Apple nutarė galutinai numarinti Aperture

Apple sustabdė Aperture aplikacijos vystymą

Fotografams, kurie vis dar naudoja „Aperture“ reikia pradėti galvoti apie alternatyvą. „Apple“ planuoja įkalti paskutinį vinį į „Aperture“ karstą.

„Aperture“ aplikacijos palaikymą „Apple“ nutraukė dar 2014 metais. Tačiau yra nemažai fotografų, kurie ir toliau naudoja šią aplikaciją savo darbų katalogizavimui ir redagavimui. Nuo to laiko „Apple“ išleido penkias „Mac“ kompiuteriams skirtas „macOS“ versijas.

Savo pagalbos svetainėje „Apple“ atnaujino informaciją susijusią su „Aperture“ aplikacija ir informuoja, kad ši aplikacija naujesnėse nei „macOS Mojave“ versijose nebeveiks ir rekomenduoja šią aplikaciją vis dar naudojantiems pradėti savo bibliotekų migravimą į „Photos“ esančia „macOS“ operacinės sistemos dalimi ar „Adobe Lightroom“ aplikacijas.

Svetainėje „Apple“ pateikia rekomendacijas kaip „Aperture“ bibliotekas perkelti į „Photos“ ar „Adobe Lightroom“.

Apie tai kaip iš „Aperture“ perkelti failus į „Adobe Lightroom“ buvo rašyta ir „Mac Arena“ svetainėje dar 2014 metais. Tą straipsnį rasite čia.

Dar kovo mėnesį kompanija informavo ir „Final Cut“ ir „Motion“ aplikacijų naudotojus, kad dėl perėjimo iš 32 į 64 bitų platformą, šių aplikacijų failai nebus suderinami su būsimomis „macOS“ versijomis. „Final Cut“ ir „Motion“ aplikacijų naudotojai prieš atnaujindami savo sistemas į „macOS 10.15“ privalo šių aplikacijų failus sukonvertuoti į naują formatą.

Nauja „macOS“ versija, greičiausiai, bus pristatyta WWDC (Worldwide Developers Conference) vyksiančioje birželio mėnesį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Toks creepy paveiksliukas sakyčiau :) RIP

  2. Dalius Simanavicius

    Galima pagalvot, kad pirmą kartą marina kažką:). Beje - dukra fotografiją studijuoja, sakė niekas per daug dėl to ir nesijaudina, jau senai geresnių programų tam yra. Nepasiteisines reikalas ir tiek.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų