32-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

32-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Tikimasi, kad „Apple“ kitą mėnesį pristatys naują „iPhone 14“ seriją, o „Apple“ pramonės analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad „Apple“ taip pat pristatys didesnę kainą kartu su „iPhone 14 Pro“ modeliais. Kuo tiksliai nenurodė naujų „iPhone 14 Pro“ modelių kainų. Tačiau jis „Twitter“ paskelbė, kad apskaičiavo, jog lyginti su „iPhone 13“ serija vidutinė visos „iPhone 14“ serijos pardavimo kaina padidės maždaug 15 proc.
  • Kalbama, kad minimali „iPhone 14 Pro“ talpa bus 256GB ir tai atsispindės įrenginio kainoje.
  • „Google“, „Android“ kūrėja, didina spaudimą „Apple“ priimti RCS – naujos kartos tekstinių pranešimų standartą. Teigiama, kad „Apple“ RCS palaikymas padėtų išvengti kai kurių problemų, kylančių „iPhone“ naudotojams susirašinėjant SMS su „Android“ savininkais. Pavyzdžiui, šiuo metu vaizdai ir vaizdo įrašai nerodomi taip aiškiai, kaip galėtų, o tekstai negali būti siunčiami „Wi-Fi“ tinklais. „Google“ vadovai teigė, kad „Apple“ nepalaikys RCS, nes jos sistema „iMessage“ padeda „Cupertino“ kompanijai išlaikyti „iPhone“ vartotojus „Apple“ ekosistemoje.
  • Pastarosiomis savaitėmis buvo uždarytos dvi svetainės, kuriose neteisėtai buvo platinamos „Apple“ programinės įrangos, pvz., iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura ir tvOS 16 beta versijų atsisiuntimo nuorodos, bei programuotojų profiliai leidžiantys tas beta versijas įdiegti ne programuotojų įrenginiuose. Tai BetaProfiles.com ir IPSW.dev. Abi svetainės nebepasiekiamos.
  • „Apple“ išleido „iMovie“ ir „Final Cut Pro X“ naujinimus „Mac“. Abu naujinimai išsprendžia „problemą, kai atkuriant ar eksportuojant vaizdo įrašų kadrai gali būti išdėlioti netinkama seka“. Atnaujinimas pakelia „iMovie“ iki 10.3.4 versijos, o „Final Cut Pro X“ – iki 10.6.4. Abu naujinimus galima rasti „Mac App Store“.
  • Gerus ryšius turintis „Apple“ pramonės analitikas Ming-Chi Kuo savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad „Apple“ antrosios kartos „AirPods Pro“ įkrovimo dėkle gali išlikti „Lightning“ jungtis. Kuo taip pat prognozavo, kad 2023 m. „AirPods“ modeliai pereis prie USB-C įkrovimo.
  • Ši žinutė, ne tike susijusi su „Apple“, kiek su dabar populiaria „Facebook Messenger“ paslauga. Jason Koebler ir Anna Merlan, rašantys „Motherboard“ praneša:
    17-metė mergina ir jos motina buvo apkaltintos daugybe nusikaltimų ir nusižengimų po tariamo medikamentinio aborto namuose Nebraskoje. Valstybinė byla grindžiama įrodymais iš paauglės privačių „Facebook“ žinučių, teismo nutartimi gautų tiesiogiai iš „Facebook“. Šiose žinutėse matyti, matyti, kad motina ir dukra tariamai pirko vaistus abortui paskatinti internetu, o vėliau išmetė vaisiaus kūną. Tačiau ne tai mums svarbu. „Facebook Messenger“ yra puikus atvejis, kai kalbama apie šifravimą nuo tarp naudotojų. Jis palaiko E2EE, tačiau šis šifravimas neįjungtas pagal numatytuosius nustatymus ir turi būti įjungtas kiekvienam kontaktui atskirai. Niekas neturėtų pasitikėti pranešimų siuntimo paslauga, kuri nėra išskirtinai užšifruota nuo „galo iki galo“ (end-to-end encryption).
  • Be „AirPods“, „Apple“ toliau vysto „Beats by Dr. Dre“ prekės ženklą. Bendradarbiaudama su Kim Kardashian, „Apple“ netrukus pasiūlys trijų neutralių spalvų „Beats Fit Pro“.
  • Sulaukęs 84 metų mirė japonų mados dizaineris Issey Miyake, geriausiai žinomas dėl savo technologijomis paremtų drabužių dizaino, parodų ir kvapų, tokių kaip L’eau d’Issey, kurie tapo žinomiausiu jo produktu, „bao bao“ krepšio ir aprengęs Steve Jobs juodu golfu.
  • „Apple“ padidino pradinį „iPhone 14“ modelių užsakymą nuo 90 mln. iki 95 mln. vienetų, praneša UDN. Tai greičiausiai rodo, kad nepaisant dabartinių ekonominių sunkumų, „Apple“ pasitiki naujų modelių paklausa.
  • „Macotakara“ rašo, kad naujos kartos „Apple“ 12,9 colio ir 11 colių „iPad Pro“ turės „4 kontaktų jungtis viršutiniame ir apatiniame šoniniuose kraštuose“. Svetainėje pažymima, kad dabartinė „Smart Connector“ turi 3 kontaktus, o „MagSafe 3“ jungtis turi 5 kontaktus, o tai rodo, kad naujos jungtys turės ir kitokią paskirtį. Manoma, kad 4 kontaktų jungtis gali būti terminalas, padedantis maitinti periferinius įrenginius, jungiamus prie M1 mikroschema turinčio iPad „Thunderbolt“ / USB-C prievado, nes nuo „iPadOS 16“ bus prieinamas „MacOS“ DriverKit.
  • „Apple“ paskelbė naują „Today at Apple“ mokomąjį vaizdo įrašą, kuriame pristatomi vasaros šviesos džiaugsmai. Naujajame vaizdo įraše „Apple Creative Pros“ Jahmyra ir Davidas bendradarbiauja su profesionaliu fotografu Eddy Chenu, kad ištirtų būdus, kaip dramatišką saulės šviesą užfiksuoti „iPhone“ ir ją redaguoti.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview 151“, naujausią programuotojams skirtos žiniatinklio naršyklės versiją.
  • Kaip pranešė Jungtinės Karalystės laikraštis „Daily Mail“, 41 metų Christopher Paul Trotman nuolat priekabiavo prie savo buvusios moters skambučiais ir klausimais, prieš nusipirkdamas „AirTag“ ir priklijuodamas jį prie automobilio galinio buferio, kad galėtų stebėti kiekvieną jos judesį. Trotman ir buvusi mergina tai apibūdino kaip „kontroliuojančius“, daugiau nei dešimt metų iki jų išsiskyrimo 2020 m. rugpjūčio mėn. trukusius santykius. Vyras buvo nuteistas devynių savaičių laisvės atėmimo bausme už tai, kad naudojo „Apple AirTag“ savo buvusios draugės sekimui.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų