42-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

42-os 2018 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Panašu, kad „Apple“ siekdama patobulinti savo žemėlapių informaciją pradėjo naudoti ir LiDAR jutikliais-kameromis kuprinėje nešančius žmones. Anksčiau straipsnius „Engadget“ rašęs Dante Cesa savo „Twitter“ paskyroje paskelbė kelias tai patvirtinančias nuotraukas. „Apple“ siekdama patobulinti savo žemėlapių informaciją pradėjo naudoti ir LiDAR jutikliais-kameromis kuprinėje nešančius žmones
  • „Apple“ įsigijo amerikiečių startuolį „Asaii“, kuris specializuojasi muzikinių skonių analizėje. Sandorio vertė 100 mln. JAV dol.
  • Kalbama, kad 2019 metais „Adobe“ pagaliau išleis pilnavertę savo „Photoshop CC“ aplikacijos versiją skirtą „iPad“.
  • „Apple“ dovanojo 1000 „Apple Watch“ laikrodžių tyrėjams tiriantiems su valgymu susijusius sutrikimus, tokius kaip: persivalgymas ar bulimija.
  • „Apple“ investuotojams skirtoje Taivanio „Economic Daily News“ paskelbtoje publikacijoje analitikas Ming-Chi Kuo rašo, kad 2019 metų „iPhone“ turės tą patį IP68 atsparumą dulkėms ir vandeniui koks yra ir 2018 metų „iPhone XS“ modeliuose.
  • jei ieškote aplikacijos skirtos video redagavimui, tačiau „iMovie“ dėl kokių nors priežasčių jums netinka — išbandykite naują „Adobe“ aplikaciją „Premiere Rush CC“. „Adobe“ išleido šios aplikacijos versijas skirtas „Mac“, „iPhone“ ir „iPad“.
  • „Apple“ išleido savo operacinių sistemų: „iOS 12.1“, „macOS Mojave 10.14.1“, „tvOS 12.1“ ir „watchOS 5.1“ ketvirtų beta versijų skirtų registruotiems programuotojams rinkinį.
  • „Apple“ paskelbė, kad nuo 2020 metų kovo nutrauks TLS 1.0 ir 1.1 palaikymą ir rekomenduoja naudoti TLS (angl. Transport Layer Security) 1.2 versiją. Apie TLS 1.0 palaikymo nutraukimą taip pat pranešė ir „Google“, „Microsoft“ ir „Mozilla“.
  • „Zimmer Biomet“ užsiimanti kelio ir klubo sąnarių protezų kūrime paskelbė, kad bendradarbiauja su „Apple“.
  • Ming-Chi Kuo teigia, kad „iPhone XR“ paklausa bus didesnė nei buvo „iPhone 8“.
  • Daugelis „Apple Watch“ naudotojų savo laikrodžiuose pasigenda pilnavertės klaviatūros leidžiančios rašyti tekstą. Nemažai „Apple“ laikrodžio naudotojų dėjo viltis, kad pasirodžius „watchOS 5“ klaviatūra laikrodyje atsiras, bet deja… Šią situaciją nutarė ištaisyti vienas programuotojas. Jis kuria aplikaciją leidžiančią rašyti tekstą virtualios klaviatūros „Apple Watch“ pagalba. „FlickType“ paprasta aplikacija ir vekia kol kas tik su „Messages“ aplikacija laikrodyje. Tačiau tai dar tik pirmieji aplikacijos beta leidimai. Jei norite aplikaciją išbandyti ir padėti programuotojui - turite telefone įdiegti „Apple TestFlight“ aplikaciją leidžiančią diegti beta versijas ir tada jau pačią „FlickType“. Aplikacijoje dar nemažai trūkumų, bet reikia manyti ji su laiku patobulės.
  • „Apple“ užregistravo dar vieną sulenkiamo telefono patentą.
  • Jei mėgstate brangius ir prabangius daiktus — „Caviar“ spėjo jau padabinti naujuosius „iPhone XS“. Kaip ir įprastai, juvelyrų kompanija pagamins ribotą tokių telefonų kiekį — šį kartą 99. Pigiausias, titaninis 256 GB „iPhone XS“ kainuoja 6320 JAV dol. — pusė kainos turi būti sumokėta iš anksto. Geltono aukso 512 GB „iPhone XS Max“ kainuoja 8080 JAV dol. — 4040 dolerių sumokama užsakant. Rausvo aukso telefonas kainuoja 7410 JAV dol. — 3700 dolerių mokama iš anksto.
  • „Pixelmator“ atnaujino savo „Pixelmator Pro“ aplikaciją, kuri dabar pritaikyta „macOS Mojave“ ir turi kelias naujas galimybes.
  • „Apple“ renginys, kurio metu tikimasi išgirsti apie naujus „Mac“ kompiuterius ir „iPad“ numatytas spalio 30 dieną.
  • Programuotojus sudomino „iOS 12“ atsiradusi „Shortcuts“ aplikacija ir jos galimybės ir nemažai programuotojų savo aplikacijose diegia šių galimybių palaikymą.
  • Tokio tipo nepasitvirtinę gandai jau buvo girdimi ir prieš pasirodant „iPhone XS“, tačiau dabar gandonešiai savo auka pasirinko „iPad Pro“, kurių pristatymo tikimasi spalio 30 dieną vyksiančiame „Apple“ renginyje. Kalbama, kad naujuose „iPad Pro“, vietoje Lightning jungties, bus naudojama USB-C.
  • Startavo išankstiniai „iPhone XR“ užsakymai. Prekyba „iPhone XR“ telefonų modeliais prasidės spalio 26 dieną, tačiau jau po poros valandų nuo išankstinių užsakymų starto vis tolstančios iš anksto užsakytų „iPhone XR“ pristatymo datos išduoda didelį šių telefonų modelių populiarumą. Lietuvoje pradžioje šių modelių bus gautas taip pat labai robotas kiekis, tad norintys juos įsigyti anksčiau turėtų pasirūpinti iš anksto juos užsisakyti.
  • Kartu su pradėtais išankstiniais „iPhone XR“ užsakymais penktadienį „Apple“ išleido ir 0,3 metrų ilgio „Apple Watch“ įkrovimui skirtą laidą su USB-C jungtimi. Laido kaina 35 €. Dabar naujų „MacBook Pro“ naudotojai negalės skųstis, kad negali „Apple“ laikrodžio įkroviklio pajungti prie „Apple“ kompiuterio. Tiesa, ko gero aktualiau būtų prie kompiuterio jungti telefoną, o ne laikrodį.
  • „iPhone XR“ reklaminiai video.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų