iOS 17 funkcija leisianti padėti tausoti naudotojų akis

Ne vienam, tikriausiai, teko matyti „iPhone“ naudotojus, dažniausiai vaikus, tiesiogine ta žodžio prasme „sukišusius nosis“ į telefoną. Nauja „iOS 17“ funkcija leis saugoti naudotojų akis.

Nors iki „iOS 17“ debiuto dar keli mėnesiai — sistema turi pasirodyti šių metų rudenį, beta versijų testuotojai jau aptinka naujovių, kurios vienaip ar kitaip patobulins naudojimąsi įrenginiais, pagerins funkcionalumą ar net padės saugoti sveikatą.

Naujoji, „Screen Distance“ pavadinta funkcija įdiegta „iOS 17“ ir „iPadOS 17“, kurios šiuo metu dar yra beta versijų stadijose.

Žiūrėjimas į „iPhone“ ar „iPad“ ekraną iš per arti yra trumparegystės rizikos veiksnys. Vaikai (o kartais ir suaugusieji) gali lengvai pasinerti į įrenginio ekrane rodomus vaizdus ir per ilgai laikyti įrenginį per arti akių. „Screen Distance“ naudoja „iPhone“ arba „iPad“ „TrueDepth“ kamerą, kad nustatytų, kada nuo įrenginio iki vartotojas akių, ilgą laiką, atstumas yra mažesnis nei 30 centimetrų, ir po to įspės naudotoją įrenginį atitraukti toliau. Tai reiškia, kad funkcija veiks tik įrenginiuose palaikančiuose „Face ID“.

Bent jau „iOS 17“ ir „iPadOS 17“ beta versijose, pagal numatytuosius nustatymus, „Screen Distance“ funkcija yra išjungta. Norint ją įjungti reikia atidaryti Settings aplikaciją ir joje: Screen TimeScreen Distance ir bakstelėti mygtuką dešinėje.

„Screen Distance“ funkcija nėra labai agresyvi ir suveikia įrenginį per arti akių palaikius kelias minutes.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų