41-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

41-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Naujausioje du kartus per metus rengiamoje JAV paauglių ataskaitoje teigiama, kad beveik trečdalis jų dabar turi „Apple Watch“. Toje pačioje ataskaitoje teigiama, kad 87 % JAV paauglių turi „iPhone“, tačiau apklausos rezultatai geriausiu atveju yra šiek tiek paviršutiniški. Kaip teigia vienas analitikas, apklausa gali būti naudinga fiksuojant tendencijas, tačiau ji vargu ar reprezentuoja visą JAV.
  • Trečiadienį „Microsoft“ ir „Apple“ paskelbė apie daugybę gilesnių „Apple“ paslaugų integravimo „Windows“ asmeniniuose kompiuteriuose ir „Xbox“ žaidimų konsolėse, įskaitant abiem platformoms skirtas muzikos ir TV programas bei galimybę naršyti „iCloud“ nuotraukų bibliotekoje „Windows 11“ nuotraukų programoje. „Apple Music“ programa, skirta „Xbox“, jau pasiekiama. Esami vartotojai gali atsisiųsti programą ir pradėti klausytis savo grojaraščių bei stočių, o nauji vartotojai gali užsiregistruoti vieno mėnesio bandomajam laikotarpiui. „Xbox“ skirtos „Apple Music“ vartotojo sąsaja yra beveik lygiai tokia pati, kaip anksčiau naudojome „Apple TV“ aparatinėje įrangoje. Muzikos ir TV programos, skirtos „Windows“, dar nepasiekiamos, tačiau bendrovės teigia, kad jas abi bus galima įsigyti kitais metais.
  • Ne visai apie „Apple“, bet… nustatyta, kad „Android“ įrenginiai yra sukurti taip, kad jungiantis prie naujo „Wi-Fi“ tinklo nutekėtų kai kurie vartotojo duomenys ir net geriausios VPN paslaugos negali to sustabdyti. „Mullvad VPN“ neseniai atlikto saugos audito metu nustatė keistenybę. Pranešama, kad duomenų nutekėjimas taip pat atsiranda, kai įjungtos parinktys „Blokuoti ryšius be VPN (arba VPN užrakinimo)“ ir (arba) „Visada įjungtas VPN“. Ryšio patikros metu atskleisti duomenys apima tikrąjį žmonių IP adresą, DNS paieškas, HTTPS ir NTP srautą.Tačiau neatrodo, kad nuotėkis būtų gedimas. Atsakydama į teikėjo klausimus, „Google“ paaiškino, kad abi funkcijos veikia taip, kaip numatyta.
  • Jei vis dar savo arsenale turite ir naudojate seną „Apple TV“ modelį – turėkite omenyje, kad „iOS 16“ sugadina vieną iš naudingiausių funkcijų. Atnaujinę savo „iOS“ įrenginį į „iOS 16“ nebegalėsite perduoti daugumos turinio naudodami „AirPlay“ iš savo „iPhone“ į „Apple TV“. Tai liečia tik antros ir trečios kartos Apple TV modelius, kurie buvo išleisti atitinkamai 2010 ir 2012 m. Kol kas nėra aišku ar tai klaidos sistemoje pasekmė, ar toks buvo „Apple“ užmanymas.
  • „Intel“ tūkstančiais sumažins savo darbuotojų skaičių, rašoma „Bloomberg“ pranešime. Šiuo žingsniu siekiama sumažinti kompanijos išlaidas traukiantis pasaulinei asmeninių kompiuterių rinkai.
  • panašu jog „Apple“ nutarė užbaigti 9:41 erą. Naujoje „Apple“ reklamoje, kurioje kompanija reklamuoja avarijos nustatymo funkciją, „iPhone“ rodo naują laiką 7:48.
  • „Apple“ išleido „iOS 16.0.3“ programinės įrangos naujinimą „iPhone“ naudotojams, naudojantiems „iOS 16“ operacinę sistemą. „iOS 16.0.3“ naujinys ištaiso klaidas ir patobulina operacinės sistemos saugumą. Šis naujinimas galbūt išsprendžia kai kurias „iOS 16“ problemas, su kuriomis susiduria kai kurie „iPhone“ naudotojai, nesvarbu, ar tai būtų „Siri“, „Mail“ programos gedimai, akumuliatoriaus veikimo trukmės problemos ar kai kurios kitos klaidos ir problemos, apie kurias pranešta naudojantys „iOS 16“.
  • Kartu su „iOS 16.0.3“ išleidimu „Apple“ pirmadienį taip pat išleido „watchOS 9.0.2“. Atnaujinimas, kuris dabar pasiekiamas „Apple Watch“ naudotojams, ištaiso daugybę klaidų, įskaitant vieną, kuri paveikė kai kurių „Apple Watch“ modelių mikrofoną, ir kitą, dėl kurios gali sutrikti „Spotify“ garso transliacija.
  • Per Barron’s Prancūzijos naujienų agentūra „Agence France-Presse“ pranešė, kad „Apple“ gavo jau trečią baudą Brazilijoje už „iPhone“ nekomplektavimą kartu su įkrovikliais. San Paulo civilinio teismo teisėjas Caramuru Afonso Francisco ketvirtadienį skyrė 100 milijonų realų (apie 19 300 000 eurų) baudą technologijų milžinei.
  • „Apple“ paskelbė naują „Apple Watch Ultra“ reklamą.
  • „Apple TV+“ pristatė naujo dokumentinio filmo „Louis Armstrong’s Black & Blues“ anonsą. Filmas apie menininko Louis Armstrong gyvenimą ir laikus.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

„Apple“ perskaičiavo JAV dolerio ir euro kursą aplikacijoms ir eurozonos „Apple Store“ aplikacijos pabrango. Anksčiau kainos buvo tokios pačios tiek eurais, tiek ir doleriais, o dabar, po perskaičiavimo, aplikacija JAV „Apple Store“ kainuojanti 0,99 JAV dol. eurais kainuoja 1,19 €, 4,99 JAV dol. — 5,99 €, 9,99 JAV dol. — 11,99 €, 119,99 JAV dol. — 139,99 € ir t.t.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų