Vagys nutarė Apple technikos nevogti

macOS Catalina Find My

„Reddit“ naudotojas papasakojo neįprastą istoriją apie vagis nusprendusius nevogti „Apple“ technikos.

„Reddit“ naudotojas prisistatantis pseudonimu CaptainDoStuff papasakojo istoriją apie vagis apsilankiusius jo namuose. Vagys išnešė: televizorių, Bluetooth ausines, HP nešiojamą kompiuterį, DSLR fotoaparatą, „Logitech“ ausines ir kompiuterį. Šioje istorijoje įdomu tai, kad vagys paliko 15 colių „MacBook Pro“ kompiuterį, „iPad“ ir „Apple TV“. Visa namie buvusi „Apple“ technika liko name, kuriame siautė ilgapirščiai.

Greičiausiai ilgapirščiai nusprendė nerizikuoti ir „Apple“ technikos neimti, nes žinimas ne vienas atvejis kai būtent „Apple“ technikoje įdiegtų apsaugos sistemų dėka vagys buvo sučiupti.

Tikimybė, kad vagišiai nugvelbę „Apple“ techniką bus sučiupti padidės pasirodžius „iOS 13“, „macOS 13“ ir „macOS Catalina“, kuriose atnaujinta įrenginio lokacijos aptikimo aplikacija. Šios aplikacijos dėka galim a stebėti įrenginio buvimo vietą net tada kai šis nėra prisijungęs prie interneto. Kiek patikimai veikia ši sistema praktikoje kol kas nėra žinoma. Matyt ir vagišiai nenorėjo rizikuoti nežinodami kokios operacinės sistemos įdiegtos įrenginiuose ir paliko „gardų kąsnelį“ neliestą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. ta atnaujinta aplikacija vadinasi „Find My“, o ne „Locator“

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų