Kaip pagreitinti atnaujinamos iOS aplikacijos įkėlimą

Tikriausiai daugeliui pažįstama situacija, kai atnaujinant daug aplikacijų iš karto, kai kurių jų atnaujinimo pabaigos laukti tenka gana ilgai.

Aplikacijų kūrėjai (tie kurie jų nesukuria ir nepalieka užmarščiai) savo aplikacijas periodiškai atnaujina. Neretai nutinka taip, kad apsilankius aplikacijų atnaujinimo skiltyje, atnaujinimų sąrašas būna gana ilgas. Paspaudus visų aplikacijų atnaujinimo mygtuką, jos atnaujinamos po kelias ir kitos laukia savo eilės.

Ką daryti jei eilėje, laukianti savo atnaujinimo aplikacija reikalinga dabar? „Apple“ yra numačiusi galimybę prioritetizuoti „iOS“ aplikacijų atnaujinamą.

Kaip prioritetizuoti iOS aplikacijų atnaujinimą?

Kai aplikacijų, kurioms išleisti atnaujinimai sąrašas ilgas, paspaudus „Update All“ mygtuką aplikacijos surikiuojamos į atnaujinimų eilę ir atnaujinamos grupėmis, kuriose yra po kelias (3–4 aplikacijas). Jei kuri nors iš atnaujinamų aplikacijų reikalinga tuojau pat:

  1. raskite aplikaciją „iOS“ įrenginio aplikacijų lange. Jei jos atnaujinimas jau pradėtas, pamatysite jog ji pilkesnė už kitas.
  2. jei naudojate „iOS“ įrenginį palaikantį „3D Touch“ — stipriai paspauskite ant tos aplikacijos piktogramos. Jei naudojamas įrenginys nepalaiko „3D Touch“, tiesiog nuspauskite aplikacijos piktogramą ir palaikykite nuspaudę.
  3. atsidarius aplikacijos kontekstiniam meniu, pasirinkite „Prioritise Download“.
iOS aplikacijų naujinimų prioritetizavimas.

Atlikus aukščiau aprašytus veiksmus aplikacijos atnaujinimas bus įkeliamas maksimalia įmanoma sparta. Priklausomai nuo aplikacijos atnaujinimo būsenos kontekstiniame meniu gali būti ir daugiau su aplikacijos atnaujinimu susijusių parinkčių, leidžiančių ne tik prioritetizuoti atnaujinimo atsiuntimą, bet ir jį atšaukti ar pristabdyti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Gal kažką ne taip darau, tačiau man su iPhone XR neveikia šis metodas. Nesant 3D ir palaikius ilgiau ant piktogramos, joks papildomas meniu neiššoka. Tieaiog atsiranda galimybė pašalinti programėlę arba perkelti piktogramą kitur.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų