Pirmąją kreditinę kortelę Apple išleido dar 1986 metais

Kovo 25 dieną viena iš „Apple“ pristatytų naujų paslaugų buvo iš titano pagaminta „Apple Card“ mokėjimo kortelė, tačiau tai nebuvo pirmasis kompanijos bandymas įkelti koją į mokėjimo kortelių sektorių.

Kai kurie gerą atmintį turintys „Apple“ entuziastai „Reddit“ ir „Twitter“ tinkluose pasidalino 33-ų metų senumo „Apple“ reklamomis, kuriose reklamuojamos dviejų tipų „Apple“ kredito kortelės.

Nors „It’s Show Time“ pavadinto renginio metu pristatyta iš titano pagaminta ir lazeriu ant jos išgraviruotu kompanijos logo ir kortelės savininko vardu ir pavarde „Apple Card“ atrodo gerokai solidžiau nei kompanijos reklamuota prieš daugiau nei tris dešimtis metų, tačiau jos turi ir panašumų. Tiek senųjų, tiek ir naujosios kortelės kairiame kampe puikuojasi kompanijos logo . Tiesa, trijų dešimčių senumo kortelėse jis buvo spalvotas ir atitiko to meto kompanijos logotipą.

Kiek kortelių kompanija buvo išleidusi iki 1990-ųjų, kai ši programa buvo nutraukta, nėra žinoma.

1986 metų „Computer“ žurnale galima rasti reklaminius skelbimus, kuriuose reklamuojamos verslui ir privatiems naudotojams skirtos kreditinės kortelės su 2500 JAV dol.

Paraiškos formą buvo galima gauti pas „Apple“ autorizuotą partnerį. Privatiems naudotojams skirtos kortelės reklamoje buvo rašoma, kad „jei atitinkate keliamus reikalavimus, jau tą pačią dieną galite namo parsinešti naują „Apple IIe“ sistemą.“

Apple kreditinė kortelė privatiems asmenims pristatyta 1986 metais.

Verslui skirtos kortelės skelbime buvo minimi ir privalumai: kortelės turėtojai galėjo už tam tikrą vertę priduoti seną kompiuterį, tokį kaip „Apple Lisa“ ar „Macintosh XL“ ir vos už 1 498 JAV dol. įsigyti naują „Macintosh Plus“ ir „Hard Disk 20“.

Apple kreditinė kortelė verslui pristatyta 1986 metais.

Veliau „Apple“ pakeitė kortelės dizainą: kompanijos logotipas pasislinko dešiniau į kortelės centrą. Viršutinė kortelės pusė buvo balta, o apatinė — juoda, kurioje baltai, iškiliais simboliai buvo užrašytas kortelės numeris ir jos naudotojo vardas bei pavardė.

Apple kreditinė kortelė išleista 1986 metais.

Dar visai neseniai tokia ultra reta 1990-jų metų „Apple“ kredito kortelė buvo pardavinėjama „eBay“ aukcione už 150 JAV dolerių. Ją kažkas jau įsigijo. Panaši kortelė praėjusių metų spalį buvo parduota „eBay“ už 158,95 JAV dol.

Gali būti, kad netrukus „eBay“ atsiras ir daugiau tokių kortelių, o „Apple“ išleidus naują ir šių senųjų kortelių populiarumui augant nereikėtų tikėtis, kad tokių kortelių kaina ilgai išliks mažesnė nei 200 JAV dol.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų