31-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

31-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ pasidalijo vaizdo įrašu, skirtu „Android“ naudotojams, kurie galbūt svarsto galimybę pereiti prie „iPhone“. Keturių minučių vaizdo įrašas supažindina žiūrovus su dažniausiai „perėjūnų“ užduodamais klausimais. Tai apima kontaktų, nuotraukų, pranešimų, mainų, ilgalaikių atnaujinimų ir kt. perkėlimą.
  • Stengdamasi išlaikyti kokybę ir sumažinti išlaidas, „Apple“ periodiškai žongliruoja savo tiekimo linija. Panašu, kad „Apple“ tai daro ir vėl, nes „Apple“ pramonės analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad „Apple“ pasirinko palyginti naują fotoaparatų objektyvų tiekėją būsimiems „iPhone 14“ ir „iPhone 14 Pro“ modeliams. Kuo teigia, kad „Apple“ pasirinko „Sunny Optical“ būti didžiausia plataus kampo objektyvų, skirtų „iPhone 14“ ir „iPhone 14 Pro“ modeliams, tiekėja.
  • Tarsi mums reikėtų daugiau įrodymų, kad technologijų pramonė juda žaibo greičiu, „Apple“ savo pasenusių produktų sąrašą oficialiai papildė pirmaisiais „MacBook Pro“ modeliais su „Touch Bar“ juostomis. Viso pasenusių įrenginių sąrašą „Apple“ papildė 8-ais kompiuterių modeliais: „MacBook“ (12 colių, 2016 m. pradžia), „MacBook Air“ (13 colių, 2015 m. pradžia), „MacBook“ Pro (13 colių, 2015 m. pradžia), „MacBook Pro“ (13 colių, 2016 m., dviejų Thunderbolt portų), „MacBook Pro“ (13 colių, 2016 m., keturių Thunderbolt portų), „MacBook Pro“ (15 colių, 2016 m.), „iMac“ (21,5 colių, 2015 m. pabaiga), „iMac“ (27 colių, Retina 5K, 2015 m. pabaiga).
  • Vis daugiau „Studio Display“ savininkų praneša apie garsiakalbių, įdiegtų jų monitoriuose, problemas. Laimei, tai programinės, o ne aparatinės įrangos problema. „Apple“ išleido naują savo naujausio monitoriaus programinę-aparatinę įrangos versiją 15.5. Pasak Cupertino įsikūrusios technologijų milžinės, naujausias atnaujinimas turėtų išspręsti „Studio Display“ garsiakalbių problemas, su kuriomis susidūrė daugelis savininkų. Norint įdiegti šį naujinį „Mac“ kompiuteryje turi būti įdiegta „macOS Monterey 12.4“ arba naujesnė operacinės sistemos versija.
  • Tim Cook patvirtino nepriklausomos analitinės agentūros „StockApp“ duomenis – ataskaita buvo paskelbta arčiau šių metų pradžios. Anot jo, jau tada „Android“ pradėjo netekti vis daugiau vartotojų. Jei pažvelgtume į pastarųjų ketverių metų rodiklius — „Android“ dalis išmaniųjų telefonų rinkoje sumažėjo maždaug 8 proc. – nuo ​​77,32 proc. iki 69,74 proc. Tuo pat metu pirmąjį ketvirtį „iPhone“ dalis tarp populiarių prekių ženklų išaugo nuo 15 iki 18 proc.
  • Įprastai „Apple“ reguliariai išleidžia pagrindines programinės įrangos versijas, o netrukus po didelio kasmetinio aparatinės įrangos renginio rugsėjį „iPhone“ ir „iPad“ naujinimų sumažėja. Tačiau šiais metais viskas gali būti kitaip. „Bloomberg“ praneša, kad Apple gali atidėti „iPadOS“ 16 debiutą maždaug mėnesiu.
  • „AppleInsider“ praneša, kad „Apple“ atliko didžiulį „App Store“ valymą. Šaltinio teigimu, analitinė bendrovė „Pixalate“ paskelbė ataskaitą apie „Apple“ ir „Google“ veiklą vartotojų apsaugos nuo sukčiavimo srityje. Antrąjį ketvirtį abi bendrovės iš „App Store“ ir „Play Store“ iš viso pašalino 592 000 programėlių. Įdomu tai, kad „Apple“ pašalino dvigubai daugiau (439 tūkst.) aplikacijų nei „Google“ (200 tūkst.). „App Store“ atveju pažymima, kad didžioji dalis – 64 proc. – buvo pašalinta programinė įranga, kuri nebuvo atnaujinta per pastaruosius dvejus metus. Be to, bendrovė pašalino daugybę sveikatos ir fitneso kategorijos aplikacijų. Maždaug 31 proc. pašalintų aplikacijų vis dar neturėjo nurodytos privatumo politikos.
  • 2020-ųjų vasarą rusė Irina Volkova nusifotografavo ir nusifilmavo Šv. Izaoko katedros (Исаакиевский собор) Sankt Peterburge fone, demonstruodama savo apatinius. Už tai ji buvo sulaikyta policijos, o Oktiabrsko apygardos teismas jai priteisė 180 valandų viešųjų darbų, nes tokiais savo veiksmais ji neva įžeidė tikinčiųjų jausmus. Jos telefonas „iPhone  12“ buvo laikomas byloje kaip daiktinis įrodymas, todėl buvo sunaikintas. Volkova pateikė apeliaciją su prašymu grąžinti išmanųjį telefoną, tačiau vėliau ją atsiėmė. Bylos nagrinėjimas buvo sustabdytas, teismo sprendimas nepakeistas.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų