34-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

34-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Verslo žinios rašo, kad Vilniuje užsidirbti pietus „McDonald‘s“ restorane užtrunka 29 minutes, tiek pat, kiek Taline, bet įsigyti naują „iPhone“ modelį lietuviams jau tenka paplušėti daugiau nei tris savaites (131,6 valandą) arba ketvirtadaliu ilgiau nei estams (115,5 val.). VŽ straipsnyje remiasi 2015 metų UBC informacija. Kiek laiko reikia dirbti norint įsigyti 16GB „iPhone 6“, „Big Mac“, kilogramą duonos ar kilogramą ryžių. Šaltinis: UBC. 2015 metų duomenys
  • Internete pasirodė neva „iPhone 7s“ ir „iPhone 7s Plus“ CAD brėžiniai. Sprendžiant iš jų, naujųjų „iPhone 7s“ telefonų ekrano įstrižainė liks tokia pati, kaip ir pas „iPhone 7“ „iPhone 7 Plus“. Gandonešiai teigia, kad šiuose telefonuose bus diegiami LCD ekranai ir jie turės belaidžio įkrovimo galimybę.
  • Internete pasirodė daugelį gandų patvirtinanti „iPhone 8“ priekinės panelės nuotrauka.Neva priekinės „iPhone 8“ panelės nuotrauka
  • Jungtinės Karalystės bankas „Barclays“ pranešė, kad jo klientai galės atlikti asmeninius mokėjimus „Siri“ pagalba. Tai pirmasis tokią paslaugą siūlantis bankas JK.
  • Gandai susiję su „Apple“ populiarūs jau beveik tris dešimtmečius. Žemiau 1988 metų vasario mėnesio „San Francisco KGO“ reportažas apie gando apie naują nešiojamą „Apple“ kompiuterį paskelbimą „Macintosh Today“ žurnale. Šios informacijos, kurios šaltiniu nurodomas kažkas iš „Apple“ kompanijos darbuotojų, paskelbimas įsiutino to meto „Apple“ vadovybę.
  • Panašu, kad „Apple“ jau pradeda „apsikuopti“ su „AirPod“ ausinių tiekimais. Šių ausinių pristatymo laikas internetinėje kompanijos parduotuvėje sutrumpėjo iki 2–3 savaičių.
  • „Apple“ atnaujino „Safari“ įskiepių svetainės išvaizdą. Atnaujintoje svetainėje atsirado ir nuoroda į „Safarių“ įskiepius „Mac App Store“.
    Atnaujintas „Safari“ įskiepių puslapis „Mac App Store“
  • Balandžio mėnesį „Apple“ produktų dizaineris ir vienas iš Siri kūrėjų Tom Gruber kalbėjo „TED Talk“ kur pasidalino savo mintimis apie kompiuterių ir dirbtinio intelekto ateitį. Šį pirmadienį jo pasirodymas paskelbtas 10-ties minučių ilgio video „YouTube“ tinkle.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtas „macOS High Sierra“, „iOS 7“, „watchOS“, „tvOS 11“ septintas beta versijas.
  • CNBC praneša, kad „Google“ šiemet už galimybę išlikti pagal nutylėjimą nustatyta paieškos sistema „iPhone“ ir „iPad“, „Apple“ sumokės 3 milijardus JAV dolerių. Įdomu tai, kad prieš trejus metus ši suma buvo tris kartus mažesnė. Padidėjusi suma, matyt, yra tiesiogiai susijusi su „iPhone“ ir „iPad“ pardavimų augimu.
  • Elektroninių saldumynų kepėja „Google“ iškepė ir pristatė naują mobiliems įrenginiams skirtą kalorijų dozę — „Android 8.0, Oreo“. Pirmieji atnaujinimą gaus „Google“ „Nexus“ ir „Pixel“ telefonų savininkai. „Samsung“ ir LG bei kitų „grandų“ mobiliųjų telefonų naudotojai, „Android“ versijas galės atnaujinti po kokio pusmečio. „Nokia“ naudotojai gal kiek greičiau, bet tai gali būti ne galutinės, o „preview“ versijos modifikacija. Senesnių „Android“ telefonų savininkams gali tekti atnaujinimo laukti ir kokius metus, nors didesnei „Android“ OS pagrindu veikiančių telefonų ir planšetinių kompiuterių armijai šis atnaujinimas nieko nereiškia, nes jie jo negaus niekada.
  • „Korea Herald“ praneša, kad nauja veidų atpažinimo technologija, kuri bus naudojama naujuose „Apple“ mobiliuose telefonuose, užtruks tik milijoninę sekundės dalį, kad atpažinti ar tai to įrenginio naudotojas. „Korea Herald“ taip pat patvirtina gandus, kad naujuose „iPhone“ modeliuose „Apple“ nebenaudos „Touch ID“ — pirštų atspaudų skenavimo metodo skirto įrenginio naudotojo autentikacijai.
  • Išleista 13-ta „Parallels“ aplikacijos versija palaikanti „macOS High Sierra“. Ant kulnų „Parallels“ lipa ir „VMware“ neseniai paskelbusi apie greitą 10 „VMware Fusion 10 for Mac“ leidžiančios „Mac“ kompiuteryje, be „macOS“ dar įdiegti ir „Linux“ bei „Windows“ operacines sistemas.
  • „Apple“ išleido „Safary Technology Preview“ 38 versiją.
  • Kalbama, kad „Apple“ naujieji „iPhone 8“ bus 64GB, 256Gb ir 512GB talpos. Minimali 64GB talpa šiuolaikiniam išmaniam telefonui man atrodo labai logiška.
  • Senų „Apple“ aplikacijų naudotojai pradėjo gauti iš „Apple“ elektroninius laiškus, kuriuose kompanija informuoja, kad tokios 32-bitų aplikacijos kaip „Final Cut Studio“ ir „Logic Studio“, kurios buvo paskutinį kartą atnaujintos dar 2010 metais, neveiks „macOS High Sierra“ aplinkoje.
  • „iOS 11“, dalinantis nuoroda ar tada kai nuoroda nukopijuota ir įterpiama, „Safari“ automatiškai panaikins joje esančius „Googe AMP“ priedus.
  • Trečiadienį „Apple“ papildė savo „Machine Learning“ žurnalą trimis straipsniais: „Improving Neural Network Acoustic Models by Cross-bandwidth and Cross-lingual Initialization“, „Inverse Text Normalization as a Labeling Problem“ ir „Deep Learning for Siri’s Voice: On-device Deep Mixture Density Networks for Hybrid Unit Selection Synthesis“, kurių autorius nurodomas „Siri komandai“, o ne individualiems žmogus.
  • „DC-based Zerodium “ — kompanija prekiaujanti saugumo spragomis ir jas išnaudojančiais įrankiais paskelbė, kad sumokės iki 500 000 JAV dolerių už saugumo spragas leidžiančias nuotoliniu būdu paleisti kodą populiariose „Signal“ ir „WhatsApp“ aplikacijose.
  • Yra signalų, kad „Apple“ renginys, kurio metu gali būti pristatytas „iPhone 8“ įvyks rugsėjo 12 dieną.
  • „Samsung“ mobilių įrenginių diviziono vadas DJ Koh kalbėdamas su CNBC patvirtino, kad kompanija kuria „HomePod“ konkurentą, kurio pristatymo laukti ilgai nereikės.
  • Daug žmonių internete pamatę šią nuotrauką spėlioja: „ar tai naujas “iPhone” Tim Cook kišenėje?“. Jei taip, sakyčiau jis atrodo gana didelis tokio nežemo žmogaus kaip Tim (190cm) kišenėje…
  • Panašu, kad „Apple Park“ jau finišo tiesiojoje.
  • Programuotojas Daniel Breslan, panašu, nutarė bent dalinai užlopyti vieną „iOS“ trūkumą. „iOS“ failai, priešingai nei „macOS“, yra susieti su konkrečia aplikacija ir atidaryti failą kitoje aplikacijoje yra arba neįmanoma, arba sudėtinga ir nepatogu. Daniel Breslan nutarė sukurti „iPad“ skirtą aplikaciją „The Shelf“, kuri yra dar kūrimo stadijoje, tačiau jau atrodo patraukliai.

Laikinai nemokamai bei pigiau platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

nauja macOS aplikacijos versija

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų