Sekantį mėnesį Google ištrins milijonus paskyrų

Tema: Google

2023 metų gruodžio mėnesį „Google“ planuoja ištrinti milijonus naudotojų paskyrų. Ką reikėtų daryti, kad jūsų turima paskyra nepatektų į trinamų paskyrų sąrašą?

„Google“ gruodį ketina užbaigti didžiulį „Gmail“ išvalymą, kurio metu,bendrovės paskaičiavimais, ji ištrins milijonus jos paslaugos naudotoų paskyrų. Bendrovė pasidalijo planais ištrinti „Gmail“ paskyras anksčiau šiais metais, kaip pagrindines šio žingsnio priežastis nurodydama „neaktyvumą“ ir poreikį padaryti „Gmail“ saugesnę ir saugesnę.

Kompanija gegužės mėnesį atnaujino savo taisykles ir nustatė paskyros neaktyvumo laiką 2 metus. Gegužės mėnesį skelbtame „Google“ žiniaraščio įraše kompanija rašė: „<…>Siekdami sumažinti šią [nesaugių paskyrų] riziką, visuose produktuose atnaujiname „Google“ paskyrų neveiklumo politiką iki 2 metų. Nuo vėliau šiais metais, jei „Google“ paskyra nebuvo naudojama arba prie jos neprisijungta bent 2 metus, galime ištrinti paskyrą ir jos turinį, įskaitant turinį „Google Workspace“ („Gmail“, „Docs“, „Drive“, „Meet“, „Calendar“) ir „Google Photos“ .

Kompanija teigia, kad valymą atliks keliais etapais: pirmiausia ištrins paskyras, kurios buvo sukurtos, bet niekada nebuvo naudojamos. Tada kompanija imsis paskyrų, kurios buvo naudojamos, bet vėliau buvo užmirštos ir nenaudojamos metais. „Google“ sako, kad naudotojai prieš kelis mėnesius gaus pranešimus apie tai, kad jų paskyros patenka į potencialiai naikinamų sąrašą. Šie pranešimai bus siunčiami pačios paskyros ir paskyros nustatymuose nurodytu atstatymo el. pašto adresais.

„Žmonės nori, kad produktai ir paslaugos, kuriuos jie naudoja internete, būtų saugūs. Štai kodėl investavome į technologijas ir įrankius, kad apsaugotume savo vartotojus nuo grėsmių saugai, pvz., šlamšto, „fišingo“ atakų, sukčiavimo ir paskyros užgrobimo“, – savo įraše pasidalino Ruth Kricheli, „Google“ produktų valdymo viceprezidentė.

Nors apie artėjantį „Gmail“ valymą žinojome keletą mėnesių, tie, kurie kreipia mažai dėmesio žiniasklaidai, galėjo praleisti šią informaciją. Kadangi valymas prasidės mažiau nei po mėnesio, svarbu, kad vartotojai gerai suprastų, kas čia vyksta.

Jei norite, kad „Gmail“ paskyra būtų aktyvi ir išvengtumėte patekimo po masinio valymo buldozerio ratais, turėsite užtikrinti, kad paskyra būtų aktyvi. Tai padaryti galima keliais būdais, tačiau paprasčiausias yra — prisijungti prie „Google“ paskyros ir ją kartas nuo karto naudoti: skaityti el. laiškus, žiūrėti „YouTube“ vaizdo įrašus ir panašiai.

Kartais naudotojai susikuria paskyras, kuriose saugo retai naudojamą informaciją arba naudoja tas paskyras kaip „sandėlius“, kai pagrindinėje pritrūksta vietos. Neretai, tie „sandėliai“, su laiku tampa itin retai lankomi. Pagalvokite ar turite tokią, paskyrą, kurioje gali būti retai naudojama informacija, tačiau, kurios prarasti nenorėtumėte. Prisijunkite prie tokios savo ir panaudokite kokiems nors tikslams, kad bent jau imituotumėte jos aktyvumą.

Tai užtikrins, garantijos, žinoma, nėra, kad kitą mėnesį prasidėjus masiniam „Gmail“ valymui „Google“ neįtrauks jūsų vartotojo vardo ir paskyros į neaktyvių paskyrų sąrašą. Tačiau, senų ir galbūt nesaugių, pažeistų paskyrų pašalinimas yra daugiau nei geras žingsnis siekiant užtikrinti saugumą. Tai taip pat reiškia, kad ilgą laiką užimti naudotojų vardai gali būti išlaisvinti, taigi, atsiras galimybė pakeisti savąjį į tinkamesnį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Ačiū už informaciją. Bus naudinga žinoti.

  2. Ačiū,Ramūnai,už jūsų energiją ir pastangas apšviesti maciukus visuomet naudinga ir vertinga info.Sėkmės...

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų