Kaip Apple Watch veikia Walkie-Talkie ryšys ir kaip juo naudotis

Viena iš „watchOS 5“ pristatytų naujienų yra „Walkie-Talkie“ aplikacija leidžianti dviems pašnekovams bendrauti „racijos“ principu.

Daugelis „Apple Watch“ savininkų, išskyrus naudojančius pačius pirmuosius „Apple“ laikrodžius, jau savo laikrodžiuose įdiegė „watchOS 5“ ir yra girdėję apie „Walkie-Talkie“ funkciją. Tiesa, ne visi ją išbandė.

Kaip veikia Walkie-Talkie funkcija

„Walkie-Talkie“ funkcionalumą „Apple“ pristatė dar 2018 metų WWDC konferencijoje. Ši funkcija leidžia dviems „Apple Watch“ savininkams bendrauti panašiu principu kaip bendraujama naudojant raciją — kalbant vienas su kitu pakaitomis. bendravimas kalbant tuo pačiu metu nėra galimas.

Norėdami pradėti „Walkie-Talkie“ pokalbį, pirmą kartą turite pašnekovą pakviesti. Pašnekovas turi būti įrašytas jūsų adresų knygutėje ant riešo. Pakviestasis gali pakvietimą kaip priimti, taip ir jį atmesti. Jei pašnekovas neturi „Apple Watch“ — tokį žmogų pakvietus ekrane bus rodomas atitinkamas pranešimas.

Pranešimas rodomas jei kontaktas neturi Apple Watch ar jo laikrodyje neįdiegta watchOS 5

Norint pradėti pokalbį — nuspauskite virtualų mygtuką „Talk“ savo laikrodyje ir sakykite tekstą kurį nori perduoti kitam. Kitas pašnekovas tą tekstą girdės savo „Apple Watch“ ar su jomis susietose „AirPods“ ausinėse. Prieš išgirsdamas pranešimą, pašnekovas išgirs racijoms būdingą čirptelėjimą.

„Walkie-Talkie“ funkcija yra apkarpyta „FaceTime“ versija. Apkarpyta, nes abu pašnekovai negali bendrauti vienas su kitu vienu ir tuo pačiu metu, o turi kalbėti pakaitomis.

Naudojantis „Walkie-Talkie“ funkcija reikia atsiminti, kad maksimalus vienos perduodamos žinutės ilgis matuojamas laiku ir jis yra 10 sekundžių. Jums nepavyks nuspausti „Talk“ mygtuką ir dešimt minučių kalbėti nenutrūkstamu unisonu. Po 10-ies sekundžių balso perdavimas bus nutrauktas suteikiant pašnekovui galimybę jums atsakyti.

Nors numatytasis nustatymas yra kai prieš išsiųsdami „Walkie-Talkie“ pranešimą nuspaudžiate „Talk“ mygtuką ir laikote jį nuspaustą kol kalbate, o baigę kalbėti atleidžiate — yra galimybė nustatyti, kad prieš kalbėdami spustelite virtualų „Talk“ mygtuką „Apple Watch“ ekrane, o baigę kalbėti paspaudžiate jį dar kartą. Tai padaryti galite:

  • atidarę su tuo laikrodžiu susietame „iPhone“ aplikaciją Watch
  • aktyvavę My Watch skiltį
  • pasirinkę General
  • paspaudę ant Accessibility
  • įjungę nustatymą Tao to Talk
Tap to Talk funkcijos aktyvavimas Apple Watch laikrodžio Walkie-Talkie aplikacijai

Jei abu pokalbio dalyviai 5 minutes nebendravo „Walkie-Talkie“ pagalba — pokalbis nutraukiamas. Šių 5 tylos minučių bėgyje nevyksta duomenų siuntimas todėl duomenys nėra naudojami.

Virtualus TALK mygtukas Apple Watch su įdiegta watchOS 5

Atkuriamo pranešimo garsą galite reguliuoti pasukdami laikrodžio sukamą svirtelę.

Norint kalbėti naudojant „Walkie-Talkie“ nereikia būti netoliese vienas kito. Pokalbis vyksta internetu. Vos pradedate pokalbį, tarp jūsų ir pašnekovo įrenginių įjungiamas pastovus ryšys (kuris nutraukiamas po 5 minučių „tylos eteryje“). pastovaus sujungimo reikia, kad pokalbis vyktų praktiškai be užlaikymo.

Ko reikia norint galėti naudotis „Walkie-Talkie“

  • pas jus ir jūsų pašnekovą turi būti „iPhone“ su jame įdiegta „iOS 12“ operacinės sistemos versija;
  • pas jus ir pas pašnekovą turi būti „Apple Watch“ su laikrodyje įdiegta „watchOS 5“ operacinės sistemos versija („Apple Watch Series 1“ ir naujesnis modelis)
  • pas jus ir pas pašnekovą „iPhone“ turi būti pajungtas prie interneto — ar tai yra realizuota mobilių duomenų ar Wi-Fi principu — nėra svarbu.

Jūs ir jūsų pašnekovas taip pat turi turėti galimybę vykdyti „FaceTime“ audio skambučius.

Kam Walkie-Talkie tinka

Ši funkcija netinka ilgiems pokalbiams ar net trumpiems jei tai verslo reikalai, pavyzdžiui susisiekti su klientu. Tačiau ši funkcija puikiai tiks bendraujant su šeimos nariais: „Nupirk prašau pieno“, „Prašau nueik į parduotuvę“, „Ar jau grįžai iš mokyklos?“, „Aš jau, o tu?“ ir panašiai. Taip daug greičiau ir nereikia traukti telefono iš kišenės ar kalbinti Siri, kad paskambinti.

„Apple Watch“ Lietuvoje oficialiai neprekiaujama, tačiau yra perpardavinėtojų, kurie atveža šiuos laikrodžius į Lietuvą ir pardavinėja „Apple“ entuziastams juos brangiau nei „Apple“ jais prekiauja oficialiai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų