3-os 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

3-os 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ pripažino, kad avarijų aptikimo funkcija „iPhone 14“ ir naujausiuose „Apple Watch“ neveikia tinkamai. pagalbos tarnybos (JAV) skundžiasi, kad šių įrenginių naudotojai gelbėjimo tarnyboms kelia daug problemų. Jų įrenginiai per klaidą siunčia SOS signalus vietinėms skubios pagalbos tarnyboms, o tai sukelia bereikalingas keliones – tai yra valstybės pinigų ir laiko švaistymas trukdantis gelbėti žmones tikrai patekusius į bėdą. Paprastai klaida pasireiškia tada, kai įrenginio savininkas slidinėja ar sukasi karuselėje. Kai kurių regionų policija netgi prašė laikinai išjungti šią funkciją išmaniuosiuose telefonuose ir laikrodžiuose. Iki šiol „Apple“ niekaip nekomentavo šių istorijų ir skundų, tačiau po didelio atgarsio sulaukusios „New York Post“ publikacijos galiausiai nusprendė reaguoti viešai. Įmonės atstovas pareiškė: „Apple susisiekia su 911 skambučių centrais, kuriuose šiuo metu dėl gedimų aptikimo funkcijos padaugėja automatinių skambučių, ir renka atsiliepimus.“ Tuo pat metu jis atsisakė paaiškinti, kokie šios funkcijos pakeitimai bus atlikti ir kaip „Apple“ ketina filtruoti klaidingus duomenis. Pastabose prie nedidelio „iOS 16.1.2“ atnaujinimo „Apple“ nurodė, kad jis ištaiso avarijų aptikimo funkcijos klaidas, tačiau nuo to laiko problemų nesumažėjo.
  • Internetinėse „Apple“ parduotuvėse „iPhone 14 Pro“ serijos pristatymo laikas sumažėjo iki mažiau nei savaitės. „iPhone 14“ pasiekiamumas normalizuojasi visame pasaulyje. Šie įrenginiai jau pasirodo ir daugelio „Apple“ partnerių parduotuvių lentynose, ir panašu, kad „iPhone 14 Pro“ tiekimas pagaliau grįžta į įprastas vėžes. Dėl nulinės „Covid“ politikos Kinijoje buvo uždarytos gamyklos, o po to prasidėjo darbuotojų riaušės Džengdžou „Foxconn“ gamykloje. Prireikė kelių savaičių, kad gamykla vėl pradėtų veikti.
  • „Nikkei Asia“ analitikai praneša, kad pagrindinis „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro‌ Max“ komponentas „Apple“ kainuoja daug daugiau nei jo analogas „iPhone 13“ serijoje, todėl įmonės pelnas gaunamas pardavus vieną šių modelių yra daug mažesnis. Pramonės šaltinių teigimu, pirmasis „Apple“ 4nm „A16 Bionic“ lustas, naudojamas aukščiausios klasės „iPhone 14“ serijoje, kainuoja 110 USD. Palyginimui, „iPhone 13 Pro“ skirtas „A15 Bionic“ lustas buvo 2,4 karto pigesnis ir kainavo tik 46 USD. Įdomu tai, kad A16 našumo padidėjimas yra tik 15–17%, o GPU našumas nesiskiria nuo A15. Vidutinės „iPhone 14“‌, „‌iPhone 14 Pro“‌ ir ‌„iPhone 14 Pro Max“ gamybos sąnaudos, palyginti su lygiaverčiais ankstesnės kartos modeliais, padidėjo maždaug 20 proc. „Apple“ nepadidinus 2022 metų „iPhone“ modelių kainų, bendrovės pelnas galėjo gerokai susitraukti. Greičiausiai tai atsispindės ir 2023 metų pirmojo ketvirčio įmonės finansinėje ataskaitoje. Remiantis šia informacija, logiška manyti, kad naujos kartos „Apple“ išmanieji telefonai „iPhone 15“ pabrangs. Be to, tariamai naujuose modeliuose, kuriuos kompanija pristatys šių metų rudenį, bus diegiamas TSMC 3nm „A17 Bionic“ lustas, kuris kainuos daug daugiau nei dabartiniai „iPhone“ lustai.
  • Sausio 15 dieną sukako 15 metų nuo tada kai Steve Jobs 2008 metais pristatė pirmąjį „MacBook Air“. Pristatydamas naująjį „MacBook“, Steve jį ištraukė iš voko. Tai buvo vienas įspūdingesnių „Apple“ renginių.
  • Netikėtai, keliomis savaitėmis anksčiau nei įprastai, „Apple“ pristatė naujus 13, 14 ir 16 colių ekrano įstrižainę turinčius „MacBook Pro“ su naujais ir greitesniais M2“, „M2 Pro“ ir „M2 Max“ lustais bei spartesnius procesorius turinčius „Mac mini“. „MacBook Pro“ kainos: 13“ nuo 1649€, o 14” ir 16" nuo 2499€. „Mac mini“ kaina prasideda nuo 749€. Prekyboje kompiuteriai pasirodys nuo sausio 24 dienos.
  • „Apple“ taip pat atgaivino „HomePod“. Šios garso kolonėlės, kaip ir naujojo „Mac mini“, išvaizda beveik nepakito (naujasis: kiek didesnį ekraną įtaisytą kolonėlės viršuje, yra šiek tiek žemesnis, turi lengvai atjungiamą maitinimo laidą). Naujoje kolonėlėje įdiegta geresnė garso sistema ir tobulesnė Siri integracija. 349€ kainuosiančios „HomePod“ garso kolonėlės pardavimai prasidės vasario pradžioje. Šis „Apple“ žingsnis kiek netikėtas, nes 2021 m. kovo mėn. kompanija „išsižadėjo“ pirmojo „HomePod“ sakydama, kad ketina sutelkti dėmesį į tuomet naują „HomePod mini“.

    Pirmojo „HomePod“ savininkams gali kilti klausimas ar galima susieti naująjį senuoju ir naudoti poroje. Trumpas atsakymas - ne. Kiek ilgesnis: norint sukurti „HomePod“ stereo porą, reikia dviejų to paties modelio „HomePod“ garsiakalbių, pvz., dviejų „HomePod mini“, dviejų „HomePod“ (2 kartos) arba dviejų „HomePod“ (1 kartos).
  • Jei nekils jokių nenumatytų nesklandumų, sekančią savaitę turėtų pasirodyti „iOS 16.3“ ir „watchOS 9.3“, „macOS Ventua 13.2“, „iPadOS 16.3“ ir „tvOS 16.3“.
  • „Apple“ paskelbė apie savo „Black Unity“ kolekciją, minėdama Juodosios istorijos mėnesį, kurią sudaro specialaus leidimo „Apple Watch Black Unity Sport Loop“ apyrankės, derančios prie „iPhone“ ekrano užsklandos ir mozaikinio laikrodžio ciferblatas, kurie „iPhone“ ir „Apple Watch“ naudotojams taps prieinami atsinaujinus „iOS“ ir „watchOS“ operacines sistemas. Panašiai šį mėnesį kompanija pamini jau ne pirmą kartą.
    „Black Unity“ kolekcijos „Apple Watch“ apyrankės
    Gali būti, kad „Apple“ vasario išleis ir virtualų medalį, kurį sportuodami galės užsitarnauti „Apple Watch“ naudotojai.
    Vasario mėnesį „Apple“, greičiausiai, inicijuos ir „Širdies mėnesio“ (vasario 14) bei „Mėnulio Naujųjų metų“ iššūkius ir juos įvykdžiusius apdovanos atitinkamais ordinais.
  • „Bloomberg“ papasakojo apie „Foxconn“ požiūrį į įvairių prekių ženklų išmaniųjų telefonų surinkimą. Kaip paaiškėjo, „iPhone“ gamyboje dirba 12 kartų daugiau darbuotojų nei linijose, kurios surenka „Android“ įrenginius. Kinijos pardavėjai nėra itin reiklūs savo išmaniųjų telefonų kokybei, todėl gaminių surinkimui pasilieka apie šimtą „Foxconn“ darbuotojų. „Apple“ ėmėsi daug griežtesnio požiūrio į kokybės kontrolę, todėl „Foxconn“ savo reikmėms turi skirti apie 1200 darbuotojų. Jie yra atsakingi už visą surinkimo ciklą – nuo ​​komponentų, sudarančių išmaniuosius telefonus, pristatymo ir platinimo iki gatavų gaminių išsiuntimo iš gamyklos sandėlių. Didesnis dėmesys visuose gamybos etapuose padidina gaminio kokybę ir sumažina defektų procentą tiek įrenginio surinkimo metu, tiek aptiktų pardavus jį vartotojams. Tačiau tai padidina išmaniųjų telefonų kainą, o tai labai svarbus rodiklis Kinijos įmonėms, kurios parduoda savo produktus daug žemesnėmis kainomis nei „Apple“. Tai verta turėti omenyje, kai pamatysite „Android“ išmanųjį telefoną, kuris kainuoja pigiau nei „iPhone“, nors ir su naujoviškesnėmis funkcijomis. Labai tikėtina, kad tos funkcijos nelabai džiugins abejotinos kokybės telefono savininką.
  • 2018 m. Elain Thompson buvo rekomenduotas „Apple Watch“ kaip dalis jos gydymo po diagnozės. Neseniai laikrodis parodė įspėjimą, kad stebint jos širdies ritmą pastebėta kažkas negero, todėl jai patariama apsilankyti pas kardiologą. Gydytojas jai davė širdies darbo monitorių, kurį ji nešiojo savaitę. Monitorius vienu metu siuntė įspėjimą į ligoninę, kai Thompson širdis sustojo jai miegant. Toliau tiriant jai buvo diagnozuotas širdies užsikimšimas ir jai buvo įstatytas širdies stimuliatorius. Thompson dėkinga „Apple Watch“, kad šis aptiko bėdą, sakydama: „Tai išgelbėjo mano gyvybę“. „The Independent“ ji sakė: „buvo taip baisu žinoti, kad galėjau mirti“, kai jos širdis sustojo 19-ai sekundžių.
  • „Apple“ paskelbė oficialų būsimos naujos komedijos „Shrinking“, kurioje vaidina Jason Segel ir Harrison Ford, anonsą. Serialui scenarijų kūrė Bill Lawrence, Brett Goldstein ir Segel. Pasaulinė serialo premjera įvyks penktadienį, sausio 27 d., per „Apple TV+“. Premjeros dieną bus parodytos dvi pirmosios serialo serijos, o po to bus rodoma po vieną naują seriją kas savaitę, kiekvieną penktadienį.
  • 1983 m. sausio 19 d., „Apple Computer“ pristatė „Lisa“. Vieną pirmųjų asmeninių kompiuterių, įgyvendinusių dvi naujas pažangiausias idėjas – GUI (grafinę vartotojo sąsają) ir pelę. Tačiau jo nelemta — 10 000 USD kaina jį nuo pat pradžių pasmerkė. „Lisa“ reiškė Local Integrated Software Architecture (vietinė integruota programinės įrangos architektūra), nors Steve Jobs teigė, kad taip kompiuteris pavadintas jo dukters Lia Nicole Brennan garbei, bent jau pasak jos atsiminimų „Small Fry“.
  • 2022 m. ketvirtąjį ketvirtį kompiuterių pardavimas pasaulyje sumažėjo 27,8 proc, tačiau „Apple“ atlaikė šį rinkos nuosmukį su nedideliu praradimu. Ketvirtąjį ketvirtį „Apple“ kompiuterinių kompiuterių pardavimų skaičius per metus sumažėjo 3 proc. ir užėmė rinkos dalį x86 pagrindu veikiančių kompiuterių pardavėjų sąskaita. Tai nėra visiškai netikėta, nes „Apple“ neturėjo naujų „Mac“ modelių Kalėdų sezonui, kaip tai buvo 2021 m. ir daugeliu kitų metų prieš tai.
    Kompiuterių pardavimai pasaulyje 4 ketvirtis 2022 m. vs 2021 m.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų