Kaip iOS 17 tausoti akis naudojant iPhone ar iPad

„iOS 17“ įdiegta daug nedidelių funkcijų ir pakeitimų, tarp jų yra keletas įdomių, įskaitant tokius, kurie gali padėti jūsų akių sveikatai. Kai kurias jų rasti nėra labai paprasta.

Viena iš naujų „iOS 17“ funkcijų pavadinta „Screen Distance“ skirta padėti sumažinti akių įtampą, kurią sukelia įrenginio laikymas per arti akių. „Apple“ šią funkciją paslėpė giliai įrenginio nustatymuose, todėl štai ką turite padaryti, jei norite pradėti ją naudoti.

Kaip įjungti Screen Distance

Norėdami pradėti naudoti „Screen Distance“, turėsite:

  • Atidaryti Settings aplikaciją
  • Pereiti prie Screen Time parinkties. Lengviausias būdas tai padaryti – paieškoti viršuje esančioje paieškos juostoje.
  • Screen Time lange pasirinkti Screen Distance ir įgalinti.
Kaip įjungti Screen Distance iOS 17


Nuo šiol jūsų „iPhone“ ar „iPad“ naudos atrakinimo pagal veidą jutiklius, kad nustatytų, ar jūsų įrenginys yra per arti jūsų veido.

Nėra visiškai aišku, kiek laiko užtrunka, kol jutikliai suvokia, kad ekranas yra laikomas per arti veido, bet panašu jog dažniausiai tai užtrunka keturias–penkias minutes. Jei daug laiko praleidžiate prie mobilaus įrenginio, „Screen Distance“ įgalinimas gali būti tikrai geras būdas priminti, kad įrenginį laikote per arti akių.

Kai sistema aptiks, kad įrenginys laikomas per arti akių, ekrane pasirodys apie tai informuojantis pranešimas ir bus sustabdyta ta veikla, kurią tuo metu darote. Atsižvelgiant į tai, kaip lengva įrenginį, ypač „iPhone“ laikyti arti veido negalvojant apie tai, ši funkcija bus tikrai naudinga žmonėms, kurie nori padėti sumažinti akių įtampą.

Žinoma, jei jums sunku skaityti ir turite regos problemų, galite pastebėti, kad „Screen Distance“ labiau erzina nei padeda, ypač jei norite telefoną laikyti arti veido. Tačiau, jei problemų su akimis neturite ir nenorite jų turėti — „Screen Distance“ įgalinimas gali reikšmingi prisidėti prie šio jūsų siekio. Ypač į šią funkciją dėmesį atkreipti turėtų tėvai, kurių atžalos „valandomis neišlenda iš savo telefonų“.

Galų gale, ką darysite su savo sveikata — jūsų reikalas, bet jei ieškote „iOS 17“ nustatymų, kuriais galėtumėte pasinaudoti savo sveikatos labui — „Screen Distance“ įgalinimas yra vienas jų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų