Kalbama, kad Apple dar kurį laiką taisys kai kuriuos senus produktus

Temos: iPhone, Mac

Kalbama, kad „Apple“ kuriam laikui išplėtė savo remontuojamų įrenginių sąrašą ir taisys kai kuruos senus, bet dar naudojamus produktus.

„9to5Mac“ rašo, kad „Apple“ pristatė naują senais paskelbtų produktų remonto programą (Repair Vintage Apple Products Pilot), kuri leis tokius produktus naudojantiems, dėl jų remonto kreiptis į autorizuotą „Apple“ servisą.

Pirmiausia startuos „iPhone 5“, o vėliau ir kitų tuoj kaip „atgyvenusių“ (obsolete) turinčių būti paskelbtais produktų remonto programos.

Įdomu tai, kad šios programos rėmuose bus taisomi daugiau nei 5 metų senumo 2012 metų vidurio „MacBook Air“ modeliai. Atnaujintus šios klasės modelius „Apple“ pristatė prieš kelias dienas.

Pirmosios bangos senų „Apple“ produktų remonto programoje dalyvauja:

  • iPhone 5 (GSM/CDMA)
  • MacBook Air (11 colių, Mid 2012)
  • MacBook Air (13 colių, Mid 2012)
  • iMac (21.5 colių, Mid 2011) – tik JAV ir Turkija
  • iMac (27 colių, Mid 2011) – tik JAV ir Turkija

Lapkričio 30 dieną „Apple“ senų remontuojamų įrenginių sąrašą turėtų papildyti: „iPhone 4s“ ir 15 colių 2012 metų virusio „MacBook Pro“. Vėliau, 2018 metų gruodžio 30 dieną prie senų remontuojamų „Apple“ produktų grupės turėtų prisijungti: 2012 metų vidurio „MacBook Pro“, 2012 metų pabaigos 13 colių „MacBook Pro“ Retina ekranu, 2013 metų pradžios 13 colių „MacBook Pro“, 2012 metų vidurio „Mac Pro“ ir „iPhone 5“.

„Apple“ daug metų savo ir autorizuotų partnerių servisuose taisydavo 5–7 metų senumo įrenginius. Įprastai 5–7 metų senumo įrenginiai yra paskelbiami kaip seni ar atgyvenę (priklausomai nuo šalies ir joje galiojančių įstatymų) ir „Apple“ daugiau jiems nebetiekia detalių ir neteikia remonto paslaugų. Senu ir atgyvenusių produktų sąrašą rasite „Apple“ svetainėje.

Šios programos rėmuose remontuojamų „Apple“ produktų remonto galimybė priklausys nuo to produkto gedimo ir jo sutaisymui reikalingų detalių buvimo. Taigi, ši programa negarantuoja, kad atnešę seną „iPhone“ ar „Mac“ kompiuterį į servisą jį pasiimsite sutaisytą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų