4-os 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

4-os 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Savaitės pradžioje „Apple“ išleido jos operacinių sistemų atnaujinimus: „macOS Ventura 13.2“, „iOS 16.3“, „iPadOS 16.3“, „watchOS 9.3“, „tvOS 16.3“. Kompanija išleido ir „iOS 12.5.7“, „iOS 15.7.3“ bei „macOS Big Sur“ atnaujinimus skirtus senesniems įrenginiams.
  • Šią savaitę „Apple“ atnaujino palaikymo svetainės dizainą. Jame siūlomi didesni paveikslėliai, naujos piktogramos ir netgi rodomos dažniausiai pasitaikančios problemos, įskaitant dažniausiai naudojamas „Apple“ paslaugų programas.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview‌“ 162. Šioje versijoje pataisytos „Web Inspector“, „CSS“, „Scrolling“, „Gamepad API“, „Media“, „Web API“ ir „Accessibility“ klaidos bei patobulintas naršyklės našumas.
  • Po to, kai dar tik pasirodys „iPad Pro“, „Mac mini“ ir „MacBook Pro“ palaikys spartesnį „Wi-Fi 6E“, rudenį jis tikrai pasirodys ir „iPhone 15“. Tačiau šių lustų gamintojas ne „Apple“. Pasak analitiko Ming-Chi Kuo, „Apple“ „kuriam laikui sustabdė savo Wi-Fi lusto kūrimą“, nes daugiausia dėmesio skiria 3 nm procesorių, skirtų „Mac“ ir „iPhone“, kūrimui. „Apple“ dirbo kurdama atskirą „Wi-Fi“ lustą, kad pakeistų „Broadcom“ versiją savo įrenginyje, tačiau Kuo sako, kad „investuotojai neturėtų jaudintis dėl to, kad artimiausioje ateityje Apple Wi-Fi lustas paveiks Broadcom Wi-Fi lustų verslą“.
  • Matyt ne pats tinkamiausias metas būti „Mac Pro“ gerbėju. Per pastarąsias kelias savaites viena bloga naujiena sekė kitą, o dabar profesionalūs vartotojai išlieja savo nusivylimą dėl „Apple“ ateities planų. Ketvirtadienį „Bloomberg“ žurnalistas Mark Gurman teigė, kad būsimoje „Apple“ galingo kompiuterio versijoje nebus galimybės atnaujinti vaizdo plokštės. Buvo po gandų, kad kitas „Mac Pro“ negaus „M2 Extreme“ lusto, atnaujinamos atminties ar naujo dizaino. Ir galima sakyti, kad vartotojai nėra patenkinti ir, sakyčiau, pagrįstai.
  • „Apple TV+“ prenumeratoriai jau gali pasižiūrėti pirmą serialo, kuriame vaidina Jason Segel ir Harrison Ford „Shrinking“ seriją. Seriale pasakojama apie terapeutą, kuris nepaiso įprastų praktikos taisyklių ir nusprendžia duoti patikrintus, sąžiningus patarimus savo klientams.
  • Naujausiuose analitikų įmonės IDC išmaniųjų telefonų pardavimo skaičiavimuose teigiama, kad 2022 m. gruodžio mėn. buvo didžiausias visų laikų nuosmukis – „Apple“ pardavė maždaug 12 mln. mažiau „iPhone“ nei per tą patį 2021 m. laikotarpį. UBS neseniai prognozavo, kad „Apple“ parduos 79 mln. ir tai atsispindės bendrovės 2023 m. pirmojo ketvirčio rezultatuose ir kad tai tik šiek tiek mažiau nei 80 mln., kurių vidutiniškai tikisi likusi rinkos dalis. Dabar IDC praneša, kad šis skaičius tikriausiai yra 72,3 mln., o tai yra mažiau nei pati žemiausia prognozė – 74 mln.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų