44-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

44-os 2018 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams ir „Apple Watch“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Dėl nesuprantamų priežasčių, nieko nepaaiškinusi „Apple“„App Store“ panaikino funkciją leidusią pažiūrėti kokie įsigijimai galimi konkrečioje aplikacijoje.
  • IBM už 34 milijardus JAV dolerių įsigijo „Red Hat“.
  • Spalio pradžioje „Bloomberg“ paskelbė straipsnį, kuriame buvo teigiama, kad „Apple“ ir „Amazon“ serveriuose įdiegti šnipinėjimo lustai. Kompanijos tai neigė, o Tim Cook net asmeniškai paskelbė, kad jokių šnipinėjimo lustų „Apple“ serveriuose nėra. Dabar „Bloomberg“ srebia savo straipsnio atneštus vaisius: „Amazon“ pareiškė, kad ketvirto metų ketvirčio metu netalpins savo reklamos „Bloomberg“, neva dėl sumažinto reklamos biudžeto; „Apple“ savo ruožtu nepakvietė agentūros žurnalistų į spalio 30 dienos renginį.
  • Išleidusi „iPhone XR“ kompanija neišleido jiems skirtų dėklų. Matyt „Apple“ nenori, kad šie naujieji „iPhone“ modeliai būtų slepiami dėkluose.
  • Pastaraisiais mėnesiais „Apple“ technika vagišių tarpe įgijo ypač didelį populiarumą. Po oficialių „Apple“ parduotuvių žaibiškų apiplėšimų serijos, praėjusios savaitės trečiadienį vagišiai nutarė apsilankyti prekybos tinklų gigantės „Best Buy“ parduotuvės įsikūrusios Peoria (Ilinojaus valstija) sandėlyje. Apie antrą valandą nakties vagišiai įsibrovė į parduotuvės sandėlį ir iš ten išsinešė „iMac“, „iPad“, „Apple Watch“ ir įvairių priedų už 150 000 JAV dolerių. Tik praėjus penkioms valandoms po apiplėšimo, vagystę aptiko ir apie tai policijai pranešė vienas iš parduotuvės vadovų. Pradėtas tyrimas.
  • Naujo rusų režisieriaus Aleksandr Kulikov (Александр Куликов) sukurto filmo „Ateivis“ (Пришелец) peržiūros, vykusios Maskvos kino teatre „Oktiabr“ (Октябрь), metu iš garsios Rusijos režisierės Valeriya Gai Germanika (Валерия Гай Александровна Германика) buvo pavogtas 512GB „iPhone XS Max“ kai ši palikusi jį lėkštutėje nuo puodelio minutei pasitraukė nuo stalo. Atrodytų nieko stebėtino — norinčių pasigviešti svetimą turtą šiais laikais netrūksta, o „iPhone“ nors ir apsaugotas įvairiomis apsaugomis vis dar tebėra gardus kąsnelis vagišiams. Šioje istorijoje keista tai, kad salėje, kurioje vyko filmo peržiūra buvo tik režisieriai ir aktoriai. Valeriya mano, kad telefoną galėjo pavogti jai sėkmės pavydintys kolegos.
  • „Apple“ pradėjo skubų tyrimą, po to kai ją pasiekė informacija, kad galimai „Apple Watch“ gaminančioje „Quanta Computer“ gamykloje įsikūrusioje Chongqing (Čiongtčing) nelegaliomis darbo sąlygomis: naktimis ir dirbdami viršvalandžius, triūsia 16–19 metų paaugliai studentai.
  • Analitikai teigia, kad pirmo „iPhone XR“ pardavimo savaitgalio metu kompanija pardavė 9 milijonus vienetų šio naujo modelio „iPhone“.
  • „Apple“ reklaminiai video, kuriuos matė stebėję „Apple“ spalio 30 dienos renginį, kurio metu kompanija pristatė naujus: „MacBook Air“, „Mac mini“, „iPad Pro“ ir „Apple Pencil 2“.
  • Nauji „MacBook Air“ kompiuteriai nebuvo vieninteliai nešiojami kompiuteriai, kuriuos „Apple“ atnaujino. Kompanija žada, kad lapkričio mėnesį atsiras galimybė įsigyti 15 colių „MacBook Pro“ kompiuterius su „Radeon Pro Vega“ vaizdo plokšte. Kol kas nėra aišku kiek toks atnaujintas ir 60 proc. greitesnę vaizdo plokštę turintis (yra „Radeon Pro Vega 16“ ir „Radeon Pro Vega 20“ modeliai) „MacBook Pro“ kainuos.
  • Po spalio 30 dieną vykusio renginio „Apple“ iš svetainės pašalino rausvo aukso „MacBook“ kompiuterį ir jį pakeitė nauja, tokios pat kaip ir „MacBook Air“ aukso spalvos modelis.
  • Kai kurie „Apple Watch“ savininkai skundžiasi, kad „watchOS 5.1“ atnaujinimas jų laikrodžius pavertė „plytomis“ — šie užstrigo rodydami „Apple“ logo. Kai kurie į tokią nemalonią padėtį patekę naudotojai skambino į „Apple“ pagalbos tarnybą, kur jiems buvo paaiškinta, kad atnaujinimas gali trukti kelias valandas, tačiau tai nesuteikė ramybės, nes kai kurie naudotojai į  simbolį tebežiūrėjo ir praėjus 3 valandoms nuo atnaujinimo pradžios. Kai kurie „MacRumors“ skaitytojai sako, kad jiems „Apple“ pažadėjo atsiųsti naujus laikrodžius vietoje užstrigusių. Tikiuosi nei vienas iš jūsų į tokią padėtį nepatekote, nes pas mus kaip žinia su laikrodžių servisu padėtis ne kokia.
    Praėjus parai „Apple Watch“ skirtą „watchOS 5.1“ atnaujinimą „Apple“ atšaukė.
  • „Apple“ atnaujino „Safari“ versiją skirtą „macOS High Sierra“.
  • „Apple“ išleido saugumo atnaujinimą „Security Update 2018–002 10.13.6“ skirtą „macOS High Sierra“.
  • „Apple“ išplėtė savo „AppleCare+“ paslaugos skirtos „Mac“ geografiją. Nauji regionai, kur „Apple“ siūlys šią paslaugą: Austrija, Airija, Italija, Olandija, Švedija, Šveicarija, Jungtinė Karalystė ir Jungtiniai Arabų Emyratai. Iki šiol „AppleCare+“ paslaugos planu naudotis galėjo Australijos, Japonijos, Naujosios Zelandijos ir JAV naudotojai. Paslaugos kainos skiriasi ir nuo regiono ir nuo įrenginio.
  • „Apple“ teigia daugiau nebeskelbsianti „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ pardavimų rezultatų, nes anot kompanijos CFO Luca Maestri parduotų vienetų skaičius nėra verslo sėkmės rodiklis.
  • Lapkričio 1 dieną „Apple“ pristačius ketvirto kompanijos fiskalinių metų ketvirčio rezultatus, APPL akcijų kaina pasibaigus prekybai biržoje smuktelėjo 7 proc. iki maždaug 207 JAV dol. už akciją ir kuriam laikui trilijono kompanija buvo tapusi ne trilijono kompanija. Tačiau netrukus kompanijos akcijų kaina pradėjo vėl augti ir ji sugrįžo į dvylikos nulių „komforto“ zoną.
  • Ketvirčio rezultatų pristatymo metu, „Apple“ CEO Tim Cook minėjo, kad „Apple Watch“ pardavimai ketvirto kompanijos fiskalinių metų ketvirčio metu išaugo 50 proc.
  • „Mac App Store“ „Apple“ pašalino 11 aplikacijų kategorijų. Nebeliko tokių kaip: Finance, Lifestyle, Sports, Weather, Medical, Travel, Education, Reference, Entertainment, Health & Fitness ir News. Liko 10 kateorijų, kurias naudotojai gali peržiūrėti: Business, Developer Tools, Games, Graphics & Design, Music, Photography, Productivity, Social Networking, Utilities ir Video.
  • „Apple“ išleido pirmąją „iOS 12.1.1“ beta versiją skirtą programuotojams.
  • Jungtinės Karalystės vyriausybė nori, kad „Apple“ atidarytų programuotojams prieigą prie NFC lusto „iPhone“, nes ji sukūrė aplikaciją leidžiančią elektronikai skenuoti EU piliečių pasus. Tačiau, dėl „Apple“ prieigos prie NFC lusto ribojimų ši aplikacija neveikia „iPhone“.
  • Išleidusi „iOS 12.1“ atnaujinimą prie lėtinamų, jei akumuliatoriaus talpa yra stipriai sumažėjusi, „Apple“ prijungė ir „iPhone X“, „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ telefonų modelius.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų