Kam žmonės naudoja išmaniuosius laikrodžius

Išmanūs laikrodžiai atsidaro dar palyginus neseniai, yra tik pačioje savo evoliucijos pradžioje ir dar nėra tokie paplitę kaip to norėtų išmanios dėvimos elektronikos gamintojai.

NDP grupės paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad tik 9 procentai 18-os ir vyresnių amerikiečių turi išmanų laikrodį. Tai nėra koks nors labai mažas skaičius, turint omenyje, kad dėvima elektronika yra dar labai jauna, tačiau tai rodo, kad didelė dalis žmonių išmanių laikrodžių nelaiko privalomu turėti įrenginiu.

„Apple“ 2015 metais pristatydama savo naująjį išmanų laikrodį „Apple Watch“ pareiškė, kad tai mažas nešiojamas kompiuteris, kuriame galima naudotis daugybe aplikacijų ir kuris išlaisvins žmones nuo poreikio dažnai žvilgčioti į savo telefoną. Tačiau kompanija pastebėjo, kad naudotojai neskiria daug dėmesio plačiam „Apple Watch“ aplikacijų pasirinkimui ir antroje išmanaus laikrodžio versijoje daugiau dėmesio skyrė fizinės būklės stebėjimo ir žinučių funkcijoms.

Kam žmonės naudoja išmaniuosius laikrodžius – 2017 metų duomenys
Duomenų šaltinis: NPD

Remiantis „NPD Connected Intelligence’s Wearable Advisor Service“ duomenimis, pranešimai, žinutės ir fizinės būklės stebėjimas yra dažniausiai išmanių laikrodžių savininkų naudojamos funkcijos. Panašu, kad didesnis dėmesys populiaresnės „Apple Watch“ galimybėms „Apple“ atsipirko. Kompanija neseniai pareiškė, kad „Apple Watch“ pardavimai trečio kompanijos fiskalinių metų ketvirčio metu išaugo 50-čia procentų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų