40-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

40-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ išleido 155 „Safary Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • Spalio 5 dieną suėjo vienuolika metų, kai būdamas 56 metų mirė vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve Jobs. Kelerius metus jis kovojo su baisia ​​liga, bet nepaliko savo įkurtos įmonės tol, kol turėjo bent kiek jėgų gyventi.
  • „Apple“ pagaliau sutiko, kad pagrindinis jos lustų tiekėjas TSMC padidintų kainą. Remiantis „Economic Daily News“ pranešimu, „Apple“ dar praėjusią savaitę nesutiko su kainų kilimu.
  • Tai įvyko oficialiai: Europos Parlamentas balsavo už žingsnį, kuris privers technologijų milžinus, įskaitant „Apple“, pritaikyti daugybę savo gaminių prie tapusiu standartiniu USB-C įkroviklio. Iki 2024 m. pabaigos visi ES parduodami mobilieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai ir fotoaparatai turės turėti USB-C. Iki 2026 m. pavasario šis įstatymas bus taikomas ir nešiojamiesiems kompiuteriams. Naujasis įstatymas antradienį priimtas 602 nariams balsavus už, 13 – prieš ir 8 susilaikius.
  • „Apple“ atnaujino aparatinę įrangą skirtą „MagSafe Charger“ išleistai 2020 m., tačiau neaišku, ką šis atnaujinimas pakeitė. Pasak „MacRumors“, kuri pirmą kartą pranešė apie atnaujinimą, naujosios programinės įrangos versija ya 10M1821 (senesnė — 10M229). Naujinimas bus įdiegtas automatiškai, kai „MagSafe“ įkroviklis bus naudojamas ir prijungtas prie maitinimo, tačiau vartotojui nebus pranešta apie jokius pakeitimus. Nustatymų programoje matysite skirtingą versijos numerį nei programinės įrangos numeris. Naujinimas bus rodomas kaip 255.0.0.0 versija (ankstesnė programinė įranga buvo 247.0.0.0).
  • Anot „Reuters“, pirmadienį vienas dokumentas parodė, kad Italijos administracinis teismas panaikino antimonopolines baudas, kurias šalies antimonopolinė institucija skyrė „Apple“ ir „Amazon“. Teigiama, kad du technologijų milžinai buvo kalti dėl slapto susitarimo dėl „Apple“ ir „Beats“ produktų pardavimo. Teismai bendrovėms skyrė daugiau nei 200 milijonų eurų (195,3 milijono JAV dolerių) baudą už Italijos antimonopolinių taisyklių pažeidimą. Abi bendrovės sprendimus apskundė ir Italijos administracinis teismas panaikino antimonopolines baudas. Iki šiol teismas nepateikė jokių paaiškinimų, kodėl buvo panaikintos abiem bendrovėms skirtos baudos.
    „Amazon“ palankiai įvertino teismo sprendimą, o „Apple“ pareiškimo dar nepateikė.
  • Vykdydamas kelionę per Europą, „Apple“ generalinis direktorius Tim Cook lankėsi Vatikane ir susitiko su popiežiumi Pranciškumi. Išsamios informacijos apie tai, apie ką jiedu kalbėjosi nėra. Pasak Vatikano, jame dalyvavo „privati auditorija“.
    Šaltinis: „Vatican Media“
    Tim Cook susitikime su popiežiumi Pranciškumi, 2022/10/3.
  • „Apple TV+“ socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė kai kurių rudenį pasirodysiančių serialų išleidimo datas, įskaitant ir tuos, kurie grįžta kitam sezonui.
    • „Mythic Quest“: 3-as sezonas, lapkričio 11
    • „The Mosquito Coast“: 2-as sezonas, lapkričio 4
    • „Slow Horses“: 2-as sezonas, gruodžio 2
    • „Little America“: 2-as sezonas, gruodžio 9
  • „Apple Watch Ultra“ atsparumo testas.
  • „Nikkei“ išardę naujus „iPhone 14 Pro“ modelius atskleidžia, kad naujųjų „iPhone“ gamybos sąnaudos išaugo maždaug 20 proc. ir pasiekė visų laikų rekordą.
    Pasitelkusi Tokijuje įsikūrusios tyrimų bendrovės „Fomalhaut Techno Solutions“ pagalbą, „Nikkei“ sugebėjo įvertinti pagrindinio „Apple“ įrenginio medžiagų kainą.
    „Fomalhaut“ apskaičiavo, kad „iPhone 14 Pro Max“ gamyba, skaičiuojant pagal dalis, kainavo 501 JAV dol. – daugiau nei 60 JAV dol., palyginti su „iPhone 13 Pro Max“, kuris buvo pristatytas praėjusiais metais. Nors aukščiausios klasės Max modelių dalių kainos svyravo nuo 400 JAV dol. iki 450 JAV dol. nuo tada, kai jie debiutavo 2018 m., naujausias modelis parodė staigų gamybos sąnaudų padidėjimą daugiau nei 60 JAV dol.. Taigi „iPhone Pro 14 Max“ kaina yra didžiausia tiek bendra, tiek maržos padidėjimo prasme nuo 2018 m.
    Didesnę gamybos kainą daugiausia lemia „iPhone 14 Pro“ ir „Pro Max“ modeliuose naudojami A16 Bionic lustai. Patentuotas lustas kainuoja 110 JAV dol. – daugiau nei 2,4 karto daugiau nei A15 versija, naudojama praėjusiais metais išleistame „iPhone 13 Pro Max“. „Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.“ (TSMC) ir Pietų Korėjos „Samsung Electronic“ yra vienintelės įmonės, galinčios masiškai gaminti 4 nm lustus.
  • Prancūzijos apeliacinis teismas sumažino 2020 metais „Apple“ skirtą baudą už antikonkurencinę veiklą. Iš pradinės 1,1 milijardo eurų bauda dabar siekia 372 milijonus eurų. Tačiau „Apple“ vis tiek teigia, kad sprendimą skirti jai baudą skųs.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų