51-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

51-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ pašalino galimybę atnaujinti į naują „HomeKit“ architektūrą įrenginiuose, kuriuose veikia „iOS 16.2“. Pakeitimas atliktas po kelių pranešimų apie problemas susijusias su programa „Home“ įdiegus naujinimą.
  • „iPhone 14 Pro“ A16 Bionic lustas naudoja panašią architektūrą kaip „iPhone 13 Pro“ A15, tačiau tai buvo tik „Apple“ atsarginis planas, teigiama „The Information“ ataskaitoje. Bendrovė norėjo pridėti naujos kartos GPU, palaikantį spindulių sekimą, tačiau komanda atrado esmines dizaino klaidas lusto kūrimo pabaigoje ir tariamai turėjo atsisakyti savo planų ir pasirinkti A16, kurį ir gavome. Inžinieriai buvo pernelyg ambicingi pridedant naujų funkcijų, o ankstyvieji prototipai sunaudojo daugiau galios, nei bendrovė tikėjosi, remdamasi programinės įrangos modeliavimu. Pasak dviejų žmonių, tiesiogiai žinančių apie įvykį, tai galėjo pakenkti akumuliatoriaus veikimo laikui ir per daug įkaitinti įrenginį.
  • Kai 2020 m. pasirodė „iPhone SE“, jis žymėjo pergalingą „biudžetinių“ „iPhone“ su galingu procesoriumi bei puikia kamera grįžimą. Gandai apie kitą atnaujinimą buvo dar įdomesni, nes buvo kalbama apie viso ekrano dizainą, kuris kartą ir visiems laikams pasiųstų užmarštin „Home“ mygtuką. tačiau dabar atrodo, kad to gali ir nebūti. Pasak fantastiškų pranašavimo rezultatų turinčio Ming-Chi Kuo, „Apple“ „greičiausiai atšauks arba atidės 2024 m. iPhone SE 4 masinės gamybos planus“. Telefonas turėjo būti išleistas 2024 m. pavasarį, praėjus dviems metams nuo dabartinio „iPhone SE“ išleidimo.
  • „Apple Watch“ turėjo savo GPS nuo tada, kai prieš šešerius metus pasirodė 2 „Apple“ laikrodžių serija. Tačiau, kai įmanoma, laikrodis taip pat rėmėsi „iPhone“ GPS daviklio rodmenimis. Su naujausiais „Apple Watch“ modeliais situacija pasikeitė. „Apple“ dokumentavo, kad naujausi trys „Apple Watch“ modeliai dabar naudos įtaisytąjį GPS, net kai „iPhone“ yra netoliese. Tai apima Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8 ir, stebėtinai, net Apple Watch SE 2. Sporto technologijų tinklaraštininkas DC Rainmaker ir „The Verge“ šią savaitę paskelbė pakeitimo aprašymus.
  • Po privalomų USB-C jungčių, trečiųjų šalių aplikacijų parduotuvių, prieigos prie „iPhone“ NFC lusto ir dar daugiau, „Apple“ gali susidurti su dar vienu Europos teisiniu reikalavimu – dėl akumuliatoriaus keitimo. Siūlomas naujas įstatymas reikalautų elektronikos įmonių, tokių kaip „Apple“, užtikrinti, kad vartotojai galėtų „lengvai“ patys išimti ir pakeisti įrenginių akumuliatorius.
  • Ne apie „Aplle“, bet gal kam įdomu, aktualu — „Microsoft“ dar nespėjo įsisavinti „Activision Blizzard“, tačiau jau galvoja apie kitą didelio masto pirkinį – didžiausias pasaulyje programinės įrangos kūrėjas planuoja įsigyti „Netflix“. Preliminariais skaičiavimais, sandorio vertė gali siekti 190 mlrd. USD. „Reuters“ mano, kad toks žingsnis puikiai dera prie dabartinio „Microsoft“ vadovo Satya Nadella strategijos. Be to, bendrovė ilgą laiką dirba su „Netflix“ ir yra pagrindinis reklamos partneris. Šaltiniai taip pat pažymi, kad perimti „Netflix“ bus lengviau nei „Activision Blizzard“, nes „Microsoft“ neveikia šiame segmente ir nekelia grėsmės konkurentams.
  • „Apple“ antradienį nustojo pasirašyti „iOS 16.1.2“, o tai reiškia, kad „iPhone“ ir „iPad“ naudotojai nebegali grįžti prie šios operacinės sistemos versijos, jei jau naudoja naujesnę „iOS“ versiją. Tai įvyko praėjus vos savaitei po to, kai bendrovė išleido „iOS 16.2“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų