2013 metais virusų kūrėjų taikinys, beveik išskirtinai, buvo Android

Antradienį paskelbtoje Symentec ataskaitoje skelbiama, kad kenkėjiškų programėlių autoriai ir toliau, beveik išskirtinai, taikėsi į Android įrenginių savininkus.

Symantec dokumente, kurs yra kompanijos metinės Interneto saugumo ataskaitos dalis rašoma, kad atakų nukreiptų prieš Android įrenginius buvo daugiau nei prieš bet kokią kitą mobiliems įrenginiams skirtą operacinę sistemą ir Google operacinė sistemai teko beveik visi atrasti nauji mobiliems įrenginiams skirti kenkėjai.

Mobiliems įrenginiams keliamų saugumo pavojų klasifikacija, 2013. Šaltinis: Symantec

Vienintelis kenkėjas skirtas ne Android operacinei sistemai buvo skirtas Microsoft Windows Phone platformai, o Apple iOS 2013 metais apsiėjo be įdrėskimų.

Skirtingos Android skirtų aplikacijų parduotuvės yra silpnoji Google operacinės sistemos saugumo vieta. Kaip vieną didžiausių Android saugumo spragas išnaudojančių aplikacijų Symantec mini BlackBerry BBM, kurios populiarumą išnaudodami programišiai prikūrė begalę netikrų aplikacijų su įdiegtu piktybiniu kodu. Šias aplikacijas Google išima iš savo programėlių prekybos vietų, tačiau tai nutinka vėliau nei didelė Android vartotojų armija jas atsisiunčia ir užkrečia savo įrenginius.

Android skirtų kenkėjų šeimos, 2013 metų palyginimas su 2012. Šaltinis: Symantec

Android kenkėjiškų programėlių tarpe taip pat labai populiaru pasinaudoti saugumo spragomis vartotojų informacijos vagystėms ir vagiami telefonų numeriai, GPS koordinatės, naudojamasi įrenginių kameromis, garso įrašymo bei kitomis Android įrenginių galimybėmis.

Pilną ataskaitą galite atsisiųsti iš Symantec svetainės

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų