50-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

50-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Tim Cook socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad „Apple“ savo „iPhone“ telefonuose naudoja „Sony“ vaizdo jutiklius. „Mes bendradarbiaujame su Sony daugiau nei dešimtmetį, kad sukurtume pasaulyje pirmaujančius fotoaparatų jutiklius, skirtus iPhone“, – „Twiter“ parašė Cook ir padėkojo „Sony“ generaliniam direktoriui Kenichiro Yoshida, kad aprodė jam Kumamoto objektą. Nuotraukoje Cook rodomas jo pačio vadovaujamos įmonės išmanusis telefonas, o tai objektyviai yra labai juokinga.
    Sony atstovai Tim Cook rodo iPhone
  • Jei „Apple Watch“ naudojate „Microsoft Authenticator“ aplikaciją, būkite pasirengę nuo 2023 m. pradžios jai ieškoti alternatyvos. Dar viena taikomoji aplikacija palieka „Apple Watch“ ir šį kartą tai yra dviejų veiksnių autentifikavimo aplikacija „Microsoft Authenticator“. „Microsoft“ tai patvirtino ir savo pranešime.
  • „Apple“ išleido naują „AirTags“ programinės įrangos versiją. Atnaujintos programinės įrangos versijos numeris yra 2.0.36 (2A36), ji pakeis versijas 1.0.301 ir 2.0.24 (2A24e).
  • „Apple TV+“ serialai „Severance“ ir „Black Bird“ buvo nominuoti 80-ajam kasmetiniam „Auksinio gaublio“ apdovanojimui, kuris bus įteiktas 2023 m. sausio 10 d. Taip pat buvo nominuoti ir keli garsūs aktoriai.
  • Pasak „Display Supply Chain Consultants“ (DSCC) generalinio direktoriaus Ross Young, „Apple“ vis dar planuoja 2024 m. išleisti OLED „MacBook Air“, OLED 11 colių „iPad Pro“ ir OLED 12,9 colių „iPad Pro“.
  • Nauji CIRP analitikų paskelbė tyrimo, kur dauguma JAV vartotojų iš tikrųjų perka savo „iPhone“ duomenis. Nors atrodytų logiška manyti, kad daugiausia „iPhone“ perkama „Apple Store“ parduotuvėse, iš tikrųjų taip nėra… „iPhone“ įsigijimo taškų populiarumas JAV pasiskirstęs taip:
    • Mobiliojo ryšio operatorių parduotuvėse ir internete: 67 proc.
    • „Apple Store“: 24 proc.
    • Kita: 5 proc.
    • „Best Buy“: 4proc.
  • „Twitter Blue“ planuojama paleisti iš naujo. Nuo gruodžio 12 d. „iOS“ naudotojai turės paaukoti 11 USD už prieštaringai vertinamą prenumeratos paslaugą, kuri leidžia naudotojams savo profilį pažymėti mėlyna varnele, bei suteikia galimybę redaguoti žinutes, įkelti 1080p vaizdo įrašus ir kt. Tuo tarpu „Android“ naudotojams ta pati paslauga kainuos 8 USD. Nors „Twitter“ nenurodė, kodėl su „Apple“ įrangos naudotojais elgiamasi skirtingai, yra užuomina į Elon Musk karą prieš „Apple“ „slaptą 30% mokestį“.
  • „Apple“ išleido 160-tą „Safari Technology Preview“ versiją.
  • „Apple“ išleido „macOS Monterey 12.6.2“ ir „macOS Big Sur 11.7.2“, skirtus „Mac“ vartotojams, kurie ir toliau naudoja ankstesnės kartos „Mac“ operacines sistemas. Kompanija taip pat išleido ir „iOS 15.7.2“ senesnio modelio „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiams, kuriuose įdiegta „iOS 15“ ir „iPadOS 15“, o ne „iOS 16“.
  • Išleisdama „iOS 16.2“, „Apple“ pristatė naują funkciją „Rapid Security Response“, kuri užtikrins greitus „iOS“ saugos pataisymus ir nereikės diegti visos naujos operacinės sistemos versijos. Dabar „macOS Ventura 13.2“ beta versijoje bendrovė pristato šią technologiją ir „Mac“ vartotojams. „Apple“ taip pat išleido „iPadOS 16.2“, „tvOS 16.2“, „macOS Ventura 13.1“, „tvOS 16.2“ ir „watchOS 9.2“. „Apple“ išleido ir naują programinę įrangą sukurtą „HomePod“ ir „HomePod mini“.
  • „Apple“ paskelbė apie būsimą dviejų dalių dokumentinį filmą apie Boris Becker, kurį sukurs „Oskarą“ pelnęs režisierius Alex Gibney ir „Oskarą“ pelnęs prodiuseris John Battsek. Seriale be pavadinimo siekiama atskleisti visus aspektus žmogaus, kuris tapo teniso sensacija po to, kai būdamas vos 17 metų laimėjo Vimbldono čempionatą ir iškovojo 49 karjeros titulus, įskaitant šešis „Didžiojo kirčio“ turnyrus ir olimpinį aukso medalį, bei jo audringą asmeninį gyvenimą.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų