42-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

42-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Tech Insights“ išardė 512 GB talpos „iPhone 11 Pro Max“ (Modelis A2161) ir nustatė, kad telefono dalys kainuoja 490 JAV dol. „Apple“ telefoną parduoda už 1449 JAV dolerius. Vadinasi neatskaičius, logistikos, kūrimo, gamybos ir kitų kaštų 66 proc. brangiau. iPhone 11 Pro Max (512 GB) detalių kaina.
  • „Apple“ išleido „iOS 13.1.3“ ir „iPadOS 13.1.3“ operacinių sistemų atnaujinimus.
    • „iOS 13.1.3“ kompanija ištaisė: klaidą dėl, kurios įrenginys galėjo neskambėti ar nevibruoti įeinančio skambučio metu; ištaisyta klaida neleidusi atidaryti pakvietimo į susitikimą gauto elektroniniu laišku; ištaisyta klaida kai po žiemos/vasaros laiko pakeitimo duomenys „Health“ aplikacijoje galėjo būti rodomi neteisingai; ištaisytos klaidos dėl kurios atstatant duomenis iš „iCloud“, balso įrašai ir aplikacijos nebuvo perkeliami į įrenginį; Ištaisyta klaida kliudžiusi „Apple Watch“ susiejimui; ištaisyta klaida dėl kurios pranešimai galėjo būti nerodomi „Apple Watch“; ištaisyta Bluetooth klaida dėl kurios telefonas kai kuriuose automobiliuose atsijungdavo nuo automobilinių sistemų. Atnaujinimas taip pat pagerina „Game Center“ aplikacijų paleidimą bei pagerina Bluetooth prisijungimą prie ausinių ir klausos aparatų.
    • „iPadOS 13.1.3“: ištaisyta klaida neleidusi atidaryti pakvietimo į susitikimą gauto elektroniniu laišku; ištaisytos klaidos dėl kurios atstatant duomenis iš „iCloud“, balso įrašai ir aplikacijos nebuvo perkeliami į įrenginį; pagerintas „Game Center“ aplikacijų paleidimas bei Bluetooth prisijungimas prie ausinių ir klausos aparatų.
  • „Apple“ išleido nedidelį „macOS Catalina“ atnaujinimą, kuris pagerina šios operacinės sistemos darbo patikimumą taip pat ir jos diegimo patikimumą kompiuteriuose, kuriuose nedaug laisvos vietos diske. Šis atnaujinimas taip pat: ištaiso klaidą dėl kurios „Setup Assistant“ galėjo nebaigti savo darbo kai kuriuose kompiuteriuose; ištaiso klaidą neleidusią patvirtinti sutikimo su „iTunes“ sąlygomis kai prisijungta prie kelių „iCloud“ paskyrų. Atnaujinime pagerintas „Game Center“ darbo patikimumas ir panaikinta klaida neleidusi išsaugoti duomenų žaidžiant „Apple Arcade“ žaidimus atsijungus nuo tinklo.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 94-ą versiją.
  • „Apple“ išleido naują „AppleTV+“ serialo „Dickinson“ pristatomąjį video, kuriame Emily pristatoma kaip pašėlusi, feministė-vizijonierė. Video prasideda nuo tatuiruotos Emily Dickinson, kuri rodoma kaip atrakcija 19 a. cirke ir toliau viskas tik keisčiau…
  • „iOS 13“ įsisavinimas pasiekė 50 proc. Tuo tarpu „Android“ fragmentacijos situacija tik prastėja. Tiesa, „Google“ savo operacinės sistemos fragmentacijos grafiko neatnaujino nuo gegužės mėnesio, bet matyt tam yra priežasčių.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų