Kaip ir kuo valyti iPhone 15

„iPhone“ tai įrenginys, kuris keliauja kartu su mumis, mes jį dedame prie veido, laikome rankose, kišenėse, rankinėse, ant stalo ir vėliau vėl dedame prie veido. Jį reikėtų periodiškai valyti.

Telefonas, kartu su klaviatūra, yra ko gero patys nešvariausi mūsų naudojami elektronikos įrenginiai. Seniau atlikto tyrimo metu nustatyta, kad telefoną dengia 25 127 bakterijų kvadratiniame colyje (6,45cm2). Tai tris kartus daugiau nei durų rankena ir 20 kartų daugiau nei unitazo dangtis ant kurio sėdamasi.

Kadangi telefoną periodiškai liečiame ir dedame prie veido — jį reguliariai reikėtų valyti.

„iPhone“ valyti „Apple“ rekomenduoja naudoti 70 procentų izopropilo alkoholio (IPA), 75 procentų etilo alkoholio arba „Clorox“ dezinfekavimo servetėles, kuriomis galite švelniai nuvalyti išorinius „iPhone“ paviršius. Valant drėgna šluoste reikėtų vengti drėgmės patekimo į telefono vidų, todėl nepurkškite specialių skysčių tiesiai ant telefono. Taip pat valydami sritį prie jungties, mikrofono ir garsiakalbių (telefono apačioje) stenkitės valyti taip, kad skysčio nepatektų į „iPhone“ vidų.

Nenaudokite produktų, kurių sudėtyje yra baliklio ar vandenilio peroksido. Venkite drėgmės patekimo į bet kokias angas ir nepanardinkite savo „iPhone“ į jokias valymo priemones. Taip pat nenaudokite suspausto oro, nes tai gali pažeisti įrenginį iš vidaus ir valymui naudodami specialų purškiklį nepurkškite skysčio tiesiai ant telefono, jį purkškite ant skudurėlio.

Daugelis, nenaudojančių apsauginių „iPhone 15 Pro“ ar „iPhone 15 Pro Max“ naudotojų, tikriausiai, pastebėjo, kad šių telefonų korpusą sausu skudurėliu nuvalyti nėra paprasta, o ant odos paviršiaus esantys riebalai gali laikinai pakeisti telefonų korpusų spalvą. Nuvalant savo „iPhone“ minkšta, šiek tiek drėgna, be pūkelių šluoste, atkursite pirminę telefono išvaizdą.

„iPhone 15“, „iPhone 14“, „iPhone 13“, „iPhone 12“ ir „iPhone 11“ modeliuose ekrano stikle ir stikle aplink kamerų objektyvų sritį panaudota pažangi tekstūruota matinė apdaila. Įprastai naudojant ant „iPhone“ tekstūruoto stiklo gali atsirasti įvairių objektų, kurie ten atsiranda telefonui kontaktuojant su kitais paviršiais būnant kišenėje, rankinėje ir t.t. Kartais jie būna panašūs į įbrėžimus, bet juos galima nesunkiai pašalinti minkšta - pūkų nepaliekančia ir vos vos drėgna šluoste, pavyzdžiui skirta valyti akinius.

Jei „iPhone“ lietėsi su bet kuo, kas gali palikti dėmes ar padaryti kitokios žalos įrenginiui, pvz., kontaktavo su purvu ar smėliu, rašalu, makiažu, muilu, plovikliu, losjonu, rūgštimis ar rūgščiu maistu — tuojau pat nuvalykite „iPhone“.

Taip pat turėkite omenyje kad „iPhone“ modelių: „iPhone 15“, „iPhone 14“, „iPhone 13“, „iPhone 12“, „iPhone 11“, „iPhone SE“ (1-os ir 2-os kartos), „iPhone XS“, „iPhone XS Max“, „iPhone XR“, „iPhone X“, „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone 7“ paviršiai padengti specialia, pirštų atspaudus ir riebalus atstumiančia danga. Valymo priemonės ir medžiagos šiurkščiu paviršiumi panaikins apsauginį sluoksnį ir gali subraižyti „iPhone“.

Prieš pradedant valyti „iPhone“, taip pat apdairu būti atjungti prie jo prijungtus laidus, o patį telefoną išjungti.

Nors pavadinimas byloja, kad tai „iPhone 15“ valymo instrukcija — šios taisyklės galioja visiems „iPhone“ modeliams, tik kai kuriems, naujesniems „iPhone“ modeliams dėl paviršių pasaugai naudojamų specialių priemonių, reikalavimų reikėtų laikytis griežčiau. Instrukcija tinka ir „iPad“, „Apple Watch“ bei „Mac“ kompiuterių priežiūrai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų