49-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

49-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pranešama, kad „Apple“ planuoja kai kuriuos savo „iPad“ gaminti Indijoje, didėjant geopolitinei įtampai ir griežtam COVID–19 blokavimui Kinijoje. Anot CNBC, Indija tiria galimybes į šalį perkelti dalį „Apple iPad“ gamybos iš Kinijos, o „iPhone“ gamintoja, kaip teigiama, nuolatos diskutuoja su pareigūnais. Tačiau aukštos kvalifikacijos talentų ir asmenų, besispecializuojančių kuriant sudėtingus įrenginius, tokius kaip „iPad“, trūkumas šalyje gali sulėtinti šiuos planus Indijoje.
  • Remiantis JAV Nacionalinės darbo santykių valdybos (NLRB) nutarimu, kuriuo dalijasi „Bloomberg“, „Apple“ pažeidė federalinį įstatymą, surengdama privalomus prieš sąjungą nukreiptus susitikimus ir tardydama darbuotojus mažmeninės prekybos vietoje Atlantoje.
  • Nepaisant 4 proc. nuosmukio pasaulinėje išmaniųjų asmeninių garso įrenginių rinkoje 2022 m. trečiąjį ketvirtį, „True Wireless Stereo“ kategorija per ketvirtį išaugo 6 proc. iki 76,9 mln.
    „Canalys“ duomenimis, „Apple“ (įskaitant „Beats“) siuntų į prekybos vietas skaičius padidėjo 34 proc., o rinkos dalis – 31 proc. dėl „AirPods Pro 2“. Nepaisant „Galaxy Buds2 Pro“ išleidimo „Samsung“ antroje vietoje, o jos siuntimai į pardavimo taškus sumažėjo 15 proc. Indijos „boAt“ užėmė trečią vietą su 5% rinkos dalimi, tačiau jos augimo tempas sulėtėjo iki 50%. Galiausiai „Xiaomi“ ir „Skullcandy“ užėmė ketvirtą ir penktą vietas su atitinkamai 4 ir 3 proc. rinkos dalies.
  • „Apple TV+“ pristato paskutinio „Servant“ sezono anonsą. Pirmoji šio ppaskutinio sezono serija debiutuos penktadienį, 2023 m. sausio 13 d., o serialo finalas – 2023 m. kovo 17 d. „Apple“ jį apibūdino kaip „epišką ir emocingą pabaigą“.
  • Pranešama, kad „Apple Car“ — ambicingas „Apple“ autonominio elektromobilio projektas, buvo atidėtas mažiausiai metams iki 2026 m. Teigiama, kad „Apple“ sulėtina projekto vystymą pagrinde dėl to, kad jis buvo per daug ambicingas šiuo metu prieinamoms technologijoms. Kalbant apie „Apple Car“ kainas, manoma jog „iPhone“ gamintojos automobilių kaina gali būti panaši kaip ir „Tesla Model S“.
  • Antradienį „Apple“ paskelbė, kad pradėjo savo savitarnos taisymo programą Europoje ir pirmą kartą išplėtė šią programą už JAV ribų. Klientai Belgijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Lenkijoje, Ispanijoje, Švedijoje ir JK dabar gali įsigyti originalių „Apple“ dalių ir peržiūrėti remonto vadovus „Apple“ savitarnos remonto svetainėje. Kompanija teigia, kad klientai, norintys patys atlikti remontą, galės atlikti daugelį dažniausiai pasitaikančių „iPhone 12“ ir „iPhone 13“ modelių bei „Mac“ nešiojamųjų kompiuterių su „Apple silicon“ remonto darbų.
  • „Palo Alto Online“ duomenimis, policija vis dar ieško nusikaltėlių, kurie „Juodojo penktadienio“ dieną iš Kalifornijoje įsikūrusios „Apple Store“ pagrobė įrangos už 35 000 USD. Nusikaltėliai tiesiog atėjo į parduotuvę, susirinko įrangą ir išėjo, nekreipdami dėmesio, kad aplinkui pilna pirkėjų. Palo Alto policijos kapitonas James Reifschneider sakė, kad per vagystę parduotuvės darbuotojas išgirdo, kaip vienas iš įtariamųjų grasino klientams fiziniu smurtu, jei kas nors imtųsi veiksmų juos sustabdyti. Jis pažymėjo, kad dėl tariamo grasinimo nusikaltimo klasifikavimas pakyla nuo vagystės iš parduotuvės iki plėšimo.
  • „AnTuTu“ komanda paskelbė naujo tyrimo rezultatus – dabar buvo apklausti „Apple“ technologijų naudotojai. Ekspertai nusprendė išsiaiškinti, kuriuo „iOS“ ar „iPadOS“ įrenginiu naudotojai yra labiausiai patenkinti. Remiantis rezultatais, „Apple“ išmanusis telefonas, kuriuo jo savininkai yra labiausiai patenkinti, yra … „iPhone SE“. Beje pats pirmasis modelis, išleistas dar 2016 m. 97,96 proc. jo naudotojų yra visiškai patenkinti šiuo išmaniuoju telefonu.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 16.1“ ir „iOS 16.1.1“ pasirašymą taip užkisdama kelią naudotojams grįžti prie šių operacinės sistemos versijų ar jas atkurti.
  • „Apple“ pažadėjo, kad „Emergency SOS“ per palydovą, išskirtinę „iPhone 14“ ir „iPhone 14 Pro“ saugos funkciją, iki metų pabaigos bus paleista dar keturiose šalyse. Praėjusį mėnesį Jungtinėse Valstijose ir Kanadoje buvo paleista skubi SOS per palydovą, o tuo metu „Apple“ teigė, kad gruodį paslauga pradės veikti Prancūzijoje, Vokietijoje, Airijoje ir JK. „Apple“ nepateikė konkrečios datos, tačiau gruodžio 13 d., kurią skelbia šaltinis iš JK, yra prasminga. Neaišku, ar plėtra taip pat apims Prancūziją, Vokietiją ir Airiją, bet atrodo tikėtina, ir tai taip pat gali būti diena, kai pamatysime iOS 16.2 paleidimą.
  • „Apple“ paskelbė apie naują „iMessage“ kontaktinio rakto patvirtinimo funkciją, skirtą vartotojams, susiduriantiems su nepaprastomis skaitmeninėmis grėsmėmis. Ši funkcija leis žurnalistams, žmogaus teisių aktyvistams ir vyriausybės nariams dar labiau patikrinti, ar jie susirašinėja tirai su tais žmonėmis su kuriais mano susirašinėjantys. Nors didžioji dauguma vartotojų niekada nesulauks labai sudėtingų kibernetinių atakų, tačiau ši funkcija suteikia svarbų papildomą saugumo lygį tiems, kurie gali to prireikti.
  • Plataus masto ieškiniai tarp „Ericsson“ ir „Apple“ dėl „iPhone“ 5G ir kitų patentų buvo užbaigti nauju „daugiamete“ sutartimi. Panašu, kad nuo 2015 m. besikartojantys kompanijų ginčai dėl patentų, pavirto daugybe tarptautinių bylų tarp „Apple“ ir „Ericcson“ kol galiausiai kompanijos susitarė. „Džiaugiamės galėdami išspręsti ginčus su Apple šiuo susitarimu", – sakė Christina Petersson. „Ericsson“ vyriausioji intelektinės nuosavybės pareigūnė teigė, kad „tai yra strategiškai svarbu mūsų 5G licencijavimo programai“.
  • Šiais metais naudotojai su didesniu entuziazmu perėjo prie naujos „iOS“ versijos, nei 2021 m. diegė „iOS 15“. Tikėtina, kad „iOS 16“ tokia populiari, nes „Apple“ pridėjo daug vaizdinių pakeitimų, pavyzdžiui, tinkino užrakinimo ekranas ir aktyvūs valdikliai. Analitinės svetainės „Mixpanel“ duomenimis, per pirmąsias 100 dienų nuo išleidimo „iOS 16“ buvo įdiegta 68,90 proc. suderinamų įrenginių, „iOS 15“ įdiegta 24,82 proc., o „iPhone“ su senesnėmis operacinėmis sistemomis skaičius siekia apie 7 proc. Tikėtina, kad iki metų pabaigos šis skaičius viršys 70 proc., nes vieną iš šių dienų „Apple“ turi išleisti „iOS 16.2“ naujomis funkcijomis.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų