19-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

19-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „AirTag“ dėka fotografas sugebėjo atgauti apie 7000 JAV dolerių vertės įrangos, pavogtos iš jo automobilio viešbučio automobilių stovėjimo aikštelėje. Kaip pranešė „9News“, į Sidnėjuje gyvenančio fotografo Graham Tait, kuris keliavo Pietų Australijoje, automobilį buvo įsilaužta viešbučio automobilių stovėjimo aikštelėje. Iš automobilio buvo pavogtas nešiojamojo kompiuterio krepšys ir fotoaparatas. Prie abiejų įrenginių buvo pritvirtinti „AirTags“. Taitas pasinaudojęs „Find My“ aplikacija aptiko dingusius daiktus. Pasirodo jie tame pačiame viešbutyje kur gyveno ir fotografas — juos pavogė kitas viešbučio svečias. Nukentėjęs fotografas iškvietė policiją, kuri sulaikė vagyste įtariamą asmenį, o pavogtus daiktus grąžino teisėtam savininkui.
  • Jei manote, kad pasaulinis lustų trūkumas paveikė tik kompiuterius, išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius — klystate. Lustų trūkumas paveikė ir automobilių gamintojus. Jei kiek anksčiau automobilių gamintojai laukdavo lustų ir tada, gerokai mažesniais kiekiais, išleisdavo naujus automobilius, tai pastaraisiais mėnesiais keli automobilių gamintojai pradėjo tiekti transporto priemones be kai kurių funkcijų. Pavyzdžiui BMW, dėl lustų trūkumų, kelis populiariausius modelius išleidžia be „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ funkcijų.
  • „Apple“ išleido antrojo komedinio serialo „Physical“ sezono anonsą. Laida visame pasaulyje pasirodys birželio 3 d., o anonse atskleidžiama, kaip Rose Byrne sujungia jėgas su Murray Bartlett („Baltasis lotosas“).
  • Analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad „iPhone 15“ Lightning jungtį pakeis USB-C.
  • „Apple“ po daugiau nei 20 metų oficialiai nutraukė muzikos grotuvų „iPod“ gamybą. Vienintelis likęs šios linijos produktas „iPod Touch“ bus parduodamas tol, kol baigsis jo atsargos.
  • „Apple“ išleido naują „AirPods“, „AirPods Pro“ ir „AirPods Max“ aparatinės įrangos naujinį.
  • „Aramco“ - Saudo Arabijos naftos milžinė išstūmė „Apple“ iš brangiausių kompanijų sąrašo lyderės pozicijos. „Aramco“ kapitalizacija, akcijų kainą perskaičiavus į JAV dolerius, pasiekė 2,43 trln. JAV dol. Metų pradžioje „Apple“ buvo trumpam įlipusi į 3 trln. JAV dolerių kapitalizacijos olimpą, kuriame pabuvojo neilgai. Nuo metų pradžios „Apple“ akcijos atpigo beveik 20%, kai tuo tarpu „Aramco“ – pabrango apie 28%.
  • „Apple“ išleido 145-tą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • Atsistatydino „Apple TV+“ filmų rinkodaros strategijos vadovas JP Richardsas. Kol Richardsas dirbo „Apple“, jos studija išleido tokius filmus kaip „Tom Holland’s Cherry“, „Oskaro“ laureatą CODA, Tomo Hankso mokslinės fantastikos filmą „Finch“, miuziklą „Come From Away“ ir Mahershala Ali dramą „Swan Song“.
  • Pasak „TF International Securities“ analitiko Ming-Chi Kuo, „Apple“ šiais metais planuoja pristatyti pigesnę „Apple TV“ versiją.
  • Greitai turi pasirodyti „macOS Monterey“ 12.4 versija, kurioje bus jau nebe beta „Universal Control“. Taip pat turi pasirodyti ir kitų „Apple“ įrenginių operacinių sistemų atnaujinimai.
  • Sklandant gandams, kad „Apple“ netrukus gali išleisti „iPhone“ be fizinės SIM kortelės lizdo, buvęs „iPod VPN“ Tony Fadell sako, kad tai buvo „Apple“ generalinio direktoriaus Steve Jobs pirmojo „iPhone“ vizijos dalis.
  • „Apple“ išplatino oficialų naujos komedijos-dramos „Cha Cha Real Smooth“, kurioje vaidina Dakota Johnson ir Cooper Raiff, anonsą. Filmo premjera tam tikruose kino teatruose ir visame pasaulyje per „Apple TV+“ įvyks birželio 17 d.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų