Ar jūsų turimi įrenginiai suderinami su iOS 18, iPadOS 18 ir macOS 15

„Apple“ šiuo metu testuoja pagrindinius 2024 m. programinės įrangos atnaujinimus, skirtus „iPhone“, „iPad“, „Mac“, „Apple Watch“, „Apple TV“ ir „Apple Vision“, kuriuos kiekvienas norintis gali išbandyti iki pasirodant jų stabilioms versijoms, tikėtina, 2024 metų rugsėjį. Bet ar jūsų įrenginiai suderinami?

macOS iOS iPadOS watchOS Apple TV visionOS

Naujausiose „Apple“ operacinių sistemų versijose gausu naujų funkcijų: užrakinamos aplikacijos, matematiniai skaičiavimai ir teksto formatavimas „Notes“ užrašuose, tamsios piktogramos, „iMessage“ efektai ir žinučių siuntimas nurodytu laiku, generatyvaus dirbtinio intelekto apdoroti rašymo įrankiai ir tinkinami užrakinto ekrano valdikliai… ir tai tik kelios iš daugybės „iOS 18“, „iPadOS 18“, „macOS Sequoia“ (macos 15) ir kitų naujose „Apple“ operacinėse sistemose įdiegtų naujovių. Tačiau norint naudotis šiomis funkcijomis, reikia suderinamo įrenginio.

Šiuo metu beta testavime esančios Apple operacinės sistemos

Šiuo metu kartu su kūrėjais ir viešų beta versijų testuotojais „Apple“ bando šias naujas operacinių sistemų versijas:

Kompanija taip pat testuoja, įskaitant kai kurias „Apple Intelligence“ funkcijas, kurios veiks tik naujesniuose įrenginiuose, tačiau gali būti, kad naudotojams Europos Sąjungoje jos neveiks net ir turint suderinamą įrenginį, bent jau kurį laiką.

Su iOS 18.0 suderinamų įrenginių sąrašas

Su iOS 18.1 suderinamų įrenginių sąrašas

Kol kas nėra visiškai aišku ar tik žemiau paminėtuose „iPhone“ bus galima įdiegti „iOS“ 18.1 atnaujinimą, ar jį bus galima įdiegti visuose „iOS 18“ palaikančiuose „iPhone“ modeliuose, tačiau tik žemiau paminėtuose veiks „Apple Intelligence“ funkcijos (šalių naudotojams kur jos veiks).

Su iPadOS 18.0 suderinamų įrenginių sąrašas

„iPadOS“ 18.0 bus galima įdiegti bet kuriame „iPad“ modelyje išleistame nuo 2018 m., išskyrus 6-tos kartos „iPad“.

Su iPadOS 18.1 suderinamų įrenginių sąrašas

Kol kas nėra visiškai aišku ar tik žemiau paminėtuose „iPad“ bus galima įdiegti „iPadOS“ 18.1 atnaujinimą, ar jį bus galima įdiegti visuose „iPadOS 18“ palaikančiuose „iPad“ modeliuose, tačiau tik žemiau paminėtuose veiks „Apple Intelligence“ funkcijos (šalių naudotojams kur jos veiks).

Su macOS 15.0 (Sequoia) suderinamų kompiuterių sąrašas

„macOS Sequoia“ 15.0 gali būti įdiegta daugelyje „Mac“ modelių išleistų nuo 2018 m., kaip su M klasės taip ir „Intel“ procesoriais:

Su macOS 15.1 (Sequoia) suderinamų kompiuterių sąrašas

Kol kas nėra visiškai aišku ar tik žemiau paminėtuose „Mac“ kompiuteriuose bus galima įdiegti „macOS“ 15.1 atnaujinimą, ar jį bus galima įdiegti visuose „macOS 15“ palaikančiuose „Mac“ modeliuose, tačiau tik žemiau paminėtuose su „Apple Sillicon“ (M klasės) procesoriumi veiks „Apple Intelligence“ funkcijos (šalių naudotojams kur jos veiks).

Žemiau esantis sąrašas toks pats kaip ir pateiktas aukščiau, tik be „Intel“ procesorius turinčių „Mac“.

Su watchOS 11 suderinamų įrenginių sąrašas

„watchOS 11“ naujinimą bus galima įdiegti visuose „Apple Watch“ laikrodžių modeliuose išleistuose nuo 2020 m., išskyrus 1-osios kartos „Apple Watch SE“. Norint laikrodyje įdiegti „watchOS 11“, reikės „iPhone XS“ ar naujesnio su įdiegta „iOS“ 18.0 ar naujesne versija.

Su tvOS 18 suderinamų įrenginių sąrašas

„tvOS“ 18 bus galima įdiegti visuose „Apple TV HD“ ir „Apple TV 4K“ įrenginiuose.

Su visionOS 2 suderinamų įrenginių sąrašas

Yra tik vienas „Apple Vision Pro“, todėl jei jį turite - galėsite jame įdiegti „visionOS 2“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų