8-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

8-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Gmail“ aplikacija skirta „iOS“ pradėjo palaikyti Siri komandas. Dabar susikūrus atitinkamą Siri komandą galima pavyzdžiui pasakyti „Hey Siri, send an email“ ir laišką išsiųsti bus šiek tiek patogiau ir greičiau. Komandos kuriamos „Shortcuts“ aplikacijos pagalba.
  • Antradienį „Apple“ išleido „watchOS 6.1.3“ atnaujinimą. Tai penktasis šeštos išmaniems „Apple“ laikrodžiams skirtos operacinės sistemos versijos atnaujinimas. Jis išleistas praėjus trims savaitėms po „watchOS 6.1.2“ viešos versijos debiuto.
  • „DigiTimes“ rašo, kad renginio vyksiančio kovo mėnesį metu, „Apple“ pristatys ne tik pigesnį „iPhone 9“ arba „iPhone SE 2“, bet ir „iPad Pro 2“. Kol kas naujienų apie šį planšetinį kompiuterį nedaug, tačiau manoma, kad jame bus įdiegtas tobulesnis A13X procesorius, USB-C jungtis, 12 colių įstrižainės ekranas bei triguba kamera kaip ir pas „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“.
  • Šiais metais pasirodysiančiame 13 colių „MacBook Pro“ kompiuteryje greičiausiai bus diegiamas 10nm „Intel Ice Lake“ procesorius.
  • „Apple“ pavyko pasiekti vieno asmens kaltinamo Tim Cook persekiojimu/priekabiavimu sulaikymo. Rakesh “Rocky” Sharma paliko nerimą keliantį balso pašto pranešimą Tim bei du kartus buvo įžengęs į „Apple“ vadovo privačią nuosavybę pro uždarus vartus neturėdamas tam leidimo. Vienas iš kaltinimų išsakytų Sharma’i yra grasinimas ginklu, nors ir netiesioginis. Kaltinime jam teigiama, kad Sharma tvirtino jog jis žino kur gyvena „Apple“ vadovai ir nors jis ir neturi ginklo, tačiau žino žmones, kurie turi.
  • Nauja „Apple Maps“ funkcija „Look Arround“ primenanti „Google Street View“ tik kokybiškesnė praplėtė savo geografiją ir dabar galima pasižvalgyti po Bostnono, D.C ir Filadelfijos gatves.
  • „Apple Watch“ dar kartą tapo didvyriu - gelbėtoju. Vidurinės mokyklos mokiniui jo „Apple“ laikrodis pranešė apie dažną širdies ritmą 190 dūžių per minutę. Mokinys tuo metu ilsėjosi. Apie šią žinutę jis informavo motiną. Į šį pranešimą šeima pažiūrėjo rimtai. Jaunuoliui buvo diagnozuotas supraventrikulinė tachikardija (SVT). Jaunuoliui siekiant atstatyti širdies ligoninėje jis praleido aštuonias valandas — jam buvo atliekama operacija.
  • „Apple“ išleido viešą „iPadOS“ ir „iOS“ 13.4 beta 2 versijas. Kompanija taip pat išleido ir programuotojams skirtų „iOS 13.4“, „iPadOS 13.4“, „tvOS 13.4“, „watchOS 6.2“ ir „macOS 10.15.4“ antrąsias beta versijas.
  • „Apple“ svarsto galimybę „iPhone“, „iPad“ ir „HomePod“ įrenginių naudotojams nurodyti numatytąsias aplikacijas juose. Pavyzdžiui nurodyti kurią aplikaciją atidaryti kai paspaudžiama ant elektroninio pašto adreso.
  • „Apple“ padavė į teismą knygos „App Store Confidential“ autorių Tom Sadowski. Reidalas tas, kad Sadowsi yra dirbęs „Apple“ kompanijoje vokiškos „App Store“ vadovu. „Apple“ teigimu išleisdamas knygą apie aplikacijų parduotuvės darbą, kurioje yra pateikiama nemažai kompanijos paslapčių turinčių ekonominę vertę Sadowski pažeidė jo su kompanija pasirašytos konfidencialumo sutarties sąlygas.
  • „Adobe“ trisdešimtojo „Photoshop“ aplikacijos gimtadienio proga išleido nemažą šio galingo ir visame pasaulyje pripažinti vaizdų redaktoriaus atnaujinimą skirtą kompiuteriams ir „iPad“. Per tris dešimtmečius ši aplikacija išties stipriai pasikeitė ir patobulėjo. Aš šią aplikaciją naudoju jau 27 metus.
  • „Apple“ papasakojo kaip COVID–19 virusas paveikė kompanijos veiklą. Bendrovė nebesitiki pasiekti sausio pabaigoje skelbto pajamų taikinio pirmam metų ketvirčiui. „Apple“ pranešė mažinanti „iPhone“ tiekimą visame pasaulyje. Priežastis — karantinas Kinijoje. Anksčiau tikėtasi, kad Kinijoje darbuotojai į darbus grįš vasario 10 d., po pratęstų Naujųjų metų švenčių.
Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų