37-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

37-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

Po šiokios tokios pertraukos, kurios metu „ventiliavau“ smegenis ir visiškai nesidomėjau „Apple“ reikalais, o užsiiminėjau visai kita, širdžiai miela su „Apple“ niekaip nesusijusia veikla, bandysiu po truputį grįžti prie „Apple“ pasaulio reikalų.

  • „Apple“ paskelbė savo rudens renginio datą - rugsėjo 10. Renginys įvyks naujajame kompanijos biure-miestelyje esančiame Steve Jobs Theater. Šio renginio metu tikimasi pamatyti naujus „iPhone“ (tikėtina, kad tai bus „iPhone 11R“, „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“) ir „Apple“ įrenginiams skirtas operacines sistemas ir išgirsti daugiau naujienų.
  • „Google Project Zero“ projektas, kuriame dirbantys kompanijos darbuotojai tiria įvairias kibernetinio pasaulio saugumo spragas aptiko programišių svetainę, kuri du metus buvo naudojama „iPhone“ atakoms. Ekspertai teigia, kad visi „iPhone“, net ir su naujausia operacinės sistemos versija yra pažeidžiami. Taigi retorinis klausimas „Apple“ nuo daugiau nei 1 milijardo jos įrenginių naudotojų: „tai kur gi tas žadėtas saugumas ir privatumas“.
  • Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve Wozniak pareiškė, dabar jo mėgstamiausias įrenginys nėra „iPhone“. Dabar jo mėgstamiausias įrenginys yra priklausomybės nuo „iPhone“ padedantis atsikratyti „Apple Watch“. Gerai jam, kai JAV mobilaus ryšio operatoriai palaiko eSIM, o štai pas mus operatoriai šiai technologijai priešinasi.
  • Krapštukai „iOS 13“ aptiko nežinomo įrenginio „Garta“ paminėjimą. Tai greičiausiai visiškai naujas įrenginys, kurio „Apple“ dar nėra išleidusi. Greičiausiai tai įrenginys skirtas mėgautis papildoma realybe. Šis įrenginys gali būti skirtas žmonėms turintiems regos organų ar smegenų veiklos sutrikimų, kitaip tariant medicininis įrenginys. Neoficialiais duomenimis šio įrenginio pasirodymas gali įvykti 2020 metais.
  • „Pixar“ studijos 1995 filmo „Toy Story“ plakatas pasirašytas Steve Jobs aukcione parduotas už 31 250 JAV dol.
  • Kalbama, kad daiktų paieškai „Apple“ naudos plačią UWB juostą. Lyginant su Wi-Fi ar Bluetooth, UWB leidžia tiksliau nustatyti įrenginio buvimo vietą. Bandymai parodė, kad UWB leidžia įrenginio buvimo vietą nustatyti 5–10 cm tikslumu. Kalbama, kad „iPhone 11“ turės UWB modulį.
  • Atidengtas gerai žinomos „Apple Store“ įsikūrusios Niujorko penktojoje aveniu stiklinis kubas. Tikėtina, kad parduotuvės rekonstrukcija vykstanti jau du metus artėja prie pabaigos.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų