31-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

31-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „watchOS 7“ atsiras nauja funkcija — skirta periodiškai priminti apie poreikį išsiplauti rankas. Manau, kad ganėtinai gera funkcija, ypač murziukams šiais virusų siautėjimo laikais. „Apple“ sako jog ne vienerius metus kūrė šią — rankų plovimo atpažinimo funkciją.
  • Kai kurie „macOS Catalina 10.15.6“ naudotojų naudojančių „virtualias mašinas“ ar aplikacijas naudojančias virtualizaciją pastebėjo, kad atidarius tokias aplikacijas „Mac“ kompiuteris „sminga“. „VMWare“ pagalbos tarnyba sako, kad tai klaida atsiradusi „Mac“ operacinėje sistemoje su „macOS 10.15.6“ atnaujinimu ir nėra būdo jos apeiti tad teks laukti naujo „macOS“ atnaujinimo.
  • „Apple“ pradėjo pardavinėti 40 Gbps Thunderbolt kabelius apipintus tekstilės pluoštu. Pas mus toks 2 metrų „Thunderbolt 3 Pro“ dratas gali kainuoti 159 €.
    Naujasis Thunderbolt 3 Pro laidas
  • „macOS Big Sur“ beta versijoje yra požymių, kad „Face ID“ atkeliaus į „Mac“ kompiuterius.
  • Su „Apple“ susijusių gandų skleidėjai teigia, kad rugpjūčio mėnesį turėtų pasirodyti naujas „iMac“.
  • Jei norite pažiūrėti ir paklausyti kaip vyko antimonopolinis klausymas JAV į kurį buvo pakviesti ir jame šnekėjo Tim Cook, Jeff Bezos, Sundar Pichai ir Mark Zuckerberg — video žemiau. Tiesa, viso įrašo trukmė daugiau nei penkios valandos.
  • „Apple“ išleido 111-tą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • Paskelbusi savo neįtikėtinai gerus finansinius rezultatus, „Apple“ aplenkė Saudo Arabijos naftos super milžinę „Saudi Aramco“ ir penktadienį tapo pačia vertingiausia kompanija pasaulyje.
  • Dažniausiai kai galvojame apie „Apple“, omenyje turime „geležį“: „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“. Nežiūrint to, kad šie produktai padarė „Apple“ kompaniją tokia kokia ji yra šiandien — pačia vertingiausia kompanija pasaulyje programinė įranga ir paslaugos užima vis svarbesnę padėtį kompanijos pajamų kreivėje. „Apple TV+“, „Apple Music“, „Apple Pay“, „iTunes“, “App Store“, „ iCloud“, „Apple Care“ bei „Apple“ paslaugos pastaraisiais metais tapo labai svarbiu kompanijos pajamų šaltiniu. Nuo 2013 metų, kai šios palsaugos kompanijai atnešė 13,5 milijardo JAV dolerių, šių paslaugų atnešama pinigų suma išaugo daugiau nei tris kartus ir 2020 metais (12 mėn. statistika iki šių metų birželio) šis „Apple“ bizniukas jau kompanijai atnešė 51 milijardą JAV dolerių pajamas.
    Infographic: Apple's $50 Billion Side Business | Statista
    Grafikas: Statista
  • „Microsoft“ paskelbė 2021 metais savo asistentą Cortaną „nužudysianti“ „iOS“ ir „Android“ platformose.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų