Microsoft išleido OneNote skirtą Mac kompiuteriams

Šiandien Microsoft išleido savo prieš 10 metų išleistos ir visą tą laiką „saugotos“ tik Windows vartotojams OneNote aplikacijos versiją skirtą ir Mac OS X.

OS X skirta OneNote aplikacija turi Windows būdingą susiskleidžiančią įrankių juostą ir tokį patį funkcionalumą kokiu gali naudotis Windows operacinėje sistemoje šią aplikaciją naudojantys vartotojai. Vartotojo sąsaja tarp Windows PC ir Mac kompiuteriams skirtų versijų skiriasi labai nestipriai ir žiūrint į ją galima matyti pakeitimus, kurie bus Mac skirto Office aplikacijų paketo vartotoją sąsajoje, kai jo naują versiją kompanija išleis šiais metais.

OneNote platinama nemokamai ir ją atsisiųsti galima iš App Store. Microsoft nepaliko savo Windows vartotojų užmarštyje ir pastarieji nuo šiandien šią aplikaciją gali atsisiųsti ir naudoti nemokamai. Tokiu būdu, Microsoft savo OneNote padarė kiek naudingesne ir mažiau nuo vartotojų naudojamų platformų priklausoma aplikacija, nes ją dabar nemokamai gali naudoti Windows PC, Mac kompiuterių, iOS įrenginių, Android ir Windows Phone vartotojai, paslauga taip pat pasiekiama ir naudojant naršyklę.

Microsoft OneNote

Kartu su nemokama OneNote aplikacijos Mac kompiuteriams išleidimu, Microsoft išleido ir programuotojams skirtą debesų API, leidžiančią aplikacijų kūrėjams integruoti jų aplikacijų „bendravimo“ su OneNote funkcionalumą. Microsoft pati pasinaudojo šiuo funkcionalumu išleisdama OneNote Clipper galimybę leidžiančią išsaugoti interneto svetaines OneNote aplikacijoje tiesiai iš naršyklės (panašų funkcionalumą jau seniai turi populiari Evernote aplikacija).

Norint naudotis aplikacija - reikalinga nemokama Microsoft elektroninio pašto paskyra, tad jei tokios dar neturite ir norite naudotis aplikacija - teks susikurti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų