Kaip iPhone 15 Pro veiksmo (Action) mygtukui priskirti kelis veiksmus

„iPhone 15 Pro“ „Apple“ pakeitė tradicinį nutildymo jungiklį nauju daugiafunkciu veiksmo mygtuku. Mygtukui galima priskirti daugybę užduočių – nuo žibintuvėlio iki fotoaparato įjungimo. O kaip vienam mygtukui priskirti kelis veiksmus, pavyzdžiui vykdomų mygtuką paspaudus vieną kartą ir du kartus.

Bene naudingiausias būdas naudoti Action mygtuką „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ telefonuose yra jam priskiriant „Shortcuts“ veiksmus, nes tada vienu mygtuku galima inicijuoti daugiau nei vieną veiksmą arba aktyvuoti veiksmų pasirinkimo meniu.

„Apple“ pateiktos „Action“ mygtuko galimybės gana ribotos — tiesiog vienas ilgas paspaudimas ir tai ne visus „iPhone 15 Pro“ šeimos telefonų savininkus tenkina.

Daugeliui „Apple“ entuziastų žinomas programuotojas Federico Vitcci nusprendė šį „Apple“ ribojimą apeiti ir sukūrė būdą - „MultiButton“ shortcu'ą leidžiantį „Action“ mygtukui priskirti kelis veiksmus.

Kitas entuziastas — „youtuberis“ Dan Vittorini sukūrė shortcut'ą „Position-Based Actions“, kuris atlieka skirtingus veiksmus, priklausomai nuo „iPhone“ pasukimo (vertikalus ar šonu), kai jis suaktyvintas. Jei „‌iPhone“‌ yra vertikalioje padėtyje, jis perjungia tylųjį režimą. Jei telefonas laikomas viršumi į kairę, jis fotografuoja, o jei telefonas laikomas viršumi į dešinę – filmuoja. Žinoma, ką telefonas darys kuriuo atveju galima pritaikyti savo poreikiams paredagavus „Position-Based Actions“ veiksmų nuorodas.

MultiButton

Naudodami „MultiButton“, jei veiksmo mygtuką paspausite vieną kartą, jis paleis pirminį shortcu'ą, bet jei paspausite du kartus greitai (antras paspaudimas 7 sekundžių bėgyje arba toks kokį nustatysite) iš eilės, jis paleis antrąjį shortcut'ą.

Kadangi „Apple“ nepalaiko kelių veiksmų mygtuko paspaudimų, tai yra protingas sprendimas. „MultiButton“ shortcut'ą atsisiųsti galite iš čia, bet ko gero naudingiau būtų apsilankyti kūrėjo svetainėje „MacStories“, kur Viticci patalpino keletą nuorodų ir pasiūlymų, kuriuos galima naudoti su „MultiButton“. Čia rasite ir patarimų, kurie gali būti naudingi norintiems labiau savo poreikiams pritaikyti „MultiButton“ shortcut'ą, tačiau nėra gerai susipažinę su „Shortcuts“ aplikacija ir jos subtilybėmis.

Orientation Action Mode

Kitas shortcu'as, kurį sukūrė Dan Vittorini veikia reaguodamas ne į paspaudimų skaičių, bet į telefono padėtį. Tiesa, kadangi „Apple“ nesuteikė galimybės „Shortcuts“ aplikacijoje nustatyti kokioje padėtyje yra telefonas, norint naudoti Vittorini sukurtą shortcut'ą reikia prieš tai atsisiųsti ir savo įrenginyje įdiegti nemokamą „Actions“ aplikaciją. Ši aplikacija papildo „Shortcuts“ naujomis galimybėmis ir įdomi net ir tiems, kas pats bando kurti savo shortcut'us.

Atsisiuntus „Action“ aplikaciją, į telefoną atsisiųskite ir įdiekite „Orientation Action Mode“ shortcut'ą.

Abiem atvejais

Abiejų aukščiau paminėtų shortcut'ų atvejais, jei norite paspaudimams ar pasukimams priskirti savo veiksmus — prieš tai turite tuos veiksmus (shortcut'us) sukurti, išsaugoti ir konkretaus shortcut'o („MultiButton“ ar „Orientation Action Mode“) meniu skirsnyje nurodyti jų pavadinimus — tiksliai taip kaip juos užvadinote, nes shortcut'as suaktyvinamas į jį kreipiantis jo pavadinimu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų