo“ mikrofono režimą

Norėdami naudoti „Balso izoliavimo“ ar standartinį mikrofono režimą savo „iPhone“ turite būti įdiegę „iOS 16.4“. Tada, skambučio metu, aktyvuokite Valdymo centrą patraukdami pirštu iš dešinio viršutinio telefono ekrano kampo žemyn. Tiesa, ši funkcija veikia tik naujesniuose „iPhone“ modeliuose.

Ekrano viršuje, dešinėje pamatysite parinktį „Mic Mode“, kuri pagal numatytuosius nustatymus bus įjungta standartiniu režimu. Bakstelėkite nustatymą ir pamatysite balso izoliacijos ir plataus spektro režimus. Pasirinkite bet kurį iš režimų, priklausomai nuo jūsų poreikio. Atminkite, kad „Plataus spektro“ (Wide Spectrum) mikrofono režimas šiuo metu veikia tik „FaceTime“ skambučiams.

Balso izoliavimo funkcijos įgalinimas  iOS 16.4

Kaip aktyvuoti „Plataus spektro“ mikrofono režimą

„Plataus spektro“ (Wide Spectrum) mikrofono režimas šiuo metu veikia tik „FaceTime“ skambučiams. Įgalinus šį režimą mikrofonas fiksuos, sustiprins ir perduos visą aplink jus esantį triukšmą.

„Plataus spektro“ režimas naudingas konferencinių skambučių metu, kuriuose dalyvauja didesnė žmonių grupė. Šis režimas sustiprins jų balsus.

Norėdami aktyvuoti „Plataus spektro“ režimą savo „iPhone“ ir visa giminių grupe „FaceTime“ skambučio metu pasveikinti draugą, giminaitį ar bendradarbį „FaceTime“ skambučio metu, aktyvuokite Valdymo centrą patraukdami pirštu iš dešinio viršutinio telefono ekrano kampo žemyn, paspauskite ant „Mic Mode“ ekrano viršuje dešinėje ir pasirinkite „Plataus spektro“ režimą (ar bet kurį kitą atitinkantį jūsų poreikius).

Aktyvavę „Plataus spektro“ režimą, nepamirškite to, nes kitą kartą „FaceTime“ skambučio metu galite pašnekesį praskaidrinti aiškiu savo šunų, vaikų, darbininkų už lango ar pravažiuojančių automobilių keliamu triukšmu.

Pasirinkę „Standartinį“ (Standard) mikrofono režimą, kaip rodo pavadinimas, grąžinsite jūsų mikrofoną į įprastą režimą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų