42-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

42-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „iPhone 14 Pro“ vs „Google Pixel 7 Pro“ vs „Samsung Galaxy S22“ vs „Nokia 3310“ - kuris telefonas apsaugos jus geriau nuo kulkų :).
  • „Digitimes“ rašo. kad pasak pramonės šaltinių, kai kurie „iPhone 14“ tiekimo grandinės gamintojai ir operatoriai patvirtino, kad „Apple“ nusprendė sumažinti „iPhone 14 Plus“ gamybos apimtis maždaug 40-čia procentų dėl vangaus šio modelio pardavimų. Manoma, kad „Apple“ perkelia gamybą nuo ne „Pro“ modelių, kad pagamintų daugiau „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro‌ Max“ įrenginių. Tai rodo padidėjęs „Pro“ modeliams skirtų komponentų siuntimas.
  • Antradienį, be didelių „fanfarų“, neįprastu „Apple“ būdu — tiesiog pranešimu spaudai, buvo pristatyti nauji 10-tos kartos „iPad“ ir „iPad Pro“ modeliai su M2 lustu. Tiesa, jei neskaityti naujesnio procesoriaus, lyginant su ankstesniu „iPad Pro“ modelių skirtumų reikėtų ieškoti su „mikroskopu“.
  • 10-os kartos „iPad“ nebeliko 3,5 mm jungties leidžiančios prie įrenginio pajungti laidines ausines. Dabar norintiems tai padaryti teks naudoti arba belaides ausines, arba įsigyti USB-C→3,5 mm perėjimą. Vienintelis „iPad“ dar turintis 3,5 mm jungtį yra 9-tos kartos.
  • „Apple“ išleido 156 „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • Retai kada „iPhone“ įkrovimo greitis yra labai svarbus faktorius, tačiau įsivaizduoju situacijas, kai tai per kiek laiko įkraunama „iPhone“ baterija gali būti svarbu. Todėl, jei įkrovimo laikas svarbus — reikėtų pasirinkti tinkamą įkroviklį ir skirtumas gali būti ženklus — apie porą valandų. Žemiau testas, kuriame palyginamas „iPhone 14 Pro“ įkrovimo greitis jį kraunant: 5W įkrovikliu, 12W įkrovikliu, „MagSafe“ laidu ir 20W įkrovikliu, 20W įkrovikliu, 30W įkrovikliu ir 140W įkrovikliu.
  • Tamsios psichologinės komedijos „Severance“ gerbėjai gali džiaugtis, nes pranešimuose pasirodžiusi informacija teigia, kad pradėtas filmuoti antrasis šio serialo sezonas. Jo filmavimas tęsis iki gegužės 23 dienos.
  • Trečiadienį „Apple“ pristatė antrojo pripažinto serialo „Slow Horses“ sezono anonsą, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka „Oskaro“ apdovanojimo laureatas Gary Oldman. Pasaulinė serialo premjera įvyks penktadienį, gruodžio 2 d., per Apple TV+.
  • Daugelyje šalių (išskyrus JAV) „Apple“ pakėlė „iPad“ ir priedų kainas. Jos, priklausomai nuo šalies, pakilo nuo 19 iki 21 proc. Nors oficialiai nepranešama kokios šio pakilimo priežastys, manau, jog tokios pačios kaip ir Europoje pabrangusių aplikacijų — pakitęs kitų valiutų atžvilgiu JAV dolerio kursas.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „iOS 16.1“, „iPadOS 16.1“, „tvOS 16.1“, „watchOS 9.1“ ir „macOS Ventura 13“ RC (Release Candidate) versijas („Ventura“ buvo išleista 2-a RC versija) , o tai reiškia, kad šių operacinių sistemų versijų išleidimas visiems naudotojams jau čia pat. Nebent bus aptikti rimti trūkumai, šių operacinių sistemų debiuto tikimasi spalio 24 dieną.
  • „Apple“ antradienį paskelbė apie naujos kartos „Apple TV 4K“. Naujajame modelyje yra A15 Bionic lustas, HDR10+ palaikymas, naujas „Siri Remote“ su USB-C ir kt.
  • Jei netenkina toks „Apple Watch Ultra“, kokį siūlo „Apple“ — Arizonos juvelyras „De Billas Lux“ siūlo klientams galimybę gauti visiškai nupoliruotą „Apple Watch Ultra“. Kartu su pasiūlymu nublizginti esamą laikrodį, „De Billas Lux“, tik už dvigubai aukštesnę nei įprasta „Ultra“ kainą – 1 499 JAV dol., parduoda jau nugludintus.
  • Penktadienį, spalio 28 d., išgyvenimo siaubo žaidimas „Resident Evil Village“ taps prieinamas „Mac“ kompiuterių su „Apple Silicon“ naudotojams. Tai: 2020 a vėliau išleisti „MacBook Pro“, 2020 metų ir naujesni „MacBook Air“, 2021 „iMac“, 2020 „Mac mini“ ir 2022 metais išleistas „Mac Studio“.
  • „Apple“ pramoninio dizaino viceprezidentė Evansas Hankey palieka „Apple“. Hankey pieš trejus metus pakeitė buvusį „Apple“ dizaino vadovą Jony Ive, kai paliko kompaniją ir pradėjo savo verslą. Hankey buvo atsakinga už didžiąją dalį „Apple“ pramoninio dizaino darbų – nuo įmonės techninės įrangos išvaizdos ir pojūčio iki metodų, naudojamų gaminant juos dideliais kiekiais. Ji niekada nebuvo taip gerai pripažinta kaip Ive, kuris „Apple“ istorijoje žinomas kaip vienas iš pagrindinių protų, pristačiusių „iMac“, „iPod“ ir „iPhone“. Vis dėlto ji dažnai buvo cituojama žiniasklaidoje po naujų produktų pristatymo, aptariant konkrečius dizaino sprendimus ir „Apple“ dizaino komandos darbo būdą.
  • Šiandien „Apple TV+“ pristato naujausią originalų filmą „Raymond and Ray“. Komedijos dramos žvaigždės Ewan McGregor ir Ethan Hawke vaidina brolius Raymond ir Ray, iš esmės tą patį vardą jiems davė jų svetimas tėvas ir tai tik vienas pasipiktinimo aktas iš daugelio. Jam mirus, jie netrukus sužino, kad paskutinis tėvo troškimas buvo, kad broliai iškastų jo kapą.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų