Naujas Apple ir Samsung teismų raundas

Temos: Apple, Samsung, Teisė

Pirmadienį dvi konkuruojančios technologijų gigantės Apple ir Samsung vėl susitiks Kalifornijos teismo rūmuose, kur stengsis apginti savo intelektinę nuosavybę bei garbę.

Po to kai 2012 metais prasidėjusi byla tarp Samsung ir Apple baigėsi Samsung nesėkme: Kalifornijos Teismo teisėja Lucy Koh priteisė Samsung sumokėti 929 mln. JAV$ savo konkurentei Apple, tačiau neuždraudė prekiauti savo produkcija JAV, prasideda naujas Apple ir Samsung teisminių bylų raundas.

Šiame teisme bus bylinėjamasi dėl naujesnių Samsung gaminių, tame tarpe ir Galaxy S3 ir Galaxy Tab 2, kuriuose Samsung kaltinama panaudojusi tas pačias technologijas dėl kurių buvo bylinėjamasi 2012 metų bylose.

Kalbėdamas apie šių gigančių kovą Mercury News, Stanfordo universiteto technologijų teisės profesorius Mark Lemley sakė: „Technologijos ir įstatymas juda lavai skirtingais greičiais“. Ir iš tiesų tai yra gana didelė problema, nes kol teismas priima sprendimą, tie daiktai jau nebebūna pardavinėjami ir jų vietoje lentynose atsiduria kartais net keliomis kartomis naujesni įrenginiai.

Šiame naujoje byloje Apple nori, kad Samsung jai sumokėtų po 40 JAV$ nuo kiekvieno savo parduoto įrenginio, kuriame buvo panaudota Apple intelektinė nuosavybė.

Jei Apple pasisektų laimėti šią bylą, Samsung turėtų sumokėti Apple apie 2 milijardus JAV$. Jei Apple šią bylą pralaimėtų, Amerikos kompanijai tai kainuotų apie 6 milijonus JAV$.

Apple laimėjus šią bylą, galima būtų tikėtis, kad Apple susitiktų panašiose bylose ir su kitais Android telefonų gamintojais, nes pastarieji taip pat naudoja tas pačias technologijas. Įdomu tai, kad šioje byloje Samsung kviečiasi liudyti ir Google, matyt pajutusi, kad jai pačiai pritrūksta smarvės ir argumentų.

Apple negali į teismą paduoti Google, nes patentų pažeidimas įvyksta tik tada kai Google parašytas kodas panaudojamas įrenginyje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų