27-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

27-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Sekmadienį „Bloomberg“ informaciniame biuletenyje „Power On“ Mark Gurman teigia, kad „Apple“ kuria kelis naujus monitorius, kurie veiktų ir kaip išmanusis namų ekranas, kai „Mac“ neveikia. „Apple“ ieško būdų, kaip naudoti monitorių, kai jis nėra aktyviai naudojamas su „Mac“.
    Šis ekranas būtų kaip „Studio Display“ su A13 lustu, tačiau užuot maitinęs tik garso ir kameros funkcijas, lustas galėtų leisti ekranui tapti nepriklausomu įrenginiu. Mažos galios režimu ekrane galėtų būti rodoma naudinga informacija: pranešimai ar oras, tai būtų tarsi išmanusis namų ekranas. Tačiau Gurman manymu „Apple“ vis dar yra per toli nuo galimybės išmanų namų monitorių pasiūlyti 2024 metais.
  • Penktadienį „Twitter“ paskelbtame įraše Ari Weinstein teigia, kad po šešerių metų darbo „Apple“ jis nusprendė pasitraukti iš bendrovės. Remiantis jo „LinkedIn“ profiliu, jis programinės įrangos inžinerijos vadovo pareigas ėjo nuo 2017 m. balandžio mėn., o tai reiškia, kad „Apple“ dirba šešerius metus ir tris mėnesius. Ari Weinstein yra „Workflow“ programos, kurią įsigijo „Apple“ ir įtraukė į „Shortcuts“ ekosistemą, įkūrėjas.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 16.5“ sertifikatų pasirašymą, grįžimą prie šios „iOS“ versijos padarydama neįmanomu.
  • Penktadienį „Apple“ įžengė į istoriją tapusi pirmąja įmone, pasiekusia 3 trilijonų dolerių rinkos kapitalizaciją. Penktadienį „Apple“ akcijų (AAPL) kaina pakilo 2,31 proc. iki 193,97 USD ir taip bendrovės rinkos kapitalizacija pasiekė 3,05 trilijonus USD. Kai 2020 m. rugpjūtį „Apple“ pirmą kartą pasiekė 2 trilijonų dolerių vertę ir tapo pirmąja JAV įmone pasiekusia tokią vertę, tačiau apskritai antroji po to, kai Saudo Arabijos naftos ir dujų milžinė „Saudi Aramco“ 2019 m. gruodį pirmą kartą pakilo iki 2 trilijonų USD.
    Po sudėtingų 2022 m., kai technologijų sektorius, įskaitant „Apple“, patyrė nebūdingų nuostolių, vertingiausia pasaulio įmonė šiemet vėl atgavo formą. Įpusėjus 2023 m., „Apple“ akcijų kaina pakilo 49 proc., o tai padidino bendrovės rinkos kapitalizaciją daugiau nei 900 mlrd. Nors šių metų technologijų ralį daugiausia kurstė AI euforija, „Apple“ buvo išskirtinė ta prasme, kad savo naujausiuose pajamų pranešimuose beveik nepaminėjo AI. Nors kiti technologijų gigantai tokie kaip „Microsoft“, „Alphabet“ ir „Meta“ atsidavė besikuriančiai technologijai ir mano, kad jos atsiradimas yra esminis posūkio taškas, „Apple“ apie tai tylėjo ir dėmesį sutelkė į savo naujus mišrios realybės akinius „Apple Vision Pro“.
    Žemiau pateikta diagrama iliustruoja neprilygstamą „Apple“ augimą nuo 2000 m. 23-jų metų laikotarpyje.
    23 metų Apple kelias tampant 3 milijardų vertės kompanija
    Daniel Ives, „Wedbush Securities“ generalinis direktorius ir vyresnysis akcijų analitikas, teigia jog jis mano, kad „Apple“ kompanijos kapitalizacija iki 2025 metų pasieks 4 trilijonų USD ribą. Ives taip pat mano, kad „Microsoft“ prisijungs prie „Apple“ 3 mlrd. USD kapitalizacijos klube 2024 metų pradžioje ir šį procesą pagreitino kompanijos dėmesys dirbtinio intelekto technologijoms.
  • „Mozilla“ paskelbė apie „Firefox 115“ išleidimą su atnaujinta ir supaprastinta vartotojo sąsaja, skirta duomenims importuoti iš kitų naršyklių. Liepos 4 d. išleista, „Firefox 115“ bus paskutinė versija, palaikanti „Windows 7“, „Windows 8“, „macOS Mojave 10.14“, „macOS 10.13 High Sierra“ ir „macOS 10.12 Sierra“ operacinių sistemų versijas.
  • „Foxconn“ gamyklos, susijusios su „iPhone“ gamyba darbuotojai Kinijos „ITHome“ papasakojo, kad naujuose „iPhone 15“ bus diegiami ženkliai didesnės talpos akumuliatoriai. Tiesa, jei tikėti gandams, tai naujieji „Apple“ telefonai turėtų būti ir šiek tiek storesni nei ankstesni modeliai.
    202120222023
    iPhone 13: 3227 mAhiPhone 14: 3279 mAhiPhone 15: 3877 mAh
    iPhone 13: mini: 2406 mAhiPhone 14: Plus: 4325 mAhiPhone 15: Plus: 4912 mAh
    iPhone 13: Pro: 3095 mAhiPhone 14: Pro: 3200 mAhiPhone 15: Pro: 3650 mAh
    iPhone 13: Pro Max: 4352 mAhiPhone 14: Pro Max: 4323 mAhiPhone 15: Pro Max: 4852 mAh

    Jei gandai pasitvirtins, akumuliatorių talpos padidėjimas naujuose „iPhone“ modeliuose nuo 350 mAh iki 600 mAh yra gana ženklus. Tiesa, visai galimas variantas, kad naujuose „iPhone“ kompanija įdiegs kokius nors papildomas funkcijas aptarnaujančius modulius, kurie naudos papildomą energiją, ir akumuliatoriaus tarnavimo laikas išliks toks pats kaip ir ankstesniuose modeliuose ar pailgės nežymiai.
  • „Apple“ išplatino oficialų filmo „Killers of the Flower Moon“ („Gėlių mėnulio žudikai“) anonsą, kuriame vaidina Leonardo DiCaprio ir Lily Gladstone. Martino Scorsese filmas yra paremtas tikra istorija.
    XX amžiaus sandūroje nafta atnešė turtus Osage tautai, kuri per vieną naktį tapo vienais turtingiausių žmonių pasaulyje. Šių indėnų turtai iš karto pritraukė baltuosius įsibrovėlius, kurie prieš imdamiesi žudynių manipuliavo, prievartavo ir pavogė tiek Osage pinigų, kiek galėjo. Tikra istorija ir neįtikėtina Ernesto Burkharto (Leonardo DiCaprio) ir Mollie Kyle (Lily Gladstone) romantika sukurta „Gėlių mėnulio žudikai“ yra epinė vakarietiška kriminalinė saga, kurioje tikros meilės keliai susikerta su išdavyste. Taip pat vaidina Roberto De Niro, Jesse Plemons, John Lithgow, Brendan Fraser, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins ir Jillian Dion. Filmą „Gėlių mėnulio žudikai“ režisavo Oskaro laureatas Martin Scorsese pagal Eric Roth ir Scorsese scenarijų. Filmo scenarijus sukurtas remiantis perkamiausia David Grann knyga.
  • Didžiosios Britanijos dainininkas ir dainų autorius Tim Arnold sako, kad visas jo albumas „Super Connected“ buvo uždraustas „Apple Music“ dėl vienos vietos išgalvotam produktui „iHead“, kuris tariamai buvo susapnuotas maždaug ketverius metus prieš tai, kai „Apple“ pristatė savo „Vision Pro“ ausines.
  • „Spotify“ visiems vartotojams paslaugos naudotojams uždraudė už paslaugą mokėti pas „App Store“. Bendrovė savo el. laiške vartotojams rašo: „Susisiekiame su jumis, nes prisijungdami prie „Spotify Premium“ užsiprenumeravote naudodami „Apple“ mokėjimo paslaugą. Deja, šio atsiskaitymo būdo nebepriimame“. Tiesą sakant, „Spotify“ mokėjimus per „App Store“ sustabdė dar 2016 m. Tačiau nuo to laiko paslauga vis dar turėjo naudotojų, kurie prenumeratos apmokėjimui naudojo „App Store“. Dabar ši parinktis nepasiekiama. Pasibaigus galutiniam atsiskaitymo laikotarpiui, „Spotify“ klientų, užsisakiusių prenumeratą per„App Store“, paskyros bus perkeltos į nemokamą skelbimais palaikomą paslaugą. Norintys tęsti „Premium“ prenumeratą klientai turės iš naujo užsiprenumeruoti paslaugą „Spotify“ svetainėje.
  • Anonsas: liepos 11 dieną macarena.lt svetainėje skaitykite, kaip jau greitai „iOS“ gali tapti panaši į „Android“.
  • „Apple“ išleido naują 13 minučių filmą, reklamuojantį „iPhone 14 Pro“ filmavimo galimybes ir pasakojantį apie imtynininko nuotykius, kovojančius, kad išgelbėtų visą Meksiką nuo piktosios pinatos.
    „Shot on iPhone“ iš pradžių buvo gana nesudėtinga rinkodaros kampanija, kai „Apple“ demonstravo gražias nuotraukas, darytas įvairiais „iPhone“. Dabar kampanija tapo daug sudėtingesnė, nes „Apple“ bendradarbiauja su žinomais kino režisieriais kurdama ištisus trumpametražius filmus.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų