Kaip sužinoti ar jūsų iPhone savaime persikrauna naktį

Įdiegę „iOS 17.0.3“ kai kurie „iPhone“ naudotojai pastebėjo, kad jų „iPhone“ naktį pats išsijungia ir po kurio laiko vėl įsijungia.

Kai kurie naudotojai pastebėjo, kad įdiegus „iOS 17.0.3“ jų telefonai ne tik mažiau kaista, bet ir savaime persikrauna nakties metu. Kai kurie naudotojai tai pastebėjo ne pačiu maloniausiu būdu — jiems nesuskambėjo „iPhone“ nustatytas žadintuvas.

Panašu, kad šis reiškinys įvyksta naktį, todėl sunku pastebėti, kad tai įvyko, nebent esate naktibalda ir tiesiog „prigavote“ jį. Laimei, yra paprastas būdas patikrinti, ar jūsų „iPhone“ išsijungė, ir nustatyti, kiek laiko jis buvo išjungtas.

Kol kas nėra aišku ar tai tik „iPhone 15“ paveikusi klaida ar naktiniais išsijungimais serga ir kiti „iPhone“ modeliai. Ši klaida tebėra ir „iOS 17.1 beta 2“ versijoje.

Besiskundžiančių šia klaida galima rasti įvairiausiuose forumuose: ja skundžiasi youtuber'is Aaron Zollo savo X kanale ir komentaruose yra nemažai jam antrinančių. Ši bėda apniko net Fran Besora „iPhone“, „reddit“ naudotojai mini, kad kažką panašaus patiria ir senesniuose „iPhone“ modeliuose.

Kaip nustatyti ar jūsų iPhone savaime persikrauna

Vienas patikimesnių būdų sužinoti ar jūsų „iPhone“ buvo kurį laiką išsijungęs yra pažiūrėti į telefono akumuliatoriaus grafiką: SettingsBattery.

Žinau porą žmonių, kurie vakare telefoną išjungia, tačiau įprastai „iPhone“ yra įjungtas visą parą, todėl akumuliatoriaus įkrovos grafikas gali išduoti kada telefonas buvo išjungtas - akumuliatoriaus įkrovos grafike bus tarpas tarp grafiko stulpelių.

Akumuliatoriaus įkrovos grafikas rodo, kad telefonas kurį laiką buvo išjungtas

Tiesa, yra vienas kabliukas: jei telefonas išsijungia ir iš karto įsijungia — vargu ar pamatysite tai akumuliatoriaus grafike.

Nakties metu persikraunantis telefonas savaime nėra milžiniška problema, tačiau jei neskamba žadintuvas — čia jau gali būti bėda. Reikia tikėtis, kad „Apple“ šią klaidą pašalins „iOS 17.0.4“ atnaujinime.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų