Kaip išjungti True Tone režimą MacBook Pro

Nuo 2018 metų leidžiamuose „MacBook Pro“ kompiuteriuose įdiegta „True Tone“, kuri gali būti naudinga, tačiau ne visais atvejais. Kaip ją išjungti?

„True Tone“ technologiją „MacBook Pro“ kompiuteriuose „Apple“ pradėjo diegti nuo 2018 metų. Ji gali vaizdą ekrane padaryti malonesnį akiai ar mažiau varginančiu akis. Tačiau, tam tikrose situacijoje, „True Tone“ režimas yra nepageidautinas — pavyzdžiui apdorojant vaizdo medžiagą: nuotraukas, video ar kitus grafinius vaizdus, kuriuose svarbu, kad spalvos būtų atvaizduotos tiksliai.

„True Tone“ technologija panaši į „Night Shift“, kuri ekrane atvaizduojamas spalvas padaro šiltesnėmis atėjus tamsiam paros metui. „Night Shift“ yra sprendimas realizuotas programinės įrangos pagalba ir aktyvuojamas atėjus tam tikram paros laikui ar jį įjungus naudotojui. „True Tone“ — veikia (kai įgalinta) visada ir kompiuteryje įdiegtų jutiklių pagalba ekrano spalvas priderina prie aplinkos, kurioje yra kompiuteris.

Kaip išjungti True Tone režimą MacBook Pro kompiuteriuose

  • „Mac“ kompiuterio meniu juostoje spragtelėkite pelės žymekliu ant obuolio  ženklo;
  • pasirodžiusiame meniu pasirinkite System Preferences;
  • paspauskite ant Displays ir aktyvuokite (jei reikia ) Display skiltį;
  • įjungti ar išjungti True Tone režimą galite uždėję ar nuėmę varnelę šalia „True Tone“ parinkties.
True Tone režimo išjungimas 2018 metų MacBook Pro kompiuteryje

Išjungus „True Tone“ kompiuterio ekrane tuojau pat pradedamos atvaizduoti „teisingos“ spalvos, kurios pradžioje, iki akys apsipras su pakitusia spalvų temperatūra, gali atrodyti turinčios šiek tiek melsvesnio atspalvio.

Jei naudojate „True Tone“ — nepamirškite šios funkcijos atjungti prieš pradėdami redaguoti vaizdus, priešingu atveju galite nemaloniai nustebti juos atspausdinę ar peržiūrėdami kitame kompiuteryje.

True Tone ir išoriniai monitoriai

„True Tone“ funkcija veikia ir su kai kuriais išoriniais monitoriais: „Thunderbolt Display“, „LG UltraFine 5K“ ir „LG UltraFine 4K“. Jei naudojate kitokį išorinį monitorių ši funkcija neveiks. Matomai „Apple“ šios funkcijos veikimo paslaptimis nusprendė pasidalinti tik su LG. Niko keisto, nes ši kompanija jau ne vienerius metus gamina monitorius „Mac“ kompiuteriams.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Pas mane 2017 MBP su Mojave 10.14 bet nėra prie Display galimybės pažymėti True Tone.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų