41-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

41-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pirmadienį „Apple“ išleido „macOS 10.15 Catalina“ — naują „Mac“ kompiuteriams skirtą operacinę sistemą. Kompanija taip pat atnaujino ir kai kurias jos aplikacijas, tokias kaip „Final Cut Pro X“ ir panašiai, bei išleido ankstesnėms „macOS“ versijoms skirtus „Safafi“ naršyklės atnaujinimus.
  • „Apple“ paviršino filmo „The Elephant Queen“ video anonsą.
  • Naujas „Apple“ patentas leidžia manyti, kad (gal būt sekančiame) „iPhone“ kompanija ketina pradėti diegti teleskopinius teleobjektyvus. Pakreipto veidrodžio sistema leistų įdiegti tokio tipo objektyvą, kuris neišsikištų iš telefono. Teleskopinio tipo objektyvas leistų pagerinti fiksuojamo vaizdo kokybę.
  • „Bloomberg“ rašo, kad programuotojai nutarę savo „iOS“ aplikacijas perkelti į „Mac“ susidūrė su sunkumais. Šis procesas ir jam skirti „Apple“ įrankiai pasirodo veikia ne taip sklandžiai kaip žadėjo kompanija, o kai kuriems aplikacijų naudotojams nutarusiems „iOS“ aplikaciją perkelti į „Mac“ teko sumokėti antrą kartą.
  • „Apple“ teigia, kad „iCloud“ aplankų bendrinimo (iCloud Drive Folder Sharing) funkcija „MacOS Catalina“ atsiras tik 2020 pavasarį.
  • „Apple“ paviešino naujo TV serialo „Truth Be Told“ anonso video. Šiame „Apple“ seriale vaidina Octavia Spencer („The Shape of Water“, „Hidden Figures“), Aaron Paul („Breaking Bad“), Lizzy Caplan („Masters of Sex“), Ron Cephas Jones („This Is Us“), Mekhi Phifer („ER“) ir Elizabeth Perkins („Big“).
  • „DxOMark“ testavo „iPhone 11 Pro“ audio galimybes ir… jas įvertino prasčiau nei „iPhone XS Max“.
  • „iDeal“ jau atvyko „Apple Watch Series 5“ ir naujasis „iPad“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 9 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. As dar susilaikau instaliuoti nauja macOS 10.15 Catalina, kolnepasirodys pirmas arba antras OS pataisymas, be to nieko naujo nematau del ko verta atsinaujinti.
    Be to kas naudoja Adobe produktus gali susidurti su problemom.

  2. Įdomu, kad originaliuose Apple filmų treileriuose „The Elephant Queen“,„Truth Be Told“ po kurio laiko pradeda eiti lietuviški subtitrai. Čia kietai!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų